Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Powiekszona watroba u 3 latki przeziebionej z migdalem do wyciecia

Polecane posty

Gość gość

Moja córka wbrew temu co w temacie wcale dużo nie choruje(od sierpnia 5 infekcji karat kaszel plus jedna bakteryjna I antybiotyk pierwszy tax w zyciu. Po prostu się przeziebia ma 3.5roku wszystko zaczęło się jak poszła do przedszkola. Niedosluch woda w uszach oddychanie przez usta i ciągle katar i pokaslywanie. Zero alergii po testach w kupie brak pasożytów. Migdal wycinamy 19 czerwca .Mimo to 4 tygodnie temu ja odrobaczylismy raz te ciagle gile dwa w przedszkolu owsiki są. 2 tygodnie temu jakiś wirus zlapala bez gorączki Ale kaszel katar zielony w ogromnych ilościach. Dostała krople sulfarinol i inchalacje zielone gile przeszły Ale kaszel i ogólnie podkrazone oczy blada twarz. Poszłam prywatnie do pediatry dzisiaj. Kazała inhalacje z nebbudu i berodualu pectodril mucofluid i nasonex to wszystko przez 5 dni. Ale...zawsze bardzo dokładnie ja bada. I wymacala wątrobę powiększoną o 2-3cm. Kazała jutro rano krew crp próby wątrobowe i test na mononukleoze. i powiedziała ze o 13 zadzwoni i powie jakie wyniki .Sama zapisałam ja po świętach zaraz na usg jamy brzusznej. Strasznie się boję. I boję się ze cos jej jest i nie wiadomo co. :(:(:( proszę odezwijcie się inne mamy które macie dzieci chorujace czy zdrowe. Może coś doradzicie pomożecie czy jeszcze coś jutro może pobrać za jednym pobraniem?

Gość gość
Ja nie jestem lekarzem i nie miałam takiego przypadku w swojej biskiej rodzinnie. Jednak jest to bardzo niepokojące.

Gość gość
Tu autorka. Lekarka zasugerowała mi ze to objaw wielu rzeczy np mononukleozy czy pyrantelum którym była odrobaczona córką. Może byc powiększona poinfekcyjnie. Może być też od leków innych(mała co raz na ten migdał coś brała). Moze byc też powiększona jak dziecko jest zarobaczone glista lub lamblie Zobaczę po badaniach.

Gość gość
Ciezko bedziesz miec. Podawaj jej ostropest. W aptece kupisz sylimaryne z ostropestu. Pytaj o ziolowe preparaty na pasozyty. Musisz posciagac jej toksyny. Zapytaj jak podawac kwas ala. Dziecko jest pewnie zatrute rtecia. Dieta. Musisz ograniczyc slodkie i zboza. Duzo kiszonek. Poszukaj ksiazek Sjemionowej. Gornicka te ma pare przepisow. Mozesz uzyc zappera, to jest urzadzenie generujace prad, ktore pomaga w likwidacji robali. Poczytaj o tym. To co c***isze, to sa tylko podpowiedzi, poniewaz ja nie leczylam dziecka z ciezszych pasozytow niz owsiki. Po leku na owsiki moje dzieci mialy nawroty. Po kilku " zabiegach" zapperem jest spokoj. Ja sama leczylam sie z kandydozy ogolnoustrojowej i robilam duzo dziwnych rzeczy. Najwazniejsze pozbyc sie rteci i toksyn, watroba odetchnie, a robale beda slabsze.

Gość gość
dzieci mają dosyć często powiększoną wątrobę, także bez paniki

Gość gość
Hej my już po badaniach. Zrobiłam morf z rozmazem crp d3 żelazo alat i asat(czy jakos tak próby watrobowe) i mononukleoza dwa współczynniki. Zobaczymy co wyjdzie. W środę po świętach jeszcze usg

Gość gość
Spokojnie, musisz czekać na wyniki.Przez ibternet nikt Ci diagnozy nie postawi skoro bawet Pani doktor musi czekac na wyniki.Niech dziecko lezy w lozku dbaj zeby sie nie odwodnila i zeby nie martwic jej niepotrzebnie.

Gość gość
UWAGA! NIE PODAWAJ JEJ ZADNEGO OSTROPESTU NIE SLUCHAJ SIE LUDZI Z INTERNETU! Siedza tu sami niedouczeni ludzie ktorzy sloza radami ktore tylko moga zaszkodzic dziecku.Dzieciom Zadnych ziol podawac nie wolno a juz NA pewno nie podczas choroby.Boze co za idioci siedza na kafeteii.

Gość gość
Już wszystko jasne. Mononukleoza. Jakiś 5-6 tydzień po zachorowaniu. Wyszły przeciwciala plus to ze jeszcze trwa infekcja. Bogu dzięki mojej lekarce za informacje co badać. Próby watrobowe w porzadku. Żelazo d3 w porządku. Z krwi powiedziała ze nie ma zakażenia bakteryjnego. Mam zrobić ust za 3 tygodnie.

Gość gość
Nawroty po leku na owsiki? Z pewnością źle podeszliście do kwestii leczenia. Czy wiedzieliście, że takie środki musi przyjąć cała rodzina? Niezbędne jest też dokładne posprzątanie domu, na mokro! Jaja tych pasożytów czają się w każdym zakamarku łóżka dziecka, w piżamie, pościeli, w ręcznikach, poczytaj na www.bezowsików.pl tam, dokładnie opisano, jak należy postępować przy zwalczaniu owsików. W tym przypadku jest to lek Prantelum Medana, słyszałaś o nim?