Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nauka języków obcych

Polecane posty

Gość gość

Hej, z czym macie największe problemy podczas nauki języka obcego? Głównie interesuje mnie niemiecki, ale może uczycie się lub uczyliście też innych języków…

Gość gość
Ja nie mam z tym większych problemów, nauka języków obcych przychodzi mi raczej łatwo. Często jednak słyszę, że ludzie, którzy uczą się więcej niż jednego języka, mieszają je ze sobą, np. angielski i niemiecki.

Gość gość
rozumienie ze słuchu

Gość Stasiunia12
Bardzo dobrą metodą nauki jest gdy nauczyciel może przyjechać do uczniów do miejsca pracy czy do domu. Wtedy można uczyć się indywidualnie, dużo szybciej niż w grupie. Tak można uczyć się z http://www.more.edu.pl/

Gość gość
Cześć, ja miałam kiedyś duży problem z nauka języka angielskiego ale od kiedy poznałam metode Zuzy już się nie wstydze mówić po angielsku. Metoda ta pozwala szybko nauczyć się języka i uczymy się go kiedy chcemy i tylko najważniejszych rzeczy. Serdecznie polecam ja :)

Gość MarychaST
Ja nie mam czasu na naukę po pracy. Mam nienormowany czas pracy i nijak nie mogę umówić się z lektorem. najlepiej wychodzi mi nauka przez portal https://www.ellalanguage.com/ Świetna metoda dla zabieganych, bo można się uczyć wszędzie. W tramwaju czy autobusie jadąc do pracy, podczas lunchu, czy przed snem. Nie trzeba przy sobie mieć nieporęcznej książki, na portal można wejść zawsze.

Ja osobiscie bylam wrzucona na gleboka wode .... wyjechalam do DE bez znajomosci jezyka rok przed matura. Przez nie caly rok nauczalam sie , nowe kolezanki i koledzy pomagali mi i zawsze mi tlumaczli a jak juz bylo bardzo krytycznie to namalowali mi co ten wyraz oznacza.Z tygodnia na tydzien widzialam postepy i teraz jestem dwa lata po maturze i obecnie na studiuje tez w jezyku niemieckim. Najwazniejsze jest zeby sie nie bac zmian i isc na calosc. Pozdrawiam :)

Gość stefaanmuller21
A co powiesz na ofertę https://www.atas.pl/ i wyjazd na kurs językowy do Berlina? Obcowanie z językiem przez 24 godziny każdego dnia daje wiele możliwości do zmierzenia się z własnymi umiejętnościami językowymi w codziennych sytuacjach. Możemy spróbować zagaić przechodnia i zapytać się o drogę lub sklepikarza o najlepszą odmianę jabłek, a miłą rówieśniczkę o fajną knajpkę lub kawiarnię. Wyjeżdżając na kurs zagraniczny mamy możliwość osłuchania się z językiem, który otacza nas z każdej strony.

Gość Kasia

Ja zawsze miałam problemy z rozmową. Nie umiałam się otworzyć, pomógł mi się przełamać kurs ENLINADO w zasadzie jego metoda nauki. Dużo sobie przypomniałam i miałam większą peewność siebie, ale także nauczyłam się wyszukiwać rozmówców z internetu. 

Iternet daje nam duże możliwości i uważam, że warto z nich korzystać. Nie tylko w nauce języka angielskiego, ale także w innych dziedzinach możemy uczyć się w domu. Wracjąc do kursu to jeżeli jeszcze walczysz z nauką zobacz sobie darmową lekcję. Każdy ma prawo wybrać sobie metodę do nauki ja się uczę w domu a siostra chodzi na korepetycje. 

Tylko, że ja rozmawiam z native speakerami a ona tylko ze swoją nauczycielką i tu widzę dużą różnicę.