Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Hemoglobina 6,3 ;bardzo źle?

Polecane posty

Gość gość

Po zabiegu oczyszczania macicy (martwy zarodek) dostałam krwotoku i wylądowałam w szpitalu. Leżałam 3 dni,ładowali we mnie kroplówki,w tym żelazo. Przy przyjęciu niby hemoglobina była na poziomie 8,0 ,a przy wypisie - 6,3. Podobno to nie pomyłka,ale jak to możliwe,skoro dostawałam witaminy i żelazo w kropłowkach? Mówili coś o jakimś koncentracie,ale zamiast sami mi go podać (tzn.musiałam wyjść po 3 dniach,sprawy rodzinne niestety), kazali mi się zgłosić do mojego lekarza internisty. Ogólnie nie czuję się jakoś tragicznie,ale przejście 500 metrów powoduje u mnie zmęczenie...co myślicie o takim wyniku hb we krwi? Jutro mam wizytę u lekarza,ale chciałam zapytać was o zdanie.

Gość gość
Nie martw sie wszystko sie unormuje. Ja pije co drugi dzień ten koncentrat z żelazem. Jest to w takich plastikowych buteleczkach i nazywa sie feroplex. I może być pomyłka. Ja trafiłam na sor 3 Tyg temu. Jestem w 8 mies ciazy a wymiotowałam i miałam silne zawroty głowy, takie, ze nie byłam w stanie stać. Zrobili mi badania i miałam monocyty 70 razy wyższe niż norma. Lekarze zdiagnozowali białaczkę. Badania robił robot i następnego dnia powtórzyłam i robiła je osoba pod mikroskopem i było ok.

Gość gość
bardzo niski poziom zacznij uzupełniać jedząc produkty zawierające dużo żelaza najlepiej przyswajalne jest to zawarte w mięsie [ wątróbka wołowa, drobiowa] pij sok z buraków cud, że jeszcze chodzisz o wlasnych siłach

Gość gość
Badania robił...robot,a potem oglądali je pod mikroskopem i wyszły ok. Boże...ty widzisz i nie grzmisz. Pracuję w laboratorium i gorszych głupot dawno nie czytałam.

Gość gość
Dziwię się,że z takim wynikiem pozwolono Tobie opuścić szpital.

Gość gość
Dziękuję za posty. :) Z tej strony autorka. Właśnie też coś myślę,że mogła zajść pomyłka,bo przy przyjęciu do szpitala (przywiozła mnie karetka) nie mogłam nawet siedzieć,bo od razu mdlałam. A niby hb 8,0. A tutaj teraz 6,3 ,a mogę w miarę normalnie funkcjonować,choć przyznaję,że czuję się dość słabo i o jakimkolwiek wysiłku nie ma mowy. Zobaczę co jutro lekarz powie. Pani z wypowiedzi o koncentracie bardzo dziękuję, zresztą za pozostałe wpisy również. :)

Gość gość
No robiła jakaś maszyna, to takie szybkie badania. Wyniki wyszły tragicznie bo tych dobrych krwinek których powinnam mieć 50-70% miałam 1,8% a tych złych czyli monocytow których powinno być do 11% miałam 76%. No i jak to wytłumaczyć. Następnego dnia badania były powtórzenie pod mikroskopem i było wszystko w normie. Z badań wynikało jak mówiła lekarka, ze mam ziarnicę złośliwa. To co przeżyłam to horror. Maszyna sie ewidentne pomyliła i to bardzo bo to raczej nie możliwe aby takie skoki były.

Gość gość
Też mi ciężko uwierzyć w te wyniki, bo nawet przy trochę lepszych, też po krwotoku, byłam tak słaba że zaczynałam powoli od siadania na łóżku i pielęgniarka kazała się wzywać żeby mnie prowadzić do łazienki, żebym głowy nie rozbiła. Przy hemoglobinie ponad 8 dalej byłam wyraźnie osłabiona i nawet codzienne czynności jak wyjście po bułki czy spakowanie zmywarki mocno mnie męczyły. Może skontroluj jeszcze raz? Bo owszem, 6,3 to jest bardzo źle i aż dziwne że nie proponowali transfuzji przy takich wynikach.

Gość gość
a skąd wiesz,że to maszyna się pomyliła?...może właśnie pomylił się laborant patrząc w mikroskop...

Gość gość
Na wynikach z badań jest napisane które były robione przez maszynę a które przez laboranta. I Pani hematolog sama stwierdziła, ze maszyna sie pomyliła. Badania powtarzałam 2 razy w ciągu kolejnych dni w dwóch przychodniach i wyszły w miarę dobrze a tamte sama nie wiem czemu tak wyszły. Czyli raz wyszły zle a 2 razy dobrze.

Gość Aifoz
Miałam podobnie jak ty po pęknięciu jajowodu na skutek cp przyszłam z hemoglobiną 13 a na 2 zabieg bo 1 nie poszedł im jechałam z hemoglobiną 6,2. Miesiąc mi zajęło dojście do siebie żadnych suplementów tylko buraki i szpinak bo miałam ochotę. ogólnie warzywa i owoce. Jak bierzesz żelazo ono tez przymula ja nie wykupiłam bo naturalne to naturalne. Trzymaj sie ciepło!!!! będzie dobrze!

Gość gość
żelazo potrzebuje 3 miesięcy na wyrówanie braków powinni podac ci krew, przetoczyć przy tym wyniku funkcjonować jakoś można i przy wartości 4, aż padniesz ile miałaś rbc?

Gość gość
Ja przy zaniżonym żelazie stosowałam dicofer, zadziałał on stosunkowo szybko niż inne suplementy, juz po 2 tygodniach czułam ulgę, nie mówiąc później :)