Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zlaizalamana

Pogoda mnie dobija

Polecane posty

Gość Zlaizalamana

Rzygam już tym deszczem. Dziecko małe mam i ani wyjść z domu bo non stop leje, czasem się przejaśni i za 30 min znowu leje. Krew mnie już zalewa od tego siedzenia. Kiedyś kwiecien maj to były najpiękniejsze miesiące, a teraz gorzej niż w Anglii. Ani pospacerować, bo wiecznie wieje wiatr po ryju, ani prania roziwesic tylko kiszenie w domu. Czy kiedyś będzie ładnie? Prognozy już nawet na dwa dni się nie sprawdzają, nic nie można zaplanować. Też tak macie?

Gość gość
U mnie na pomorzu to samo.Zimno, deszczowo.Wekendy siedzimy w domu.W tymroku ma wlasnie taka pogoda byc.

Gość Zlaizalamana
Zimy nie ma, wiosny nie ma, strach pomyśleć co będzie dalej, pory roku zaniknely. Nawet nie ma że pora sucha czy deszczowa tylko ciągle jakieś monsuny. Front za frontem, leje leje i leje. W tym roku tylko jeden weekend ładny. Po prostu szok. Kiedyś na Wielkanoc było ciepło, chodziło się w krótkim rękawie, dyngus był fajna zabawa, a teraz nikt z domu nie wychodzi. Za niedługo chyba popadnie w depresję. Skóra szara, bez witamin, nie ma jak opalić, nie ma świeżego powietrza, po prostu szok.

Gość gość
Jestem zdegustowana ta pogodą. Cała zimę przesiedzialam w domu z chorowitym dwulatkiem, tak czekałam na tą wiosnę jak na zbawienie, a tu w kółko wieje, wyszliśmy przedwczoraj na godz na dwor, a w nocy już mial caly zawalony nos. Mam już depreche, jestem wiecznie wkurzona, no bo z czego tu być zadowolonym, monotonia, dziecko marudzi bo mu się nudzi, nie mam ochoty ciągle się bawić na poziomie dwu latka.Ile można. Oprócz tego wszystkie owoce w ogródku nam wymrozilo. Ja p*****le

Gość gość
to prawda jest tragedia mieszkam nad morzem tu i tak pozno kwitna drzewa itp ale w tym roku juz zakwitly, sa paki, a zimnica i zimnica. i co rusz mokro. cala jesien i zime bylo w ogole malo slonca, ciagle chmury i opady deszczu. ktos chyba niezle miesza w tej pogodzie bo nie wierze

Gość Zlaizalamana
Ja byłam na urlopie w Niemczech, tam albo lalo, albo wiało, dziecko cały marzec chorowało, dwa razy zapalenie oskrzeli. Nie wiadomo co tu ubrać, jak za ciepło to dziecko się poci, za chwilę wieje mu w twarz, bo mam spacerówkę skierowania tylko do przodu, a mi zawsze wieje bo gebie. Zawsze! W jaka stronę bym nie poszła. Tutaj nawet folia nie pomoze, z resztą co to za spacer, jak dziecko pod folia, a mi wieje w twarz. Płakać mi się chce w tym domu, nie mam na nic ochoty, ciągle mam chandrę, chciałabym już założyć baleriny, a tu ciągle zimowe ubrania, albo pozawijana po sam kark czego nienawidzę.

Gość gość
tak naprawde 8 miesiec mozna chodzic w zimowej kurtce. kiedys na wielkanoc juz od samego rana byly upaly. teraz jakas trageda

Gość gość
I bardzo dobrze że jest taka pogoda nie muszę patrzeć przynajmniej na baby po 30tce w szortach, nr co za obleśny widok

Gość gość
Dalej sie tak negatywnie nakręcajcie to za chwile z deklem dostaniecie. Włącz muzykę, upiecz bułeczki, wsadź kwiaty do wazonu, zaparz kawę lub herbatę . Poczytaj , dziecku daj kredki , porozwieszać te gryzmoły na ścianach, lodowce czy w innym miejscu, zadzwoń po kolezanke poplotkuj. Trochę uśmiechu i optymizmu nic nie zmieni to marudzenie chyba ze na gorsze. Chciałaś rodziny to masz teraz jesteś matka to sie bujaj a nie ze słońca brak i życie bez sensu. Cała Skandynawia tak żyje i jakoś dobrze im sie wiedzie . Chyba -:)

