Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Miasto Namysłów woj opolskie

Dzięki PiS w Polsce jest dobrobyt i będzie jeszcze większy

Polecane posty

Po pierwsze wiele rodzin z dziećmi wyszło z biedy i o wiele wiele mniej dzieci chodzi w ciuchach z lumpeksów mniej dzieci głoduje itd bo PiS wprowadził 500 plus płaca minimalna ciągle rośnie i dziś wynosi 2 tysiące brutto w zeszłym roku wynosiła 1850 brutto a w 2015 wynosiła 1750 brutto a w 2014 to było 1680 brutto dzięki wzroście płacy minimalnej Oraz wprowadzeniu 500 plus zdecydowanie poziom życia Polaków się podniósł...PiS wprowadził też minimalne stawki godzinowe nie mniejsze niż 12 złotych na godzinę

PiS właśnie chcę zrewolucjonizowac podatki i pozapłacowe koszty pracy dzisiaj o tym czytałem w tvn biznes i świat Oraz w Money i PiS chce obniżyć pozapłacowe koszty pracy i przygotowuje ustawę i dzięki temu pracownik będzie otrzymywał na rękę 30 procent wyższe pensje przykładowo ktoś dziś zarabia 3 tysiące na rękę to po reformie będzie zarabiał na rękę 3700 zł na rękę

Gość gość
tez mi dobrobyt za 1600 na reke,sprobuj za to wyzyc caly miesiac.

Wreszcie PiS robi porządek z polską PO nie robiło nic

09:58 1600 na rękę? Chyba cie p****ało nawet nie czytałeś mojego komentarza z 09:58 PS płacę minimalną zarabia 10 procent Polaków reszta zarabia więcej niż płaca minimalna i może kilka procent poniżej i nie zauważyłeś że jest też 500 plus dzięki któremu dzieci mają co jeść i mają się w co ubrać itd dalej nie zauważyłeś że zdecydowanie niezaprzeczalnie wzrósł poziom życia w Polsce?

Gość gość
Poziom intelektualny piewcy doskonałości PiS-u wyjaśnia, dlaczego NORMALNI ludzie kojarzą tą partię głównie z psycholami i prymitywami :P.

Gość gość
2 tys brutto to jest dokładnie 1460 na rękę, bo tyle zarabiam. Na szczęście za 2-3 miesiące czeka mnieawans i podwyżka ok. 400-500 zł na rękę. Pracuję w tej firmie od 8 m-cy. I nie jest prawdą, że 10% Polaków pracuje na najniższej, a reszta na wyższej pensji. Dużo osób ma najniższa, albo wręcz jeszcze niższe kwoty, bo pracują na zlecenie, niepłatne nadgodziny itp. Moim zdaniem 3 tys na rękę to powinna być najniższa pensja, aby człowiek mógł sam się utrzymać, wynająć mieszkanie, albo kredyt opłacić, plus rachunki, życie, ubrania, lekarstwa itp. 3 tys to właśnie to "minimum". I niemieszkam w Warszawie, tylko w mieście 130 tys mieszkańców, a wynajem kawalerki, czy rata kredytu za nią (na 30 lat) to 600-700 zł (niższy standart) plus czynsz prąd, woda i gaz kolejne 500. Czyli ok. 1100-1200. Jeśli zarabiamy 1460, to jak z tego przeżyć, ubrać się, dojechać do pracy?

Gość gość
To jest twój problem i gajowego, a nam g_wno do tego. Jak twoja praca będzie warta 7 000/m-c (bo tyle kosztują pracodawcę twoje 3 000 na rękę), to wtedy zabierz głos.

Gość gość
Jeszcze nie spotkałem tzw."pracodawcę" co by nie narzekał,a niemal każdy ma wszystko co dusza zapragnie.Jak im tak źle to sami niech wezmą się za pracę we własnej firmie,wtedy będą mieć jeszcze więcej i nie będą musieć płacić głodowych pensji swoim wyrobnikom!

