Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość345

Brzuch po cc

Polecane posty

Gość gość345

Witam. Nigdy nie byłam szczupla, zawsze mialam troche brzuszka, teraz tez mam nadwage, czy moj brzuch po cc bedzie mi zwisal po kolana ?

Gość gość
Czas pokaże ale nie liczylabym na figurę osy

Gość gość345
Prosze o wiecej wypowiedzi

Gość gość
ale co to ma do rzeczy czy cc czy sn.....niewazne jak rodzisz brzuch bedzie taki sam przy cc i przy sn tylko różnica w czasie i tyle

Gość gość
Po cc nie ma sie takiego płaskiego brzucha. Tak jakby czuć zrosty, brzuch jest trochę wypukły i to nie kwestia czasu. Jestem bardzo szczupła i taki brzuszek mam a po cesarce juz 5,5 roku.

Gość gość
Jak zawsze byłaś pulchna to wiszący brzuch może na początku obcierać Ci bliznę i może gorzej sie goić. No a czy brzuch będziesz miała wiszący to cieżko powiedzieć często i ćwiczenia i dieta nie pomagają ale warto walczyć o ładne ciało.

Gość gość
Skora rozciągnięta i rozstępy mi zostały. Wychodzę z założenia ze uroda przemija a dziecko mam wspaniale i operacja trwala 15 min wiec warto. Mój brzuch juz nigdy nie będzie taki plaski jak kiedys. Życie

Gość gość
Przed cc nasluchalam się w szkole rodzenia ze brzuch po cc zostaje i wygląda się jakby się było w 6 lub 7 mcu ciąży i powiem szczerze że jest to bzdura po cc widziałam kobiety po sn które miały gorsze brzuchy niż ja po cc, to one wyglądały jakby były w 6 lub 7 mcu ciąży

Gość gość
Ja jestem rok po CC. Przytylam 13 kg w ciąży i dopiero teraz brzuch płaski, blizna się ladnie wchłania. Wróciłam do swojej wagi (50kg, 160 cm) i to nie to samo, muszę się zabrać za brzuch, bo ewidentnie mam tam cellulit!!! A do tej pory miałam go tylko na udach

Gość gość
Ja tak samo, jak osoba z 20.25. W szkole rodzenia straszyli brzuchem, a ja po pierwszym cc po 4 tygodniach od porodu ważyłam 4 kg mniej niż przed ciążą, a brzuch płaski po ok 2 tygodniach. Po drugim cc brzuch wracał do formy ok 1,5 miesiąca. Waga ok 3 miesięcy. Brzuch mam taki sam jak przed porodami. Obecnie mam rozmiar 36, przed ciążami 38. To mit, że musi zostać brzuch. W szpitalu ja miałam mniejszy niż dziewczyny po sn. Z tym, że nie tyłam w ciąży dużo, bo 11 i 10 kg. W trakcie nie robiły mi się rozstępy. Dodam też, że nigdy nie miałam wysportowanego brzucha ani widocznych mięśni, bo nie znoszę ćwiczyć. Natomiast moja koleżanka po cc, również szczupła ma widoczną fałdkę, bratowa po sn również, a kuzynka po 3 porodach w tym jednym cc ma brzuch zupełnie płaski. Tak więc jestem przekonana, że forma porodu nie ma znaczenia, to indywidualna sprawa każdej kobiety i nigdy się tego przed porodem nie przewidzi.

Gość gość
Ja jestem po 2 cc i mam dosc plaski, nie super piekny,ale w ciuchach wygladam dobrze. Moja sasiadka miala 1 cc i faktycznie zostal jej taki nawis nad blizna (jest szczupla)

Gość gość
U mnie 8 mcy po cc brzuch płaski a blizna ledwo widoczna,

Gość gość
Ja jestem 5 lat po cc i brzuch hmm... niby praktycznie zero tłuszczu, wazę tyle ile przed ciaza, szybko brzuszek straciłam i wagę ale brzuch jest inny. Jest delikatnie wypukły od dołu i nie jest to tłuszcz bo chyba tak myślicie. Jest to twarde, nie wiem czy to zrosty. Brzuch jest taki zupełnie inny, jakby skóra była nieczuła. A pulchniejszym osobom podobno zostaje zwis.