Gość gość
Moje 7,5 miesieczne dziecko nie robi nic prócz pelzania po podłodze, muszę je mieć ciągle na oku, nie dam jej kredek :) mieszkań na odludziu więc raz na pół roku ktoś mnie tu odwiedza. Chłopak pracuje do popołudnia. Na prawdę ciągle coś w domu robię, pranie, sprzątanie, obiad. Mam co robić ale sam fakt, że brakuje mi slonca, witamin, temperatury. Wkurza mnie suche powietrze z kaloryferów, moja skóra jest w opłakanym stanie. Dziecko również ma sucha buzię. Woetrze mieszkanie jak dziecko śpi, bo mam ciągle przeciąg, okna same się zamykają (10 piętro). Niegdyś nie narzekalam na deszcz ale od sierpnia zeszłego roku pogoda jest tragiczna. Zimę idzie jakoś przeżyć, ale jak człowiek czeka na wiosne, a ona nie nadchodzi to jak tu się nie dolowac.

Gość gość
9:59 - ilez mozna siedziec w domu i piec buleczki? chodzi o to ze zmienia sie bardzo niekorzystnie klimat. A my nie mieszkamy w Skandynawii. Brak slonca i ciepla wplywa niekorzystnie na psychike i samopoczucie, nie wiesz o tym?

Gość Zlaizalamana
Jeszcze bardziej mnie dobija fakt, ze wczoraj patrzalam na pogode i miało być dosyć ładnie od soboty ale oczywiście dzisiaj juz pokazuje zastanych deszcz. Człowiek zaczął robić plany i na co to??? Będzie chwila dla rodziny żeby coś porobić, wolne od pracy i gdzie iść ? Do galerii? Bo z 8mc dzieckiem nie pójdę do kina.

Gość gość
A ja mam nadzieje ze na majowy weekend bedzie pochmurno.Pozniej niech wroci wiosna

Gość gość
No ja to za chwile depresji dostanę

Gość gość
Na sląsku jest ciemno i leje

Gość Zlaizalamana
Właśnie jestem ze Śląska. Jakbym miała chociaż jakaś ład a okolice to też inaczej, a nie te szare smutne wierzowce i popękane chodniki

Gość gość
pogoda z googla sie dość dobrze sprawdza, polecam Jak patrzysz na pogode z tv to nie dziwne bo tam bajki opowiadają :D

Gość gość
ja tez ze slaska w ciąży z dzieckiem 5 letnim w domu :D czuje to samo

Gość gość
Dziewczyny! ja mam to samo! wiecznie tylko zerkam z nadzieją na pogodę :( szukam tego słoneczka, ciepełka... a tu wciąż tylko zimnica, deszcz i wiatr na zmianę! oszaleję!!!

Gość gość
to łączmy sie, jemy cos słodkiego :D

Gość Zlaizalamana
Taaak, po świętach dużo słodyczy zostało ale brak ruchu plus cukier to nie jest dobra mieszanka

Gość gość
oj tam można sobie czyms humor poprawic :P

Gość gość
U nas słonko świeci, ale zimnica okrutna i wieje. Patrzysz przez okno, słonko, wyłazisz z pieleszy aż cofa. Po majówce ma się poprawić, dziewczyny, tak więc jeszcze troszkę :)

Gość gość
jaka pogoda z googla? podaj adres

Gość gość
Niestety mnie tez trafia,zimno jak cholera,grzać w domu trzeba ciagle,od tego wszyscy mają nosy zawalone,wysuszone na wiór,nawilżacz działa na okragło i guzik z tego ,zapowiadaja u nas od jutra ZNOWU deszcz,to jest smiech po prostu 1 dzień był wczoraj jaki taki,i od nowa szaro buro.

Gość Zlaizalamana
Normalnie wpisujesz w wyszukiwarce google pogoda (nazwa twojego miasta) i wyszukujesz, pokaże ci się od razu nie trzeba wchodzić na żadną stronę. Kurde no ja tak samo, wysuszona skóra, w nosie aż skrzypi, dziecko ma suchą skórę, psu leci sierść garściami. U mnei leje dzień w dzień, czasem się przejaśni ale co z tego jak za pół godziny znowu pada. Znowu żarcie drogie będzie bo pomarzna uprawy.. znowu same jabłka będą w sklepach

Gość gość
Obecna pogoda zle dziala mi na psychike. Innym tez chyba....

Też mam dość, jeden dzień pogodny tydzień lejący grad, śnieg, ten syf topnieje więc plucha, dzień pogody i znów to samo... Wczoraj u mnie było 17 stopni n dworze, dziś już 5. Masakra. Tęsknię za codziennymi spacerami...

Gość gość
Ja tez mam dola i głowa ciagle boli

Gość Zlaizalamana
A Anglii mają lepszą pogodę. Tam przynajmniej jest ciepło