Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

alimenty na szybko

Polecane posty

Gość gość
" Nawet jak wykarze ze zarabia 10tys to i tak dostanie max 300zl alimentow. " "I pamietaj ze pozniej ojciec moze ubiegac sie o alimenty od dziecka.a emeryture bedzia miał najnizsza.wiec jak go wnerwisz on sie zrekompensuje. " I po co to piszesz analfabetko? Bo wypowiadasz się na temat, o którym nie masz najmniejszego pojęcia, do tego walisz takie błędy, że aż oczy bolą. Chcesz wkurzyć autorkę? Chcesz ją zniechęcić? Po co?

Gość gość
14:16 pisze ze starego tel nie bede sie rozpisywal,uzyj swojego rozumu!kierowca jest jednym z najciezszych zawodow.są odpowiednie przepisy o odpoczynku obowiązkowym kierowcow.nie moze miec innej pracy.chodzi o jego sprawnosc psychofizyczna.

Gość gość
"pisze ze starego tel nie bede sie rozpisywal" Bo nie masz racji, i tyle. Zapoznaj się z wyrokami i nie p*****l o warunkach pracy kierowcy bo nie to jest tematem i sądu nie będzie interesowało nic więcej ponad to czy ojciec dziecka jest zdrowy. I bój się, bo jak matka Twojego dziecka będzie mądrzejsza to kiedyś wykorzysta prawa jakie jej przysługują i sądu nie będą żadne Twoje diety obchodziły.

Gość gość
Na temat zakresu świadczeń alimentacyjnych wielokrotnie wypowiadał się Sąd Najwyższy orzekając między innymi, że zakres obowiązku alimentacyjnego może i powinien być większy od wynikającego z faktycznych zarobków i dochodów zobowiązanego(!!!), jeśli przy pełnym i właściwym wykorzystaniu jego sił i umiejętności zarobki i dochody byłyby większe, a istniejące warunki społeczno-gospodarcze i ważne przyczyny takiemu wykorzystaniu nie stoją na przeszkodzie. (Wyrok Sądu Najwyższego z 16 maja 1975 r., sygn. akt III CRN 48/75).

Gość gość
14:26 jestes matołem!sam jestem kierowca i o czym ty chcesz dyskutowac?gowniany wyrok alimentacyjny i kierowca powoduje katastrofe w ruchu lądowym w ktorym giną ludzie.no i co?!

Gość gość
gość dziś Wróć do szkoły, nauczysz się i pisać i czytać ze zrozumieniem. Bo jak widać do Twojego łba nic nie dociera, chamie buraczany.

Gość gość
Autorko: Kierowcy zarabiają dobrze. Twój ex pewnie też dobrze zarabia i pewnie jedno ma na umowie a co innego dostaje. I tego się trzymaj. Powodzenia. Obyś dostała jak największe alimenty.

Gość gość
14:38 ty masz pusty łeb.dyskutujesz o czyms o czym nie masz pojecia zielonego.kierowca to specyficzny zawod.a ciezarowka moze stac sie smiercionosna bronią.mialabys racje jezeli ojciec wykonywalby inny zawod.

Gość gość
A teraz sobie wyobraz ze facet wrocil z trasy i idzie do innej.a potem znowu do ciezarowki i wiezie jakas chemie,chlor,materialy radioaktywne czy promieniotworcze.i jeszcze oszczedza na jedzeniu i hotelach.

Gość gość
14:45 Nie, ja dyskutuję o prawie i możliwościach zarobkowych (które nie muszą się wiązać z pracą na 300 etatach!), ale widać dla niektórych jest to zbyt skomplikowane więc wypowiadają się zupełnie bez sensu i kłapią nie wiadomo po co byle zniechęcić kobietę do korzystania z naleznych jej praw. Sory, ale naprawdę nie moja wina, że masz tak niski intelekt, że w ogóle nie jestes w stanie zrozumieć tego co jest napisane w tym temacie, wyroków sądów najwyższego i interpretacji prawniczych. Z pretensjami i wyzwiskami jakimi nas raczysz zwróć się do swoich rodziców - bo to oni sprezentowali Ci tak niewielkie zdolności intelektualne, które uniemożliwiają Ci dyskusję na temat alimentów. Bo jedyne co pokazałeś to właśnie swoją głupotę i niewyobrażalne chamstwo.

