Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego prawnicy i lekarze sa bardziej oczytani, maja wieksza wiedze o swiecie

Polecane posty

Gość gość

Zauwazylam, ze lekarze i prawnicy sa zwykle bardziej oczytani, niz absolwenci innych kierunkow. Maja wieksza wiedze o swiecie, czytaja klasykow i sa bardziej elokwentni. Do tego maja taka specyficzna umiejetnosc analizowana i formuowania wlasnych przemyslen. Paradoksalnie mogloby sie wydawac, ze absolwenci takich kierunkow maja wiedze tylko z danej dziedziny, a tak nie jest. To wlasnie ludzie po studiach humanistycznych sa malo oczytani i czesto bardzo powierzchowni w swoich opiniach i wnioskach.

Gość gość
Bo nie siedzą na forum dla przegranych życiowo tylko maja ciekawsze zajecia

Gość gość
Skad ludzie biora czasami takie bzdury to pojecia nie mam.Tak,bo tylko prawnicy i lekarze sa tacy madrzy,oczytani,a reszta to idioci.

Gość gość
No ci którzy tu siedzą są na pewno idiotami i normalnymi inaczej buhahaha

Gość gość
(13:50) Raczej ci co zakladaja durne tematy.

Gość gość
Wszyscy tu to przegrane życiowo niedojdy nie oszukujmy się

Gość gość
Dobra to w takim raziem nikt z was nie zna tych przemadrzalych anglistow, socjologow i innych inteligentow :D co pozjadali wszystkie rozumy, a nie potrafia zrozumiec prostego artykulu :D

Gość gość
Nie jestem lekarzem szkoda by mi było czasu na studia w tym kierunku ale jestem zorientowany w medycynie naturalnej na tyle że chętnie zdobytej wiedzy posłuchał by Haretski czy Zięba przez ogół nie byłbym zrozumiany ,zresztą dawałem szereg sugestii i widziałem reakcje . Wiedzę ogólną mam poniżej średniego poziomu dogaduję się z prostakiem i naukowcem to bawi ale i zobowiązuje .Książkę uważam za najlepszego przyjaciela ale brak analizy i umiejętności oceny przez pryzmat doświadczeń jakie sobie funduje nieustannie książka była by martwą masą papieru jak odbiera ją wielu.

Gość gość
Lekarze to są oczytani tylko w dziedzinie medycyny. W liceum-profil chemiczno biologiczny, a tam się nie czyta klasyków. Nie wydaje mi się, żeby mieli większą wiedzę poza swoją dziedziną. Oni nie mają na nic czasu. Od rana do nocy praca. Już bardziej prawnicy, bo to humanistyka. Najbardziej oczytani są poloniści i historycy i tak do konca życia ;)

Gość mia100wy
zapewniam każdego lekarza i prawnika zagniesz na sprawach technicznych , czyli falowniki, zasilacze, przetwornice, generatory prądotwórcze, prostowniki , uziemiacze , cęgi Dietza i pomiary prądów i napięć itd. to nie jest ich 'świat' i lekarzowi lub prawnikowi można ściemę wstawić na temat techniczny , nie będzie wiedział , jak wypisać receptę do leczenia spalonej diody LED , haha !

Gość gość
Lekarze elokwentni? Chyba tylko takich udają, pomiędzy sobą, to ich język nie jest zbyt górnolotny. Przekleństwa są na porządku dziennym, ale to wszystko zalezy od człowieka.