Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Samotność. Skazanie na siedzenie w domu?

Polecane posty

Gość gość
Nie rozumiem. Jesteś sama w podróży i np chcesz wieczorem zejść do pubu który jest obok hotelu i co? Nie idziesz? Zawsze możesz udawać że przyszłas tutaj głównie po to aby odpocząć lub się napić piwa. Nikt nie będzie wiedział jaka jest prawda.

Gość gość
poza tym ja nie jestem sama tak zupełnie z wybor*******ałabym być w związku, ale z NIM konkretnie, a nie z kimś innym :( nie wiecie nawet, jakie to dołujące. Niedługo mam wesele kuzyna. Idę sama, bo jest wyjazdowe, a poza tym nie mam kolegi-faceta. I kilka dni temu pisała do mnie młodsza kuzynka, czy na pewno chcę iść sama, żebym się zastanowiła, bo ona kiedyś poszła sama i źle się bawiła, że sama całe wesele przesiedziała.. i radziła mi wziąć byle kogo.. także widzicie, nie ma to jak pocieszenie, czeka mnie jeszcze samotne siedzenie przy stoliku przez całe wesele :( A z drugiej strony nie chcę też na siłę tak szukać kogoś i jechać z taką osobą na rodzinne wesele i to dość daleko.. :(

Gość gość
dziś zazwyczaj nie jestem sama w podróży... raz na jakiś rok czy dwa zorganizujemy wspólnie z koleżankami wyjazd gdzieś, ale tak na co dzień to one same gdzieś jeżdżą z chłopakami, a ja po prostu siedzę w domu, marnuję czas i życie mi mija. I dlatego założyłam ten temat..

Gość gość
Odważ się i na próbę pójdź SAMA do teatru, kina, na wystawę, do restauracji, kawiarni, na spacer..itp., a przekonasz się, że nikt nie zrobi z tego afery. To ty ja robisz. Zacznij więc przełamywać lęk przed tym, co dla ciebie niemożliwe, a stanie się codziennością i radością. Pzdr 🖐️

Gość gość
Wiesz co miałam podobnie jak ty gdy przeprowadziłam sie do nowego miasta na studia i nikogo nie znałam. Zrobiłam tak że wchodziłam na czaty lub portale randkowe ale zaznaczałam ze szukam przyjaźni a nie związku, seksu itp. Poznałam tak wielu fajnych facetów z któymi nie raz gdzieś się pojechało, wyszło itp. Nie zapoznawałam się długo. Po kilku zdaniach np mówiłam ze mam ochote wyjsc na piwo i szlismy jeszcze tego samego dnia gdzies do pubu. Bez zdjecia itp po postu. Oni też byli samotni i nudziło im sie skoro szukali towarzystwa na czacie. Oczywicie musisz uwazac na zboków

Gość gość
Co do tych spotkań z parami. Masz złe doświadczenia, ale zauważ, że pochodzą one tylko z jednego przypadku ;)

Gość czizas
a ja po prostu siedzę w domu, marnuję czas i życie mi mija. I dlatego założyłam ten temat.. x a trzeba bylo zalozyc temat: gdzie znajde faceta, ktory zorganizuje mi czas bo sama jestem zbyt glupia i leniwa?

Gość gość
Ale nie ma co najeżdżać na autorkę, bo to po części prawda, że każdą czynność jest raźniej wykonywać razem, z kimś.

Gość gość
Staram się od lat walczyć z nieśmiałością i niskim poczuciem własnej wartości x Towarzystwo koleżanek nie spowoduje że zaczniesz się widzieć inaczej, nie od dziś wiadomo że u kobiet pewność siebie dają faceci, poczucie atrakcyjności i fakt bycia pożądaną przez mężczyzn podnosi kobiecą samoocenę. Z nieśmiałością łatwo wygrać, wystarczy zagadywać obcych ludzi a z czasem stanie się to czymś normalnym i naturalnym.

