Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fuksaksa

KRAKÓW SMOG CIĄŻA

Polecane posty

Gość fuksaksa

Od dwóch lat staram się o dziecko. Bezskutecznie. Czy któraś z Was usłyszała od lekarza teorię o zanieczyszczeniu w mieście, które mogłoby powodować problem z zajściem w ciążę? Mieszkam wkrakowie, gdzie wiadomo że problem jest ogromny. Zastanawiam sie juz co robic.

Gość gość
Oczywiscie. Dopiero jak wyjechalam za granice to zdalam sobie sprawy z tego jak Polska.jest zanieczyszczona. Trzeba tez pamietac ze niektorzy ludzie po prostu sa bezplodni. Tak bylo jest i bedzie. Na naszym bocianie zaloz watek.

Gość gość
Z tej teorii wynikałoby, że nikt w Krakowie nie mógłby zająć w ciążę xd

Gość gość
Przestać się nakręcać i starać o dziecko.

Gość gość
A wszystkie badania zrobiłaś Ty i mąż?

mieszkam w krakowie od 4 lat...powiem szczerze nigdy w zyciu nie chorowalam tyle odkad mieszkam tutaj... miałam różyczke, koklusz nie mowiac o ciaglych przeziebieniach. W ciąże zaszlam od razu jak zaczelam sie starac, urodzilam 2 tyg temu zdrowa dziewczynke. Ale te wszystkie chorobstwa po drodze to wynik tego zanieczyszczenia napewno nie przypadek, wczesniej nie chorowalam tyle. Powodzenia.

Gość gość
Fuksaksa, jakie zrobiłaś do tej pory badania?

Gość Klitkowa88
To zawsze kwestia odpowiednich badań i dobrego lekarza. Ja też jestem z Krakowa. Trzy lata starałam się o dziecko. Pomógł nam Doktor Jankowski z kliniki na Kostrzewskiego. Dopiero po skomplikowanych badaniach okazało się, że mam wadę, która nieleczona uniemożliwia zajście w ciążę. Leczenie pomogło i teraz cieszę się macieżyństwem :)

Gość Olgaaa88
A jak w koncu z tym smogiem? Ja jestem z Krakowa i jestem w pierwszym miesiacu ciazy.

Gość mimkka
Olga, wiadomo, że trzeba uważać. Jeśli masz problemy z zajściem w ciąży, a dodatkowo siedzisz (tak jak ja ;)) całe życie tym zanieczyszczonym mieście to lepiej jest udać się do dobrego lekarza, który wspomoże sprawę i poprowadzi ciążę - przeprowadzi przez problemy z zajściem.

Gość Olgaaa88
A Ty u kogo byłaś? Ja mam wlaśnie problem z zajściem...

Gość mimkka
No ja właśnie u Jankowskiego tak jak koleżanka powyżej. Jako pierwszy wprowadził mi takie hormony, że po pół roku terapii byłam już w ciąży. On przyjmuje w Feminie na Kostrzewskiego.

Gość Olgaaa88
Bardzo dziękuję, umówię się :)

Gość Olgaaa88
Byłam w Feminie i jestem już w trakcie terapii <3 Trzymajcie kciuki. Lekarz jest mega profesjonalny - zapowiada się dobrze :)

Gość Albinoskaxd
Olga, jak wyglada sytuacja? Ja od 8 miesiecy probuje juz zajsc w ciaze...

Gość Olgaaa88
Wczoraj zrobilam test. Jestem w ciazy!!!!

Gość gość
Mieszkam we Wrocławiu od urodzenia; nie choruję wcale, nie mam alergii ( z wyjątkiem paracetamolu), w ciążę zaszlam w 2 cyklu, córka zdrowa jak byk. Podobnie moi przyjaciele stąd. Chyba nasze organiZmy, trute od dziecka, przyzwyczaily się.

Gość Albinoskaxd
Dziewczyny... Zazdroszcze :( Ja dalej szukam pomocy.

Gość gość
Olga88’przeciez juz w marcu bylas w ciąży jak pytałaś o terapie, post wczesniej pisalas o ciazy

Gość gość
Mi obumarła ciąża w czerwcu i lekarz prosto z mostu powiedział, że powietrze w Krakowie mogło się do tego przyczynić. Ja czułam sie dobrze i wyniki miałam wzorowe.

Gość Olgaaa88
Niestety wtedy to byl jeden trefny test z apteki. A teraz juz opiekuje sie mna lekarz, mialam normalny test z krwi, terapie etc. Jestem w czwartym tygodniu <3 Moim lekarzem został ten doktor Jankowski. Okazalo sie ze problem jest z drożnością jajnikow. Nikt nigdy nie zrobil mi takiego badania, a tu prosze! Boze tak sie ciesze!

Gość gość
Mieszkam w Krakowie od urodzenia, nie choruję w ogóle, żadnych alergii. W ciążę zaszłam kiedy raz jedyny się nie zabezpieczyłam! Żadnych starań, żadnych przygotowań, a i bliżej mi do 40-stki niż 30-stki :p Dziecko zdrowe, mądre i śliczne :)

Gość Albinoskaxd
Tez bym chciala tak bez alergii i problemow :( Olga, tez umowie sie do tego lekarza. Bardzo dziekuje i mam nadzieje, ze dolacze do twojego szczesliwego grona mamusiek ;)