Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

obrzydliwy pająk w pościeli, chyba nie usne:(

Polecane posty

Gość gość

Scielilam łóżko i kładąc prześcieradło zobaczyłam obrzydliwego pająka, no takiego zwykłego o cienkich nogach tylko takiego grubszego, czarnego, wielkosci broszki pani premier Szydlo...Az mi się słabo zrobiło...Pobieglam do łazienki po lakier do włosów, spryskalam dziada, żeby nie mógł uciec i zabilam go kapciem. Najgorsze, ze śpię razem z roczną córką i sobie wyobrażam, ze tą menda mogła po nas w nocy chodzić, albo co gorsza ja ugryźć! I skąd to dziadostwo się u mnie w pokoju wzięło, albo ile już w nim przebywało...Teraz leżę i myślę czy są jakieś preparaty żeby takie paskudy odstraszyć...Tak na przyszłość.

Gość gość
Wiem o czym mówisz, ja kiedyś założyłam bluzkę zdjeta prosto ze sznurka. A pranie wisiało na powietrzu. I nagle czuję dziwne laskotanie na plecach...Zaczęłam się drzec w nieboglosy, az sąsiad przyleciał i fru te bluzkę rzuciłam na ziemię. Sąsiad głupio się uśmiechnął bo stoję przed nim w biustonoszy, a mi nie było do śmiechu bo poczułam laskotanie w staniku...Uciaklam z krzykiem do domu zrzucajac z siebie stanik, w którym siedziała ogromna szczypawka...

Gość gość
Siatki na oknach, kot polujacy. Ale rzeczywiscie te pajaki zgniatane potrafia ugryzc. Ja z recznikow pozwijanych juz w lazience uwolnilam szerszenia. Odechcialo mi sie suszyc pranie na swiezym powietrzu.

Gość gość
Pająk to nic.... Nawet największy i najbardziej obrzydliwy pająk to jest nic w porównaniu z pluskwa.... Pluskwy to jest dopiero masakra

Gość gość
Moskitiery na lozko.

Gość gość
Wiosna, pająki własnej teraz się wylegaja...

Gość gość
to ja kiedys wlaze sobie pod prysznic,a tu patrze kolo odplywu siedzi taki wielki pajak,ale powaznie mial ze 4 cm dlugosci,byl szary i byl porosniety wloskami o boze co ja przezylam nie mialam odwagi nawet go zabic chyba z 10 razy sie zamierzalam na niego

Gość gość
Mojemu sąsiadowi uciekł kiedyś jadowity pajak z terrarium. Sąsiad odszedł wszystkich lokatorów w bloku i lojalnie o tym powiadomil. Jak myslicie u kogo soe pajaczek odnalazl? U mnie, po mniej więcej 2 tygodniach od zaginięcia, siedział w szafce na buty, dobrze, ze nie w bucie, bo na pewno by mnie uchlal...

Gość gość
21:38 Dlatego ja zawsze spryskuje robactwo lakierem do włosów wtedy łatwiej jest w nie trafić:P O ile oczywiście mam go pod ręką:)

pająki są pożyteczne, wcinają gorsze rzeczy. jak nie chcesz mieć owadów to nic tylko pająki + ambitny nie spasiony koteł

Gość gość
biedne pająki :( szkoda mi ich, wredni ludzie zabijają je bez powodu

Gość gość
Te pająki duże na 4 cm i włochate na nóżkach są bardzo łagodne jak się ich nie atakuje i zjadają duże uciążliwe robactwo. Zwykle siedzą w jednym miejscu parę miesięcy, aż braknie jedzenia wtedy migrują po domu i okolicach. Można je wówczas dać do słoika i wynieść na jakieś pola lub gdzieś gdzie się przyda. Nie znam bardziej pożytecznych pająków.

Gość gość
O matko masakra obsrala bym się ze strachu :/