Gość gość
W ciąży jednak mięśnie brzucha swoje przechodzą więc ja się temu nie dziwie. Z tego co widzę wśród moich koleżanek to szczupłe dziewczyny przed ciążą wracają do swojej sylwetki. No i nie oszukujmy się, że jedna ciąża, a każda kolejna to jednak zupelnie inna bajka

Gość gość
Ja tak mam. Brzuch zwisa mi jak łata, może nie po kolana ale tak, że muszę upychac go w gettach. Spodni nie noszę, bo mam taką galarete, że robi mi sie opona w miejscu pasa spodni. Wolę naciągnąć leginsy po cycki. Ćwiczyć ciężko, bo przy większym zmęczeniu blizna boli. Jestem 8mc po CC, brzuch mam wypukły, zwisający. No i strasznej rozlazlam się na boki, przez co straciłam talie.

Gość gość
Gość 9:19 A myślałaś może o plastyce brzucha? Może warto by było sie nas tym zastanowić?

Gość gość
Nie widzę sensu w plastyce brzucha, póki nie zrzucenie tego, co przybrałam w ciąży (30kg) poza tym nie stać mnie na to. Nie obzeram się jak świnia, u mnie w rodzinie wszystkie kobiety tak tyja w ciąży... Poza tym musiałabym też zrobić biust ( 80M), który zwisa smutnie jak bakłażany. Takie ciało ale mam wspaniała córkę i w sumie drugi raz bylabym w stanie dla takiego skarbu ciało poświęcić.

Gość gość
Moja siostra jest bardzo niska 158 cm i zawsze była pulchna. Ważyła około 65 kg przed zajściem w ciąże albo i więcej. W ciazy przytyła 30 kg i do tego miała przeokropne rozstępy. Wszystko pięknie zrzuciła oczywiście restrykcyjnie trzymała dietę i dużo ćwiczy. Obecnie wazy 54 kg i nigdy nie wyglądała lepiej. Został jej oczywiście po wszystkim obwisły brzuch i piersi mimo, ze miała mięśnie i zrobiła plastykę brzucha i piersi. Jest to spory koszt ale jednorazowy :) często więcej wydaje sie w życiu na kremy i inne nieskuteczne rzeczy

Gość gość
Ja po CC nie mogłam dojść do siebie przez miesiąc, psychicznie, ponieważ rany cięte są dla mnie czymś nie do obejścia. Wolę mieć zwisające piersi i brzuch niż dać się świadomie pociąć.

Gość Madzia8798
Kupiłam ostatnio z koleżanką pakiet dla kobiet na stronie www.igortreneronline.pl (na stronce jest taka możliwość zakupienia bezpośrednio) jestem zachwycona efektami. Co tu dużo mówić – ujędrniłam biust, pośladki i przede wszystkim zrzuciłam tłuszczyk z brzucha!!! Koleżanka już schudła 10 kg w ciągu miesiąca. Już się nie mogę doczekać wakacji i wyjścia na plaże aby się pokazac z nową sylwetką ;) Polecam

Gość gość
Jestem po dwoch cc i mam zwisajaca, niewstapiona skore. A zawsze bylam szczupla i wycwiczona. Mam waska miednice, wiec brzuchy z przodu wielkie jak na bliznieta, dzieci duze(pierwsze 4170,60 cm w 40tc, drugie 3900,58cm w 36tc), duzo wod plodowych, a ja malutka 158cm. Biust przed ciaza rozm. 60E, w pierwszej ciazy 70G, po ciazy 65H. W kolejnej ciazy 75I, teraz 70H no i juz spotyka sie z grawitacja niestety. Mam 33 lata, lepiej nie bedzie. Ciesze sie, ze mam zdrowe, kochane dzieciaki, ale ten paskudny zwis spedza mi sen z powiek.

Gość Gosc

Dziewczyny a co do tych zwisow znad blizny, mialyscie mobilizację blizny, masujecie ją? Może tego da sie uniknąć