Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość JaOnacorka

Zajscie w ciążę

Polecane posty

Gość JaOnacorka

Witam. Mam pytanie czy kochajac sie w 1dniu dni plodnych, partnerka zajdzie w ciaze, kiedy stosunek zakonczyl sie wytryskiem w partnerce? I jakie sa szanse ze bedzie corka?

Gość gość
Szanse na córkę są 50/50. To, że był sex z finałem w środku nie oznacza, że wyjdzie z tego ciąża Odrazu. Ludzie o dziecko starają się latami. Zresztą nigdy nie wiadomo czy to aby napewno były dni płodne. Chyba, że miała monitoring cyklu.

Gość gość
Napewno byly 1 dzien dni plodnych bylo sprawdzane, i cykl jest regularny. Robila badania i bez problemu może miec dzieci.

Gość gość
A jakie badania robiła??

Gość gość
O to nie pytalem dokladnie, bynajmniej powiedziala ze jest zdrowa i moze bez problemu miec dzieci, nigdy nie miala zadnych powikłan czy jakich chorób ani nie nieregularnych cykli. Ale nie odchodzmy od tematu ;) a jezeli chodzi o mnie tez jestem zdrowy.

Gość gość
15.51 otóż to. To ze robila badania i na 100% może miec dzieci jeszcze nic nie znaczy. Wiele osób nie może miec dziecka nawet gdy wszystkie badania wychodzą idealnie i książkowo. Lepiej odczekać i zrobić betę bo po co gdybać

Gość gość
szanse na ciąże ma takie jak każda zdrowa para współżyjąca w dni płodne -25%. A co do płci to 50/50 ale należy pamiętać że niektórym parom rodzą się tylko dzieci jednej płci i drugiej płci nie mogą trafić. "O to nie pytalem dokladnie, bynajmniej powiedziala ze jest zdrowa i moze bez problemu miec dzieci, nigdy nie miala zadnych powikłan czy jakich chorób ani nie nieregularnych cykli. " Nawet regularny cykl nie daje gwarancji ciąży, czasem problem jest w psychice albo inne niewidoczne problemy. nie sądzę aby została w pełni diagnozowana jeśli nie dolegało jej nic.

Gość gość
Wiadomo ze trzeba poczekac, znam pare co w 2 dzien dni plodnych sie starali i maja corke i to za 1 podejsciem, jestem tylko ciekaw czy po 1dniu juz moze zajsc.

Gość gość
można ale nie oznacza to że tak będzie. A dlaczego nie staraliście się w czasie owulacji?

Gość gość
Bo chcemy Córeczkę, a plemniki na chlopca ida zdecydowanie szybciej ale krocej zyja a na dziewczynke ida zdecydowanie wolniej i dluzej zyja dlatego postanowilismy wczesniej.

Gość gość
tak i w efekcie wasze starania mogą trwać długo i bez skutku. Ale to chyba wiesz?!

Gość gość
jak długie ma cykle i czy są regularne? który to był dzień cyklu?

Gość gość
Cykle ma regularne, co 28dni czasem 27, dzien cyklu 10 owulacja ma 14 dnia, z tego co wiem plemniki zyje wewnątrz kobiety od 3 do 6 dni. Zdarzaja sie, przypadni ze i 7 dni.