Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość GoŚćć0103

Jak poradzić sobie z seksoholizmem ?

Polecane posty

Gość GoŚćć0103

Jestem po 40 i mam problem z seksoholizmem już dość długi czas. Chciałbym z tym skończyć ale nie chcę chodzić na terapie w klinikach, po prostu chcę uniknąć rozgłosu w pracy i rodzinie. Nie mam żadnej partnerki, od kilku lat jestem samotny. Czy ktoś mógłby dać mi jakieś rady ?

Gość gość
tez to mam. 30 lat. misiu moglibysmy sobie ulzyc :)

Bez terapii sobie nie poradzisz, to po pierwsze, po drugie nie musisz nikogo w pracy ani w rodzinie informować o tym, że korzystasz z takiej pomocy

Gość GoŚćć0103
Boję się, że to samo wypłynie, ktoś się przez przypadek dowie, zorientuje. Gdybym kogoś poznał i dowiedziałaby się o terapii to nie wiem czy dalej by chciała ciągnąć taki związek. Nie chce przez to być skreślony, przecież takie rzeczy się nie kojarzą dobrze. Jak bym mógł zacząć chociaż tak na początek, żeby choć trochę to wszystko zminimalizować ?

Nie jestem psychiatrą, więc nie jestem w stanie Ci pomóc. Poza tym nie bardzo rozumiem Twój tok myślenia. W dzisiejszych czasach masa ludzi korzysta z pomocy psychologów, psychiatrów już od najmłodszych lat.

Gość gość
To nie musi być psycholog czy psychiatra prędzej jakiś terapeuta

Terapeuta to po prostu psycholog lub psychiatra o takiej specjalizacji. Chirurg raczej sobie z przeróżnymi naszymi uzależnieniami i fobiami nie poradzi ;)

Gość gość
Wiedźma pierdół nie opowiadaj byłem u lekarza zapisał pastylki owszem przestałem o tym myśleć ale problem ze o innych rzeczach też więc odrzuciłem i jest jak przedtem

Farmakologię zapiszę Ci każdy lekarz, ale no właśnie, jesteś najlepszym przykładem jak to wygląda. Sporo osób wychodzi z różnych uzależnień dzięki terapii, albo terapii połączonej z farmakologią. Leki nie leczą, jedynie hamują niezdrowe odruchy. Po odstawieniu najczęściej wraca się do punktu wyjścia.

Gość gość
wiedzma do garow wypieprzaj

Gość gość
Wiedźma czemu milczysz na@ ?

Gość gość
Co to jest seksoholizm? Tzn kiedy wiadomo że jest to problem?

Gość gość
Co to jest seksoholizm? Tzn kiedy wiadomo że jest to problem? ///to jest wtedy jak chce się jebać rano, w południe i wieczorem

Gość gość
Kiedy dobrze się bawisz a ktoś wmawia ci że masz problem.

Milczę na @? Tego akurat nie możesz wiedzieć, z bardzo prostej przyczyny, nikt tutaj nie ma mojej małpki ;) A skąd wiadomo kiedy alkoholizm staje się problemem? Albo kiedy się zaczyna? Myślę,że z seksocholizmem jest podobnie jak z każdym innym uzależnieniem. Jedne są mniej drugie bardziej uciążliwe dla otoczenia. Może, ktoś, kto miał z nim do czynienia odpowie na wątpliwości.

Gość gość
Wszak pisaliśmy wczoraj i obiecałaś się odezwać

Gość gość
Może tak a może i nie. ..

Gość gość
A może z tobą przejdę na priv? Wszak wszystkie wiedźmy potrafią czarować

Gość gość
Właśnie informuj wszystkie koleżanki w pracy. A nóż któraś ma potrzebę.

Gość gość
(z dziesiątków męskich piersi wymknęło się ciche westchnienie zawodu)

Gość po wszystkim
W takich przypadkach konieczna jest pomoc specjalisty. Również miałam problem z seksoholizmem i to przez wiele lat. Ze swojej strony mogę szczerze polecić panią Bielecką z Psychologgii. Bardzo mi pomogła.

Gość gość
ja uległem temu i przynajmniej raz dziennie sobie walę a gdy tylko się da uprawiam seks. Mam jedną partnerkę, która wie o moich potrzebach i stara się realizować je - gdy nawet sama nie ma ochoty, to robi mi ręką albo loda. Zazwyczaj dwa razy dziennie mi starcza ale w porównaniu do kumpli, którzy uprawiają seks z reguły raz na tydzień to wygląda na seksoholizm. Więc musisz się zastanowić czy faktycznie jesteś seksoholikiem bo mam czterdziestkę i dwa razy dziennie dla mnie to norma. Poza tym nie przeszkadza mi to w normalnym życiu. Ale miałem też taki okres w życiu, że także zastanawiałem się czy tego nie leczyć, zwłaszcza w młodszym wieku, kiedy zdarzała mi się niepohamowana chęć więcej niż 2 razy dziennie

Gość gość
ciezko bedzie samemu, wiem po sobie. moge polecic dobra terapeutke, ktora zna sie na tego typu uzaleznieniach. podaj maila to przesle Ci namiary

Gość gość
samemu bedzie Ci trudno, znam dobrą terapeutke co zna się na tego typu uzaleznieniach i potrafi pomoc. podaj maila to wysle Ci namiary. powodzenia!

Sam sobie z tym nie poradzisz bo z czegoś to wynika. Coś sobie tym rekompensujesz. Tylko specjalista Ci pomoże. A o rozgłos się nie bój bo terapeuta ma obowiązek tajemnicy zawodowej. Tak myślę, że chyba powinieneś się udać do seksuologa i może zapytać o jakieś leki na zminimalizowanie popędu. Mnóstwo ludzi korzysta z takiej pomocy. Wiem bo sama chodzę na terapię i to nic takiego. Tam po prostu leczą i pomagają tak jak w każdej innej chorobie/problemie. Polecam zgłosić się tutaj http://psycholog-ms.pl/