Gość gość
to ja autorka,alez sie tu rozpisaliscie:) ale to dobrze,przynajmniej wyciagne jakies wnioski i czegos dowiem sie,postanowilam ze napisze te 800,najwyzej sad mi ich nie przyzna,a mam gdzies czy wkurze exa czy nie,on i tak olewa nas wiec mam to gdzies juz

Gość gość
do 14.41--bardzo Ci dziekuje,zarabia dobrze,poza tym dostal na dziecko w pracy tez jakies pieniadze i mi ich nie dal

Gość gość
14:51 ty nadal nie masz pojecia.kierowca jest zazwyczaj zarejestrowany na najnizsza krajowa i od tej sumy są naliczane alimenty! Wiec jak ma ok1800zl to wynajem mieszkania to minimum 1000,jedzenie,samochod osobowy itp.drugie dziecko.wiec alimenty to max 300zl!

Gość gość
Autorko, zobaczysz jak w sądzie będzie. Czasami wymagają jakichś rozliczeń, czasami po prostu pytają. Dużo zależy też od Twojego byłego Warto, żebyś miała zapisane wszystkie jego kontakty z dzieckiem do czasu trwania rozprawy sądowej - daty, godziny, czas trwania. To niby łatwo podważyć, ale zawsze będzie mu trudniej udowadniać jak to widuje się z dzieckiem jak wyciągniesz kartkę i sypniesz datami (o ile będą). Na pewno nie podkreślaj, ze chcesz jak najwięcej itp. po prostu mów o faktycznych potrzebach dziecka i o tym, że pełna opieka nad nim uniemozliwia Ci pracę na pełen etat itp. Jeśli wynajmie adwokata nie przejmuj się aż tak - sądy bardzo źle na to patrzą, że ktoś wydaje hajs na prawników zamiast na dzieci.

Gość gość
"14:51 ty nadal nie masz pojecia.kierowca jest zazwyczaj zarejestrowany na najnizsza krajowa i od tej sumy są naliczane alimenty! " Interpretacja Sądu Najwyższego mówi co innego. Nie umiesz czytać - nie zabieraj głosu. Kiedy to do Ciebie dotrze, ze jesteś zbyt mało inteligentny by o tym rozmawiać?

Gość gość
A wszystkie pieniądze ktore dostaje wiecej niz na umowie typu diety i ryczałty są po to zeby nie pozabijał ludzi na drodze.

Gość gość
15:02 ale ja mam to wiedze od innych kierowcow co maja alimenty.tak to własnie wygląda.

Gość gość
To tak samo jak z praca w policji,policjant nie moze po słuzbie dorabiac u kogos.

Gość gość
Póki co żyjemy w państwie prawa gdzie to sądy sa obowiązujące a nie idioci "mający wiedzę od innych idiotów". I jeśli matka dziecka potrafi korzystać z prawa to da radę, a jak jest idiotką to się przestraszy gadania i batalii sądowej i zgodzi się na marne alimenty. Dlatego autorko nie daj się - wiele kobiet się poddawało i dlatego skończyło jak skończyło. Dały się zastraszyć, wcisnąć sobie, że one mogą pracować ponad siły, mogą nie dojadać, ale tatuś musi mieć na fajki i wolny weekendzik na nową laskę.

Gość gość
15:10 Debilu - jeśli sąd wie, że na stanowisku kierowcy ciężarówki w Twoim regionie kierowca średnio dostaje 3tys na rękę (a takie są zarobki kierowców, pomijając już ekwiwalenty), a Ty niby dostajesz 1800, do tego jest niskie bezrobocie to g****o będzie go obchodziło, że jesteś nieudacznikiem, który "nie potrafi" znaleźć lepszej firmy. Dla sądu będziesz kretaczem, który zawiera dziwne umowy tylko po to by mieć jak najmniejszą podstawę. Dociera? I skoro jesteś zdrowy a w Twoim regionie są lepsze umowy o pracę to Twoim zasranym obowiązkiem jako ojca będzie postarać się i znaleźć lepszą pracę. Więc skończ się ośmieszać.

Gość gość
15:12 to ty jestes tępa kretynka,ktora nie zna zadnych przepisow. Sąd nie może łamac prawa zeby dac komus wyzsze alimenty!

Gość gość
15:16 to moze sąd uzna ze ojciec moglby zostac chirurgiem i móglby zarabiac 30tys wiec da alimenty w wysokosci 15tys?

Gość gość
Przeciez jest wolny wakat po Misiewiczu!!! Sąd moglby uznac ze ojciec moze pracowac za Misiewicza!podobno pensja 50tys i alimenty autorka dostalaby z 20tys!!!