Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Gdy osoba, która sie kocha odchodzi bez słowa...

Polecane posty

Gość gość

Zdarzyło Wam się, ze byliście z kimś i nagle ten ktoś- tak z dnia na dzień, nagle, zostawił Was bez słowa wyjaśnienia, choć wczesniej nic nie zapowiadało rozstania?

Gość gość
Może ma jakieś problemy, ale tej drugiej osobie nie można nic powiedzieć, bo o wszystkim od razu leci poinformować cały świat w internecie!

Gość gość
Jak ktoś jest głupi, to jest sam sobie winien, ale nie jest w stanie tego zrozumieć, tylko od razu by nienawidził i mordował. Z takim człowiekiem lepiej się nie zadawać w ogóle.

Gość gość
Poszukaj sobie innej, która z toba wytrzyma.

Gość gość
Nie można twierdzić, że sie kogoś kocha i jednocześnie pisać (i to nie raz), że się chce tę osobę zabić. Ona doskonale wie, że to były twoje wątki.

Gość gość
mi się przydarzyło....

Gość gość
O kim Wy piszecie?! Przecież ja nie napisałam nic o zabijaniu kogokolwiek! Pytam po prostu z ciekawości, czy komuś z Was przytrafiło się coś takiego, ze osoba odeszła bez słowa. Zaraz napiszę, dlaczego o to pytam.

Gość gość
Pytam, ponieważ utraciłam człowieka, z którym spędziłam półtora roku, właśnie tak- bez słowa. Niczego mi nie wyjaśnił, nie wytłumaczył, po prostu nagle przestał odbierać telefony, zamilkł. Myślałam, ze oszaleję, nie wiedziałam, co zrobiłam. Postanowiłam się więc spotkac z jego bliskim przyjacielem i ten powiedział mi, ze on odzyskał kontakt ze swoją miłością sprzed lat i ta kobieta poprosiła go o powrót, no i wrócił do niej. Jego przyjaciel też przyznał, ze on nigdy jej kochać nie przestał i bym po prostu nie drążyła już tematu, nie próbowała z nim rozmawiać, czekać na wyjasnienie. Po prostu jestem w szoku i nie dowierzam, ze mężczyzna 43 letni tak sie zachował- jak tchórz.

Gość liaa
Mnie też coś takiego spotkało. To się fachowo nazywa w literaturze psychologicznej "ghosting" - ktoś znika bez śladu bez wyjaśnienia. Nie można zrobić nic, po prostu odpuścić sobie i nie szukać kontaktu ani wyjaśnienia, zająć się czymś innym. Wiem, że to trudne, ale to jedyny sposób, żeby to przeboleć.

Gość gość
Facet z którym pisałam, rozmawiałam przez telefon (kuzyn mojej przyjaciółki na dodatek), nagle i kompletnie urwał kontakt. Z dnia na dzień. Nie byliśmy parą, ale dużo ku temu zmierzało... Ja nawet miałam być przejazdem w jego mieście i umawialiśmy się na spotkanie. No i klops, od tego czasu cisza w eterze. Na początku nawet się wystraszyłam ze się coś stało i dzwoniłam kilka razy, pisałam żeby dał znać czy wszystko w porządku. Ale cisza już od prawie trzech miesięcy, a widzę jego aktywność na mediach społecznościowych, czyli żyje. Ale ten fakt mnie wcale nie pociesza, a tylko dodaje zmartwienia, co poszło nie tak? Zapewne klasyka gatunku- ghosting, ale trochę mi się nie chce wierzyć, nasze relacje były za bardzo przyjacielskie a za mało damsko męskie na takie zagrywki według mnie... Wiem też, że stanowię zupełne przeciwieństwo jego dotyhczasowego targetu. z drugiej strony, inne racjonalne wytłumaczenie nie przychodzi mi do głowy. A mi głupiej cały czas zależy

Gość gość
Też tak miałam. Zaczęło sie rozkrecac na powaznie. Zaprosiłam go do siebie ,zeby oficjalnie zaczac zwiazek,czekam z zastawionym stołem,czekam i czekam,pisze,dzwonie, a tam cisza i cisza. Zero odzewu,wytlumaczenia,nic. Dodam ze to on latam za mna kilka lat,zapraszał az w koncu sie ugielam,dalam zaprosic na kawe, i tak zaxzelo sie rozkrecac,zakochany byl ze szok,sam pchal sie w moje zycie ,sam sie wpraszal ze przyjedzie. Hahah,teraz to sie smieje z tego,a przedtem nie bylo mi wcale do smiechu,w szoku bylam. Dodam ze facet w srednim wieku ,nie jakis młokos.

Gość gość
Ale sie cyrtolicie dziewczyny.. Dostalam kiedys wiadomosc od mojego znajomego, ze chce sie spotkac. Okolicznosci nie bede opisywac, bo to skomplikowane. W kazdy mrazie kolega nie odezwal sie juz wcale, ale za to mnie unikal. Kiedys go jednak przyuwazylam i niestety, ale dopadlam i opierniczylam. Bo mi nanim zalezalo. I tyle..