Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

CZY jak powiększa się rodzina to zmieniacie auto na większe?

Polecane posty

Gość gość

Pytam ,bo okazalo się ,że jestem w ciązy i mamy tylko jeden damochód w domu i jest to samochód ,ktory jest sredni i ma mały bagażnik.To skoda oktawia i nie wiem czy sie zmieści tam wózek. Osttanio spotkałam sie z koleżankami ,które mają juz dzieci i wszystkie zgodnie mówily ,że gdy powiększa sie rodzina o dziecko to auto zmienia sie na kombi i ogolnie na większe. U nich od razu zmieniali samochód wraz z pojawieniem sie dziecka. Czy u was tez tak bylo?

Gość gość
Ustawa tego nie reguluje, jeszcze. Myślę, że rozsądek i finanse są tu decydujące.

Gość gość
Nie zmieniałam auta. Wózek kupiliśmy taki żeby pasował do bagażnika. Nie podobają mi się kombi, wygląda to jak karawan. Auta typowo rodzinnego też nie chcieliśmy kupić.

Gość gość
tylko kombi, chyba ze zamierzasz jeździć na trasy tylko do sklepu to i w maluchu sie pomiescicie, ale wakacje, wyjazdy weekendowe chociazby czy inne grubsze wypady ogarniamy tylko z kombii. Sedany są niepraktyczne a te mniejsze autka to juz calkiem smiech na sali dla rodziny.

Gość gość
My już busa kupiliśmy bo kombi za małe na 6 dzieci plus nas

Gość gość
my zmienilismy zwyklego peugota 10 letniego na suva przy drugim dziecku znaczy jestem w polowie ciazy byla okazja i go wzielismy.przy jednym dziecku wszystko sie miescilo do naszego peugota

Gość gość
Mi tez nie podoba sie kombi, masakra. Maz teraz jeździ Fordem mondeo i ja mam fiata 500. Jestem w drugiej ciazy i właśnie forda wymieniamy znaczy sprzedajemy i chcemy kupić większego suva. Sa wygodne i wysokie, fajne na trasy a niestety i maz i ja mamy rodziny daleko i jest nam potrzeby spory samochód na trasy aby pomieścić wszystko z 2 dzieci. Z jednym spokojnie wystarczy Wam skoda. Myśle, ze wózek spokojnie sie zmieści. Teraz wózki sa fajnie składane.

Gość gość
My już ponad dwa lata mamy auto rodzinne. Niedługo urodzi się drugie dziecko. Trochę nam się zeszło z powiększeniem rodziny.

Gość gość
Przy pierwszym nawet o tym nie pomyślałam, mamy golfa i wtedy mialam seicento, po prostu mąż zaczął jeździć mniejszym do pracy a mi zostawial większy, nie było problemów. Teraz jestem w drugiej ciąży i mamy nadal golfa ale seicento zmieniliśmy na passata kombi ale to dlatego, że trafiła się okazja cenowa. Chociaż i tak mieliśmy zmienić ale niekoniecznie na kombi.

Gość gość
12:55 pierwsza odpowiedź na pytanie autorki powinna rozwiać wszelkie wątpliwości i problemy bo dokładnie wyczerpująco odpowiedziała!

Gość gość
Nie wiem jaki masz model dokładnie, ale Skoda Octavia ma bardzo pojemny bagażnik. Mój przyjaciel z okazji narodzin pierwszego dziecka wymienił niewielkiego Peugeota właśnie na Octavię. Mieli wózek Jedo Bartatina, a więc taki z większych, i mieścił im się do tego bagażnika, sporo jeździli samochodem na wakacje/na działkę. Więc chyba nie ma co panikować, tylko rozejrzeć się za wózkami, może przymierzyć jakiś konkretny model do bagażnika i dopiero wtedy się zastanowić. Mój brat miał Astrę sedan przy pierwszym dziecku i też się spokojnie mieścili, dopiero jak im się rodziło drugie, to kupił kombi. Ale mój brat lubi wozić dużo gratów w bagażniku - np całe lato wozi dzieciom napompowane kółko do pływania i piłkę, bo mu się nie chce spuszczać powietrza i od nowa dmuchać :D Ja się spodziewam pierwszego dziecka, ale już dzisiaj mamy kombi, więc wymieniać na większe nie ma sensu, miejsca jest od groma.

Gość gość
a po wuj, do samochodu doczepiam przyczepkę i tam pakuję dzieci