Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy zespół downa jest ciężką wada?

Polecane posty

Gość gość

Tyle się słyszy, ze właśnie aborcja jest nadużywana w przypadku stwierdzenia zespołu downa bo to nie jest ciężka wada, że ludzie z tym zespołem moga w miarę normalnie i samodzielnie żyć jako dorosli. Co o tym myslicie?

Gość gość
To dlaczego "obrońcy życia" pierwsi skrobią swoje żony, kiedy płód okazuje się mieć ZD? Przecież to taka drobna wada. Poniżej wypowiedź prof. Romualda Dębskiego: "Żonie jednego znanego przeciwnika diagnostyki prenatalnej robiłem amniopunkcję, w wielkiej tajemnicy, żonie obrońcy życia terminowałem ciążę z zespołem Downa. Pytałem: jak to jest, przecież jesteście przeciw? A oni mówili: słuchaj, to naprawdę "wyjątkowa sytuacja" Wyjątkowa, bo dotyczyła ich osobiście, a nie ich pacjentek. Bo dla pacjentek zawsze mają żelazne sumienie."

Gość gość
nie jest to straszna wada, przyu odpowiedniej rehabilitacji dziecko będzie się dobrze rozwijało.

Gość gość
Nie jest to straszna wada? To adoptuj takie dziecko i je rehabilituj. Wszyscy tylko w gębie mocni, a nikt tym biednym dzieciom i ich rodzinom nie pomoże. Hipokryci.

Gość gość
Podobno niektórzy z tą wadą mogą zostać znanymi piosenkarzami jak założą własny zespół, a nawet czołowymi politykami.

Gość gość
Ostatnio widziałam zdjęcia modelki z zespołem downa i wcale nie wyglądała na upośledzoną

Gość gość
I ma większe powodzenie niż przeciętny facet na kafeterii.

Gość gość
bo to naprawde ładna ta modelka jest, ni widac u niej choroby.

Gość gość
Mam 20 letnią sąsiadkę z tym zespołem, jest bardzo serdeczną osobą, zawsze uśmiechniętą, jest oczkiem w głowie rodziców i rodzeństwa.