Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co kupić w prezencie na narodziny dziecka? Pomóżcie

Polecane posty

Gość gość

To chłopczyk i ma wszytsko co potrzeba, ubranka, zabawki dosłownie wszystko do tego rodzice są bardzo wybredni. Myślimy aby dac kasę, większośc w naszej rodzinie dała im kase no ale nie chce samej kasy. Chciałabym coś symbolicznego. Myślalam aby jakiegoś pluszaka z gryzakiem jednocześnie i jakąś bombonierkę, ale czy ja wiem. Jestem kiepska w dawaniu prezentów. Pomóżcie

Gość gość
idz do smyka tam na pewno cos wybiezesz pozytywke buciki wybor bardzo duzy

Gość gość
Kup paczkę pieluch. To na pewno im się przyda. Bo tonę ubranek i różnego rodzaju badziewia pewnie już mają i jeszcze dostaną od innych. Piszę to z perspektywy mamy miesięcznego bobasa. Sto razy wolę, jak ktoś przyniesie paczkę pieluch, niż setne śpioszki, których i tak mała nie zdąży ubrać, bo wyrośnie.

Gość gość
Hm pieluchy no nie wiem. Ich stac na wszystko więc nie wiem jakby to odebrali gdybym im dała pieluchy.

Gość gość
Może album typu Mój pierwszy roczek.

Gość gość
Mi się spodobał jak synek dostał ręcznik dziecięcy bo tego nigdy za wiele a swoje kosztuje tylko minimum 1mx1m czy kocyk komplet pościeli też spoko tylko rozmiar jaki ma maluszek tej pościeli trzeba znać. Przydatne prezenty lubię bo ich nigdy za wiele a zabawek ma już mnóstwo. Ubranka też spoko tylko trzeba pamiętać kupując większe żeby pasowały do pory roku w jakiej dzidziuś będzie miał ten rozmiar, ponieważ np. ma body typowo bożonarodzeniowe które są dobre dopiero teraz i spodnie ocieplane które będą dobre pewnie w lipcu. Może się wydawać że ręcznik albo pościel nie wypada ale trzeba mieć parę kompletów a każdy trochę kosztuje. I pieluszki flanelowe śliczne kolorowe mi się podobają jak dostał:)

Gość gość
Mnie też stać na pieluchy, ale cieszę się jak je dostanę, bo przynajmniej jest to coś, co mi się przyda, a nie kolejny badziew, który będzie przerzucany z kąta w kąt. I tak już jestem zagracona przez te prezenty.

Gość gość
Ubranko ale juz takie większe, komplet minky do wózka kołderka i poduszka, jakiś ładny kocyk, szczeniaczek uczniaczek, zestaw kosmetyków, szumiś

Gość gość
Ja się cieszyłam z tortu z pieluch (niby pieluchy a super zrobione), własnie ręczników tych dużych (miałam 80x80 i posłużył miesiąc...), kocy (mam ich masę ale nigdy za dużo jak ktoś napisał, a to się uleje, a to pobrududzi, spadnie na ziemię więc ciągle potrzeba :D ), leżaczka-bujaczka (złożyli się moi bracia), albo mata edukacyjna, dostaliśmy 3 i dziecko leżało na każdej po trochu, nie nudziło się i nie zbrzydła żadna :D - są przedziały od nawer 60 zł do 300 :)

Gość gość
Książka z bajkami ładnie wydana (dostałam masę ksiażek i czytałam jak mała skończyła miesiąc codzień), kosmetyki to nie bo każda mama coś innego wybiera chyba że wiesz jakie używają/mają zamiar to ok, ja dostałam serię Emolium i oddałam później koleżance bo dla mnie to przesada używać emolientów jak nie trzeba (ale to moje zdanie zanim mnie zjedziecie..., generalnie cieszę się z każdego drobiazgu nawet za złotówkę, a ten kosmetyk to jedyny nietrafiony prezent). Jak rodzice są wybredni to ubranek szkoda kupować na wyrost. Puzzle-mata piankowa jeszcze u nas okazała się super prezentem (taka z literami alfabetu), dostaliśmy na urodzenie dziecka i już jak miao 4 miesiące zaczęliśmy używać, rozkładać, kłaść na niej kocyk i dziecko (nie mamy dywanów tylko w pokoju dziecka więc w salonie super się sprawdziły), poza tym z tych puzzli można zrobic pudełko na zabawki więc wykorzystane w każdym calu.