Gość Jula8980808880
A nie masz żadnej koleżanki? Jeśli nie to możesz sama chodzić na długie spacery, może przygarnij jakiegoś psiaka będzie Ci raźniej. Możesz też zapisać się na jakiś kurs np. języka obcego albo kurs tanca i tam poznac znajomych. Możesz w wolnym czasie zapisać się na aerobic, biegac, możesz wybrać się gdzieś z rodzicami choćby mamą

Gość gość
Ja tez kiedys wyszlam z przujaciolka I jej chlopakiem...I wiecej tak nie wyjde. Czulam sie jak piate kolo u wozu- oni wpatrzeni w siebie, kizianie, mizianie, co chwile buziaki. Owszem, ze mna rozmawiali, ale nie za wiele, bylo tak ze jak mialam dluzsza historie do opowidzenia, to potrafili na moich slowach skupic sie ze 2 minuty- a potem znowu kizianie, mizianie, buziaczki I rozmawiali miedzy soba. Odechcialo mi sie gadac bo nie sluchali mnie za bardzo, ich uwaga byla skupiona glownie na sobie nawzajem, czulam sie ignorowana. Nigdy wiecej wypadow 2+1, w 4ke gdzies wyjsc to juz co innego bo sa 2 pary do rozmowy.

Gość Jula8980808880
Co jeszcze... Możesz wybierać sie nawet samotnie na przejażdzki samochodzem i gdzies sobie pochodzić, np. w lesie, na jakimś szlaku itd. , możesz pojeździć na rowerze sama

Gość Jula8980808880
No może jedynie trochę nieswojo bym się czuła gdybym miała isc sama do kina, czy do restauracji. Wtedy owszem, dziwnie by było. Ale masa ludzi jeździ samotnie na rowerze, biega czy chodzi na spacery, podrózuje, także to akurat nikogo nie zdziwi ;) Jesli lubisz psy to jest to fajny pomysl zeby przygarnac jakiegos, bedziesz miala z kim wychodzic na spacery. No i czasem możesz wyciagnac nawet mame czy siostre na zakupy, czemu nie. Postaraj sie walczyc ze swoja niesmialoscia, zagaduj do ludzi, moze na poczatku do dziewczyn niz facetow, jak wyczujesz, ze Cie polubila to zapros ja na kawe czy piwo, jesli wam sie bedzie dobrze rozmawialo

Gość gość
Jula8980808880 Mam koleżanki i dwie przyjaciółki, ale jak one chcą się spotkać, to głównie do najbliższej kawiarni, ewentualnie do KFC, pogadamy chwilę (głównie one o swoich problemach w związku), po czym wracamy do domu.. .same nie chcą nigdzie indziej chodzić, bo nie mają czasu (spotkania z chłopakiem, studia, praca itd.), albo proponują wypad ona z chłopakiem plus ja, a nie chcę się czuć też tak, jak tu przed chwilą ktoś opisał. Bo np. gdzie nocować? W troje w 1 pokoju? :/... na kursie tańca byłam i to była porażka, nikt ze sobą nie gadał i się nie integrował.. biegam, ale nieopodal domu- nad rzeką, ale w te same miejsca ciągle. Zeby coś ładnego zobaczyć, to musiałabym z 20-30 km w jedną stronę przebiec :P Samotnych przejażdżek bym chciała- np. jechać gdzieś na rowerze, a potem wejść do wody, leżeć na łące itd. Ale samemu to tak smutno, poza tym boję się po prostu, że w jakiś dzikich i odludnych miejscach ktoś mnie napadnie, jak będę sama.. jak byłam z chłopakiem na takich wycieczkach, to było super. Ale sama tego powtórzyć niestety nie mogę :( psa nie mogę mieć niestety. Znacie jakieś tzw. "czaty", gdzie można kogoś poznawać, niekoniecznie do związku? Bo każdy pisze, że poznaje ludzi na "czatach", ale jakie to są? Bo te wszystkie sympatia, my dwoje itd. to przecież randkowe portale..

Gość gość
Wejdz na czat na interia.pl

Gość gość
no super, weszłam na ten czas, 5 chciało od razu foty, mimo że zaznaczałam, że chcę tylko znajomych poznać, a 5 kolejnych wprost pisało, że mają żony, ale czy dam się łatwo wyrwać.. no jasne, czat to chyba nie najlepszy pomysł...

Gość WandziaW
faktycznie fajny

Gość Kubek

Lepiej być samej niż ze zboczeńcem, każda normalna i wartościowa kobieta to przyzna.

1 godzinę temu, Gość Kubek napisał:

Lepiej być samej niż ze zboczeńcem, każda normalna i wartościowa kobieta to przyzna.

Co Ty taka radykalna jesteś.