Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Gorączka antybiotyk i znowu gorączka pomocy

Polecane posty

Gość gość

Moje dziecko miało goraczke przez 3 dni nos zawalony kaszel i czerwone gardlo. Lekarz dał antybiotyk. Goravzka zniknęła na jeden dzien i znowu gorączka wrocila. Czy któraś z mam sie z tym spotkała? Mie wiem juz co robic. Czy poczekać do wtorku i isc na kontrole czy teraz juz gnać gdziekolwiek gdzue przyjmują w swieta. Pomocy!

Gość gość
A na co ten antybiotyk?Prawdopodobnie to jakis wirus,podaj coś na gorączkę i obserwuj,ze szpitalem sie wstrzymaj

Gość gość
Lekarz powiedział ze to wirus i dał antybiotyk. I ze w gardle zapalenie sie robi. Daje Ibum ale ciagle goravzka wraca :(

Gość gość
Na wirusy sie daje sie antybiotyku-nie działa! Co za konowal! Co 4 h możesz podawać na zmianę paracetamol i ibuprofen.

Gość gość
Taki wirus. 2 dni spokoju i znow goraczka. Przejdzie ale trwa z tydzien

Gość gość
Ale katar tez jest dodatkowo przy tej gorączce. I to mocny. Czyli podawać tylko ten Ibum? I nie latac po przychodniach?

Gość gość
idz do lekarza z dzieckiem a nie tu głupio pytasz ludzi którzy bynajmniej lekarzami nie sa :/

Gość gość
Jutro pomoc dorazna . jedz i sie wszystkiego dowiesz. Antybiotyk chyba jak sie zaczelo to trzeba podawac

Gość gość
Ja bym pojechała do ambulatorium zmiast obcych ludzi pytać... To naprawde nie jest miejsce na tego typu porady, chodzi o zdrowie iżycie Twojego dziecka! Zdaj się na lekarza!

Gość gość
Lekarze najchętniej na wszystko antybiotyki! A matki sie zgadzają/ja nawet przy zapaleniu oskrzeli odmówiłam podania antybiotyku. Jakos dało sie alternatywę wymyslec. Ja zrobiłam tez crp wczesniej żeby miec pewnośc. Dwa razy odmówiłam atybiotyku i jakos odpukać! Dziekco ma 4 lata i ani razu nie podałam

Gość gość
Poprostu ci sie udalo.

Gość gość
a ja zawsze ufałam pediatrze jak zapisywał antybiotyk przy wirusie, bo owszem on nie leczy ale zapobiega powikłaniom jesli wirusa sie nadkazi. Sama widziałam stan córki i to ze antybiotyk pomógł

Gość gość
Moje dziecko na zapalenie oskrzeli antybiotyku nie dostało nigdy, jedynie na zapalenie ucha.