Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy w Polsce sa jeszcze zabite dechami wsie gdzie auto przejezdza co godzine

Polecane posty

Gość gość

luidzie starzy siedza na lawce przed domkiem calymi dniami,, psy biegaja samopas, podobnie kury i gesi wychdoza na brzeg szosy, czasem jakis szczerbaty rolnik starym ciagnikiem przejedzie albo wozem z konmi? i oczywiscie wszyscy zyja z roli albo sa na bezrobociu? sa takie wsie jeszcze? czy wszedzie na wsi dzisiaj nowobagactwo i i lans na miare miasta?

Gość gość
oczywiscie ze sa ja mam rodzine na takiej wsi, pare osob ma auto (same gruchoty zdezelowane) tylko najbogatszy rolnik i wlasciciel sklepu i jego syn mają dobre samochody i wypasiony dom ludzie to typowe wieśniaki polaczki dziecioroby zyjące z roli, zasiłków lub z pracy dorywczej w okolicznej fabryce paneli podłogowych i okien oddalonej o 20 km psy d****i tam szczekają

Gość gość
Różne są jeszcze wsie. Są i takie które opisujesz. No może prawie takie. Jako dziecko na wsi mieszkałam. Starsi ludzie rzeczywiście siadywały na ławkach a już sobota czy niedziela latem w wieczory wcześnie szczególnie.

Gość prawi 114
oczywiscie ze istnieją , z tą róznica ze auto przejezdza co godzinę poza godzinami szczytu tzn 20 00 wieczorem Tak o 15 00 to raczej nie ma szans

Gość
O co wam chodzi pokażcie przykład takiej wsi pewnie myślicie że chodzi o moją wieś tak?

Gość
Zrozumcie że w mojej wsi tak kurna nie ma ile razy mam wam to powtarzać?

Gość prawi 114
ja powiem tak - wies ma swój klimat , jest dobra jak jest ciepło , ale nie chciałbym tam mieszkać Tylko ostatni debil siedzi latem w centrum miasta zamiast wyjechać nad wode poczuć wiatr i czyste powietrze a miasto to beton , gorąco , głosno , smród nie ma wiatru , bo mury uniemozliwiają ruch powietrza a jedyny wiatr jaki czujesz to ten wydobywający się z o***tów ludzi

Gość prawi 114
powiem wam , ze jak byłem u mojej babci na wsi , to zrobiło na mnie ogromne wrażenie jaka tam cisza i ciemnośc na zewnątrz jest gdy słonce zajdzie .. słychać jedynie świerszcze