Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Po co ludziom związki?

Polecane posty

Gość gość

Czy nie uważacie, że większość ludzi łączy się w pary, tylko dlatego, ponieważ ulegają presji społecznej i, bo tak "wypada"? Z tego co obserwuję wśród moich znajomych, to wielu z nich szuka związku na siłę. A bo to wiek, a bo robią tak inni... Szukają "drugiej połówki" na różnych portalach internetowych, a potem zachowują się tak jakby "wygrali" życie. Niedawno jedna z koleżanek opowiadała mi, że swojego obecnego chłopaka poznała przez Internet i zostali parą już na pierwszym spotkaniu w realu, co szczerze mówiąc uważam za nierozsądne... Co do mnie... owszem, jestem singielką. Jednak pisząc ten post nie kieruje mną zazdrość, że moi znajomi są w związkach, a ja nie. Ja po prostu podchodzę do tej sprawy inaczej. Uważam, że warto wiązać się z kimś, kto nas na prawdę interesuje, a nie szukać partnera na siłę, byle tylko kogoś mieć. Tymczasem zauważam wokół siebie przedziwny trend, jakoby bycie w związku było najważniejszym celem w życiu człowieka. Co Wy sądzicie na ten temat? Czy uważacie, że gdyby nie presja otoczenia, to mniej ludzi łączyłoby się w pary? Zapraszam do dyskusji.

Gość gość
mi koledzy mowili ze do darmowego... i ze finansowo lzej. ich kobiety mialy dziwna mine jak to uslyszaly :D one nawijaly tylko o slubach ,mieszkanku i dzieciach. jak widac kazda z plci szuka czego innego, co innego ja pcha ku temu jarzmu

Gość gość
Związek zawarlam aby mieć rodzinę, oczywiście małżeństwo z miłości.

Gość makharesh
Jako singielka od wielu lat mam trochę spaczone spojrzenie na związki. Ale czasami się zastanawiam co te fajne dziewczyny pcha do wiązania się takimi burakami bez ambicji, wyglądu, planów i intelektu. Chyba właśnie presja społeczna, żeby kogoś mieć. Czasami też bym chciała się z kimś spotykać, ale nie potrafię się przemóc. Mam konta na portalach - od lat nie znalazłam tam nikogo z kim bym się chciała chociaż umówić. Zastanawiam się, czy to ze mną jest nie tak, czy z innymi kobietami.

Gość gość
Ja myślę, że to jest głównie presja środowiska. Wystarczy wyobrazić sobie, czy tak samo mocno chcielibyśmy być w jakimś związku, jeżeli wszyscy nasi znajomi byliby singlami?? Sami odpowiedzcie sobie na to pytanie...

Gość gość
makharesh - mam tak samo!

Gość makharesh
gość dziś - u mnie większość znajomych to single, a ja i tak czasami mam takie myśli, że chciałabym być z kimś, do kogoś wracać do domu, móc z kimś zjeść kolację, przytulić się. Teraz o wiele rzadziej, niż kiedy miałam 25 lat i wszyscy dookoła byli sparowani.

Gość gość
makharesh - a można spytac, czy byłaś kiedyś w związku?

Gość gość
To jeszcze ja od rodziny, nie wyobrażam sobie wracać do pustego domu, on czeka albo ja czekam, mówimy sobie co się wydarzyło w tym dniu, doradzamy. Czasami robimy imprezkę. I tak już od 30 lat.

Gość makharesh
gość dziś - byłam w dwóch, ale krótkich i raczej bardzo nieudanych. raz miałam 20 lat, raz 24. Teraz mam 30. Żadna z tych relacji nie przetrwała pół roku.

Gość gość
"mi koledzy mowili ze do darmowego... i ze finansowo lzej. " Smutna prawda o męskim gatunku ;)

Gość gość
Facet: ma co p*****ać, ma gdzie zjeść, ma wyprane, ogarnięte. Kobieta: myśli, to miłość na całe życie, ma do kogo się przytulić, pocałować. Finito.