Gość gość
Znam kilku takich co ciągle narzekają jak im źle! Sami płacą najniższą krajową. Kiedyś jeden z jego pracowników wygarną że za taką kasę ma zatrudnić kogoś ze swojej rodziny to ten odwrócił się na pięcie i poszedł,a jednak go nie zwolnil.Jeżdzi wypasioną bryką i kilka razy w roku jeździ na urlop za granicę.Wiem ,wiem...,darujcie sobie gadki o założeniu własne firmy.U nas to jest kapitalizm dziewiętnastowieczny!

Gość gość
wiekszosc ludzi pracuje za te glodowe pensje a 30% moze ma wiecej i to zawyza srednia.

Gość gość
gość dziś Większość drobnych pracodawców pracuje dużo więcej od zatrudnionych u nich pracowników. Twoje zdanie to typowa wypowiedź DURNEGO ROBOLA, który sam nie potrafi, dlatego innym zazdrości.

Gość gość
Do 12:06 to dlaczego nie masz inwencji żeby własną firmę otworzyć?

Gość gość
gość dziś Nie zadawaj mu tak skomplikowanych pytań, bo mu się ostatnia szara komórka przegrzeje, szukając znaczenia słowa "inwencja" :P.

Gość gość
Wy tzn."tzw pracodawcy" Macie inwencję w okradaniu i wyzyskiwaniu własnych pracowników,w tym to was nikt nie pobije,to wam trzeba przyznać :D Najgorsze jest to, że jak g****o w pióra obrośnie to chce fruwać! ps.Ja na szczęście nie muszę pracować u takich pożal się Boże miernot,nie obrażając tych uczciwych, bo nie wątpliwie tacy są,ale niestety w mniejszości.

Gość gość
Dzięki PiS rzeczywiście dla wielu polaków poziom życia się podniósł. Tylko jedno pytanie, jakim kosztem ? Każdy logicznie myślący wie że nie ma nic za darmo. Wzrost wpływów z podatków pewnie był, ale nie aż taki by pokryć program 500+ jak i inne koszta jakie ponosi PiS z powodu swoich ustaw. Pożyczać można, ale kiedyś trzeba będzie to zwrócić. Kiedyś była tzw. epoka Gierka, który też pożyczał. Po 10 latach skończyła się wprowadzeniem stanu wojennego. Czym skończy się władza PiSu, zobaczymy.

Gość gość
gość dziś Dzięki PiS rzeczywiście dla wielu polaków poziom życia się podniósł. Tylko jedno pytanie, jakim kosztem ? x Pytanie źle sformułowane :(. Powinno być: czyim kosztem ? Od czasów objęcia przez nich rządów podrożało praktycznie wszystko. To nie są przejściowe różnice, ale skoki 30, a nawet 50 procentowe. Np. kartę pamięci 64G kupiłem 2 lata temu za 52zł. Dzisiaj najlepsza promocja, jaką udało mi się znaleźć, to 84zł. x Najgorzej zarabiający ludzie w tym niestety patologia, mają się lepiej, kosztem całego praktycznie społeczeństwa. Oni tego nigdy nie zwrócą do budżetu państwa. Marne są też szanse, by ich dzieci kiedykolwiek oddały w podatkach te 500+. Zaczyna się znowu: czy się stoi, czy się leży, forsa zawsze się należy i salutowanie wszelkiej maści Misiewiczom.

Gość gość
Za to czyim kosztem żyła patologiczna sitwa z PO i PSLu.Nikomu nic nie dawali (chyba tylko swoim),a długu narżnęli prawie 800 mld.za które bedą płacić kilka mlodych pokoleń!

Gość gość
gość dziś Wy już po pierwszym roku, narobiliście o połowę więcej długu, niż oni rocznie :(. Więc może przytocz argument który nie ośmiesza PiS-u :P ?

Gość gość
Wreszcie wiemy kto stoi za tragedią Smoleńską Putin dogadał się z Tuskiem który rozpylał mgłę, a z kolei Putin podłożył bombę

Gość gość
A któremu pękły parówki :P ?