Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama drugiego dziecka

Tylko lewak, singiel i rodzic jedynaka będzie krytykował 500 PLUS

Polecane posty

Gość Mama drugiego dziecka

Sama spodziewam się drugiego dziecka i jestem baaaardzo zadowolona ze będę dostawała 500+ :) Każdy kto ma normalną rodzinę się cieszy. Narzekają tylko wygodnickie single, lewaki i rodzice jedynaków-pieszczochów-egoistów.

Gość gość
500+ jest spoko pod jednym warunkiem,ze te dzieciaki jak dorosną to będą tyrac na 500+do mojej emerytury.

Gość gość
Ciesz się ciesz, Ty dostaniesz 500+, a woje dzieci będą spłacać po 1000+ miesięcznie w przyszłości. Typowe myślenie tu i teraz, nic się więcej nie liczy. Bardzo Tobie współczuję. Aha nie rozumiem co to lewak, prawak czy jeszcze jakieś innej wymyślone, pseudo-inteligenckie słówka powtarzane w kółko bez jakiegokolwiek zrozumienia.

Gość gość
@ gość dziś 500+ jest spoko pod jednym warunkiem,ze te dzieciaki jak dorosną to będą tyrac na 500+do mojej emerytury. x Posluchaj singlowa lewaczko. Ciesz się, że w ogóle będzie miał kto robić na twoją emeryturę bo gdyby całe społeczeństwo składało się z wygodnickich bezdzietnych lewaków to na starość dostałabyś co najwyżej karton do przenocowania pod mostem.

Dokładnie, mam koleżankę z jednym dzieckiem i narzeka... Ona pracuje, jej mąż też, mają spoko prace, inni dostają 500+ a ona nie dostaje...

Gość gość
Przeciez to 500+ to nie ma pomagac tylko to jest zapłata za produkcje przyszłych roboli.

Gość gość
idąc twoim tokiem rozumowania: tylko uczciwy człowiek będzie narzekał że kradzież jest karalna

Gość gość
x Posluchaj singlowa lewaczko. Ciesz się, że w ogóle będzie miał kto robić na twoją emeryturę bo gdyby całe społeczeństwo składało się z wygodnickich bezdzietnych lewaków to na starość dostałabyś co najwyżej karton do przenocowania pod mostem. x I tutaj się głęboko mylisz, bo osoba nie mająca dzieci i nie zmuszona do płacenia haraczu dla ZUS-u, a jest to teraz ponad 1000 zł/m, byłaby w stanie odłozyć sobie na emeryturę bez udziału państwa i żyć na starość całkiem dobrze. No, ale socjalistyczne wymysły typu ZUS uniemożliwiają to ludziom, bo państwo wie lepiej jak zadbać o twoją przyszłość/starość.

Gość gość
10:35 nie byloby 500+ gdyby nie single-to oni dokladaja cegielke w podatkach i wygodnickim życiu.nawet alkoholik pomaga placąc akcyze pijąc czy paląc papierosy.nawet 500+ jest finansowane ze sprzedazy prezerwatyw i pigulek anty.

Gość gość
*10:34 a nie 10:35

Gość gość
**jednak 10:35 podwojna pomylka

Gość gość
500 plus to przecież program socjalny, czyli lewicowy. To oni lubią zabierać jednym i dawać drugim. Takie programy duszą gospodarkę, podcinają przedsiębiorczość, no ale żeby zdawać sobie z tego sprawę trzeba coś przeczytać, a nie tylko robić dzieciaki.

Gość gość
do gość dziś 500+ to nie jest program socjalny, bo nie ma limitu dochodu przy 2 lub więcej dzieci. Nie masz pojęcia o czym piszesz.

Gość gość
skoro kobiety dostały pieniadze na rodzenie, to juz mezczyzni nie muszą utrzymywac rodzin

Gość gość
tak jest, jestem lewakiem...akurat mężatka, ale matką jedynak i krytykuję 500 plus. Moja wolna wola mi na to pozwala ;)

Gość gość
Najlepszy biznes jest na alkoholikach i nalogowych palaczach bo nie dosc ze placą akcyze i podatki to wczesnie umieraja i nie trzeba dawac im emerytury.

Gość gość
dziś No to pomysł natury typowo socjalistycznej, już pasuje? Chodzi o idee.

Gość gość
@ gość dziś idąc twoim tokiem rozumowania: tylko uczciwy człowiek będzie narzekał że kradzież jest karalna x Lewackie odwracanie kota ogonem. Chyba chciałaś napisać: Tylko złodziej będzie narzekał, że kradzież jest karalna. Tak, złodzieje narzekają.

Ja się nie zgadzam z Twoją wypowiedzią. Spoko, że jest 500+, ale powinni to zrobić zdecydowanie z rozmysłem, a nie wszystkim dają kasę w rodzinach patologicznych wydają to na alkohol i co z tego mają dzieci? Drugie to wiele kobiet dzięki temu zrezygnowało z pracy, a co za tym idzie w firmach brakuje pracowników i to też do niczego nie prowadzi. Niestety, ale rząd daje daje.. a potem ktoś to będzie musiał spłacić.

Gość gość
A bogaci maja placic wieksze podatki. x Bogaci? Czyli którzy? W drugim progu jest mniej więcej 1 mln osób, ale to nadal nie bogactwo bo 85 528/12 to 7127 miesięcznie. Jak na przykład na warszawę to da się żyć ale szału nie ma.

Gość gość
Nie znoszę takiego myślenia. Pracuj, kształć się, dorób, załóż firmę, zdobądź dobry zawód itd...to ci doj***emy wysoki podatek w ramach wyrównywania szans na tych którym się uczyć nie chciało, a mają roszczeniową postawę "daj mi". Piękna sprawiedliwość. Lewica lubi sięgać do nie swoich kieszeni.

Gość gość
500+ to jest czysto socjalistyczne, lewackie rozdawnictwo, więc lewak akurat temu programowi przyklaśnie. Zresztą PiS to lewica jak się patrzy, tyle że klęcząca przed Ojcem Dyrektorem.

Gość gość
Na moja emeryture powinny pracowac roboty i nowoczesne maszyny x glupi? :D czy filmow sie naogladal?

Gość gość
Teraz to tak się pomieszało, że nie odróżni się lewicy od prawicy. Program 500+ jest niewątpliwie dobry dla tych co z niego korzystają, tak samo jak wcześniejsza emerytura jest dobra dla młodych emerytów. Tylko jest jeden problem, jak długo można pożyczać na ten cel pieniądze. Moim zdaniem nie wystarczy ich do następnych wyborów.

Gość gość
Myślę, że rząd ten i następny będzie nas zadłużał tak długo jak znajdą się bankierzy, którzy będą udzielać pozyczek,. Najgorsze w tym jest to, że rządy myślą krótkowzrocznie, do następnych wyborów a po nas choćby potop. Zadłużają w nieskończoność a nikt nie wypowiada się jak zamierzamy my jako Polska spłacać ten dług.