Gość gość
Tyle podpowiedzi a ja dalej nie wiem : ( jestem beznadziejna w dawaniu prezentów. Nawet jakbym kupila ubranka to nie wiem jaki rozmiar by sie przydał. Chciałabym kupic cos na wakacje zeby dziecko mialo jakis komplecik fajny na lato ale nie wiem jaki rozmiar aby nie byl za duzy. :('

Gość gość
Myślę że rozmiar 68 będzie w sam raz. Niemowlę szybko rośnie i do lipca sierpnia będzie spokojnie miał ten rozmiar.

Gość gość
Ja kiedyś dałam w prezencie tabliczkę glinianą,na której można odbić rączki lub stópki dziecka, potem to zastyga i jest fajna pamiątka :-)

Najlepiej jakąś zabawkę. Zabawek nigdy za mało, a trafienie na coś co dzieciątko już ma raczej jest niemożliwe, zbyt duży wybór jest :D Poza tym z zabawkami nie ma problemu jak z ubrankami, bo nawet jak kupimy zabawke dla większych dzieci to i tak jak podrośnie to będzie dla niego odpowiednia ;) Ja ostatnio kupiłam mojemu chrześniakowi taką kostkę: http://www.maxizabawa.pl/produkt/kostka-edukacyjna-zwierzaki-sevi Jeszcze trzeba chwilkę poczekać aż zacznie się nią bawić, ale jestem pewna że mu się spodoba :D

Gość gość
Kup ładnie wydana książkę z wierszykami dla dzieci, np Tuwima albo Brzechwy i napisz dedykacje dla dziecka. Awentualnie taki album do uzupełniania, np pierwsza książeczka o mnie. Jak rodzice są bogaci to na paczkę pieluch mogą zareagować zdziwieniem, tym bardziej że nie wiesz jaką firmę preferują

Na narodziny dziecka zawsze dobry jest ciuszek. Ciuszki sa podstawowym wyposażeniem dla malucha oprócz pieluszek. Osobiście polecam sklep www.helababy.pl, gdzie mają fajne ciuszki dla dzieci od 0-3 lat.

Gość Karri
Ja polecę szumiącą zabawkę. Te najtańsze, małe zaczynają się już od kilkudziesięciu złotych, a biały szum ładnie usypia dzieci :) Na stronie "rozkminy tiny" można znaleźć ciekawe porównanie pt. "WHISBEAR CZY SZUMIŚ?" (linki mi uznaje za spam :p ) A może jakaś chusta do noszenia?

Gość gość
Zależy za jaką kasę. Jeśli to ma być raczej coś drobnego to kup ubranko które ci się podoba to się zawsze przyda jeśli są wybredni to kup coś z organicznej bawełny w smyku. Możesz kupić taką ramkę na odcisk rączki będą mieć pamiątkę zrobią jak będzie miał parę miesięcy. Jak wszystko ma to ciężko wybrać fajna zabawkę

Gość Cukinka
Ostatnio na tej stronie znalazłam bardzo fajny prezent dla mojego małego kuzyna: https://www.klockidlaciebie.pl/ :) Klocki drewniane chociaż dzisiaj zapomniane, są jednak najlepszą zabawką!

Gość gość
Wiesz co kup mu jakies ubranko na rozmiar 6-9 miesiecy. I do tego ksiazke. Polecam Ksiazki: Lalo gra na bebnie, Binta Tanczy, Lalo chce. To trzy male ksiazki dzieci je Kochaja. To takie ksiazki na rok moze troszke wiecej ale wiesz nie bedzie to kolejny kocyk czy kolejna przytulanka. Dla mnie pieluchy to moze byc prezent od kogos bardzo bliskiego ale dla mnie malo elegancki prezent.

Gość gość
Też ostatnio gdybałam nad prezentem na urodziny córeczki mojej przyjaciółki , aż trafiłam na https://sklep-lalayan.pl/ , dzięki którym zakupiłam w prezencie wiele ciuszków po bardzo atrakcyjnych cenach :) przyjaciolka bardzo sie ucieszyla, dzieciaczek podobno rowniez. :)

Gość pola456
Zerknij na propozycje do sklepu https://e-babystuff.pl/ . Znajdziesz tam coś dla mamy i dziecka. Na pewno różności im się przydadzą. Kup to czego samej jej było by żal kupić i tracić kasę, a wiesz że się jej przyda. Tam znajdziesz wiele takich rzeczy.

Gość gość
Zastanów się czy nie chcesz mu zrobić puzzli według twojego wzoru. Na https://www.youpibag.pl/ naniesiesz własną grafikę. Możesz ponumerować każdy puzzel aby mógł się uczyć liczyć w przyszłości. Puzzle mogą być wykonane z filcu.