Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MaciekZ

Gry C 64 i Atari który komputer lepszy?

Polecane posty

Gość MaciekZ

Są tu jakieś człowieki co mieli albo mają jeszcze komputery Commodore 64 albo Atari ? W poszukiwaniu informacji o tych komputerach trafiłem na ten filmik a w nim pokazane najlepsze gry z tych sprzętów graliście? :D https://www.youtube.com/watch?v=u-aSiSlVr_w

Gość gość
ahhh stare dobre czasy... fajna muzyka a w większość z tam tych gier w tym klipie co pokazane to grałem oczywiście na najlepszym komputerze na świecie na atari ;) Mam do tej pory w piwnicy atari xt ale na commodore 64 też grałem w gry u kuzyna

Gość gość
C64 jest lepszym komputerem od Atari 8 bit i to jest fakt. :D Ja się wychowałem na Commodore 64 i jest więcej gier na komodorka niż na Atari i gry na C64 są lepsze :P Na Atari też grałem i wiem co piszę :) Czasem odpalam najlepszy emulator C 64 i wspominam dawne lata młodości a sam komputer to sprzedałem jeszcze w latach 90tych. Po c 64 miałem komputer Amiga który zmiótł z ziemi i C64 i Atari ,jednak Amiga to komputer kilka klas wyższy. Mam Amigę 1200 do tej pory i nie mam zamiaru jej sprzedawać.

Gość retrofan
fajne to to https://youtu.be/u-aSiSlVr_w nowoczesne brzmienie połączone z tymi dźwiękami z c64 i atari brawo za pomysł ! uwielbiam retro komputery a szczególnie wszystkie komputery od commodore spectrum atari i też konsole nes i pegazus a jak miałbym wybrać który komputer lepszy atari czy c64 to wybieram atari

Gość prawi 114
miałem atari około 5 lat .. Wydaje mi sie ze zarówno atari i C64 to przestarzałe platformy , nic ciekawego tam nie znajdziesz.. Chociaż szczerze mówiąc gry jak dla dziecka będą dobre , bo dzieci sa malo wymagające w kwesti grafiki .. No i łatwiej je zrozumieć niz produkcje na PC na PC są brutalne krwawe i niekoniecznie dobre dla takiego 7 latka

Gość prawi 114
a czy gry na C64 sa lepsze niż na atari ? Niekoniecznie .. Większosc znanych tytułów wyszła na na obie platformy

moj kumpel jest maniakiem amigi 1200, a c64 to chyba amiga tez, i ogolnie pelno gier z z******ta muzyka, moduly itp. itd. a gierki platformowki tez sa kozackie.

Gość gość
prawi 114 dziś twoj mozg jest przestarzaly palancie

Gość prawi 114
Ja wolałbym odpalić takiemu 7 latkowi Pac mana niż Manhunt uwierz mi , dla młodej psychiki gry na PC moga być szokiem i będą szokiem . Nigdy nie dałbym dziecku które ma mniej niż 15 lat internetu to wykrzywiłoby mu psychikę. Na tobie taki Manhunt nie robi wrażenia , ale u młodego zburzy wszystkie wartości w które wierzył. .Mikołaj ? Jaki święty mikołaj ? .. JEgo życie stanie się przekleństwem Co zrobić ? Można spróbowac ściągnąc emulator

Gość prawi 114
twoj mozg jest przestarzaly palancie chodzi ci , że masz dziure w mózgu ? Dlatego doczepiasz się lepszych od siebie?

Gość gość
prawi 114 dziś ty masz i twoj ojciec mial i twoja stara jak cie rodziła streamelineowy frajerze

Gość gość
Na Atari wyszło mało gier dlatego lepszym komputerem jest Commodore 64 ale Atari 8 bitowe też fajny komp.

Gość gość
A pamiętacie jak toczyły się wojny C64 VS Atari? :D Stare fajny czasy podobnie jak Amiga VS PC :D

Gość gość
Najlepszy komputer na świecie to Amiga 1200 :) gram też czasem w gierki na C-64 i konsoli NES fajne klimatyczne gry no i trudne bo w tych czasam gry są słabe łatwe :/

Gość gość
Atari to komputer dla rolników ;) znacie piosenkę o Atari? :D Atari song

Gość gość
a co to za komputery jakieś stare widzę i nia majom windowsa

Gość julka19xx
te komputery to szrot i dawno powinny być złomowane.386 to bylo cos.Oprócz tego pegazus wymiatał, a na nim contra i mario.

Gość gość
286, 286, 486, to komputery tragedia i ten tragiczny ms-dos oraz dzwięk ze spikera ogólnie PC to słabe komputery a to dzięki windowsowi który jest do tyłka

Gość gość
dwa razy napisałem '286' a miałem na myśli też 386 to złom, ile nerwów sprawiał ten komputer bosze

Gość gość
Fajne to demo MCH - 8B ps. grałem we wszystkie gry pokazane w demie !

Gość gość
A graliście w RICK DANGEROUS? A jakie gry z commodore 64 najlepiej wspominacie z atari też bo gry były podobne?

Gość gość
Mojenajlepsze gry na Commodore 64 i Atari Pit Stop 2, Mikie, International Karate +, Robbo ( Polska gra na atari ), Giana Sisters, Ghosts n Goblins .Tych gier jest więcej ale długo by wymieniać te tytuły jeszcze :P Potem miałem komputer Amiga no to już komputer 16 i 32 bitowy a grafika i muzyka wymiatała jak na tam te czasy!

Gość gość
Atari ma lepsze kolory od C64 ale prawda taka że gier więcej wyszło na Commodore 64 no i te gry często są lepsze.W latach 80 tych ludzie częściej wybierali C64 ni ż atari a jak ktoś był bogatszy to wybierał komputer Amiga która zostawiła daleko w tyle C64 i Atari razem wzięte.

Gość gość
Amiga rulez ! Pc suxx

Gość gość
fajne to demo ja na Amidze kiedyś kochałem oglądać dema i interesowałem się demosceną stare dzieje

Gość skokos
Amiga najlepszy komputer na świecie ale po co ja to mówię przecież wy to wiecie. Pececiarze wkurzają mnie jak politycy jak takiego spotkam na za*** na ulicy. ;)

Gość gość
już ktoś napisał na c 64 jest więcej gier i to dużo wiecej dlatego lepszym komputerem jest c64 od atari, atari zawsze był słabym komputerem i te 16 bitowe wzgledem Amigi 500 też atari było gorsze, a Amiga 1200 albo 4000 to był superkomputer w porównaniu do atari 16 bit