Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mozeciaza

puste jajo?

Polecane posty

Gość mozeciaza

Witam! Piszę z prośbą o pomoc- miesiaczki mam bardzo nieregularne, ostatnia miala miejsce 15lutego, 23marca zrobiłąm poziom bety- wynosił 1220, poszłam do ginekologa okreslił 5 tydzień. po dwoch tygodniach znowu udałam się na usg, gdzie lakarz ponownie stwierdził 5 tydzień i wypisał skierowanie do szpitala na usunięcie. nie zasugerował, żebym wykonała kolejną betę... zdziwiona zadałam mu pytanie- czy jest jakakolwiek szansa-powiedział, że to najprawdopodobniej puste jajo. wykonałam kolejną betę- . 11.04 wynik 8627 (co rzeczywiście wskazuje 5 tydzień). 12.04 beta 14641,55 nadmienię, że byłam na konsultacji również u innego ginekologa- ten również nie wykrył zarodka- powiedział jedynie, żebym wykonała betę (u drugiego lekarza pęcherzyk był większy- wskazywał na 6 tydzień ciązy- lekarz powiedział, że muszę mieć betę okołó 30000). pytanie brzmi- czy mam już stracić totalnie nadzieję?

Gość gość
Nie jestem lekarzem i nie znam się ale jesli zaczela przyrastac to skonsultowałabym sie jeszcze z innym ginekologiem najlepiej prywatnie... I pokazałabym mu te wszystkie wyniki bety. Powodzenia i trzymam kciuki. Daj znać co i jak

Gość gość
kiedy dokładnie robiłaś usg i jaka była na poszczególnych badaniach wielkość pęcherzyka? Nieregularne cykle czyli od ilu do ilu dni?

Gość gość
Skoro ostatnią miesiączkę miałaś 15 lutego, a 23 marca beta była już pozytywna z wartością 1220 to znaczy, że nie było znacznego opóźnienia owulacji, więc możesz kierować się tygodniem wg OM (ost. mies.)

Gość gość
Autorko zakładając standardowe cykle 28 dni wiek wg usg z 23.03 zgadza się z wiekiem od ost. okresu -5t1d. Wg tego wychodzi że dziś jest dokładnie 8t1d. U mnie było 2 tyg. opóźnienie owulacji i wyszło że wg okresu 8t4d a wg usg 6t4d ale na usg był widoczny zarodek z akcją serca. To ze po takim czasie u ciebie wciaż jest tylko pęcherzyk wiekowo odpowidajacy 5-6tc nie wróży nic dobrego.

Gość gość
ja tam bym jeszcze poczekała...

Gość gość
hej to ja jestem autorka posta- cykle nieregularne od 28 do 48dni (czasami miesiaczka nie pojawia sie w ogole- odchudzalam sie dosyc intensywnie i teraz mam powiklania). 14 kwietnia beta wyniosla 13999. lekarz powiedzial, zebym sie nie martwila, ale jutro kazal przyjsc do szpitala w celu ostatecznej diagnozy. zobaczymy... ja chyba stracilam nadzieje- objawy ciazowe sa, nie plamie- kazdorazowo w toalecie mam chwile niepokoju- nic sie nie dzieje. bole jak przy menstruacji... dam znac jutro.

Gość gość
Z bety wychodzi 6-8tc.

Gość mozeciaza
zobaczymy. ostatnie dni strasznie się ciągnęły. jutro szpital- pociesza mnie jedynie fakt, że badania będzie robić znajomy rodziny (przełamałam wstyd i poszłam zbadać się u niego- to ten sam lekarz, który powiedział, że beta ma mieć wartość około 30000). przed zabiegiem muszą wykonać dwa razy usg (dwóch różnych lekarzy), muszą oznaczyć równieź poziom hcg we krwi, a potem- no właśnie... zobaczymy. straciłam nadzieję, ale im bliżej jutra tym mocniej liczę na cud- wiem to głupie.

Gość mozeciaza
poza tym najbardziej zdołował mnie spadek bety. będzie co będzie...

Gość gość
A nie zwróciłam uwagi na ten spadek. Powinna rosnąć a nie spadać. Przykro mi. :(

Gość gość
autorko napisz jak po wizycie wyszło trzymamy kciuki oby się ułożyło

Gość gość
Może warto iść do jakiegoś profesjonalnego lekarza. Ja miałam podobna sytuacje i poszła do www.mediluxclinic.pl i bardzo mi pomogli.

Gość mozeciaza
witam! jestem po zabiegu,niestety diagnoza sie potwierdzila, trafilam do najlepszego lekarza na swiecie i szpitala,o ktorym moglabym tylko snic! zostalam potraktowana z szacunkiem i wyrozumialoscia. mam nadzieje, ze byl to pierwszy i ostatni raz, kiedy spotkalo mnie cos takiego. dzieki serdeczne wszystkim ❤️

Gość gość
Autorko, na pewno bardzo Ci przykro, wracaj do siebie, mam nadzieję, że niedługo będziesz się cieszyć maluszkiem. Szef na górze wie co robi!