Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

alergia

Polecane posty

Gość gość

Hej mam alergie na pylki mieszkam w lubelskim i czuje caly dzien sie strasznie dopoki nie wezme lekow kreci mi sie w glowie i kicham i mam katar , tak samo jak pojde np na uczelnie caly czas kicham i ten katar czy sa jakies leki co calkowicie to zahamuja biore hitaxe ale srednio mi to pomaga , dodam ze jak ostatnio wyjechalam nad morze to wogole jej nie mialam a tutaj bardzo utrudnia mi ona zycie

Gość gość
Czy byłaś u lekarza alergologa? Z mapki pyleń na odetchnij spokojnie http://www.odetchnijspokojnie.pl/kalendarz-pylen/ widzę, że lubelskie i tereny nad morzem mają takie same stężenia alergenów. Najlepiej zapytać lekarza o to. Z leków biorę allertec, jest bez recepty i mi pomaga. Najgorszy jest okres wiosenno - letni. Pyli wtedy brzoza, która na szczęscie już sie konczy, po pierwszym tygodniu maja, no ale potem zaczynają trawy.

Gość aurelia_
Może spróbuj stosować Alnosin http://medarfa.pl/5-alnosin.html . To jest naturalny suplement, który zmniejsza alergiczny nieżyt nosa. Zresztą na stronie można zobaczyć wyniki badania - po 28 dniach stosowania objawy zmniejszają się nawet o 70%. Myślę, że warto spróbować, bo wiem, że taki ciągły katar jest strasznie uciążliwy.

Gość gość
też mieszkam w lubelskim :) i też biorę hitaxę fast, mi akurat ona szybko pomaga, katar i pieczenie oczu przechodzi, co do morza to nie wiem, kiedyś mieszkałam przez jakiś czas w Gdańsku i żbym tam lepiej się czuła to nie powiem, nie było specjalnie różnicy

Gość gość
CLATRA na recepte jest skuteczna

Gość gość
Najpierw to warto się do specjalisty wybrać, żeby zrobić testy skórne albo z krwi, i dopiero potem dobrać odpowiednie leczenie. Ja chodzę do dermatologa z artclinic.com.pl w poznaniu i bardzo jestem zadowolona. Wszystko profesjonalnie. badania robili mi na miejscu, a lekarz sympatyczny i kompetentny.

Gość gość
To może zamieszkaj nad Morzem a problem sam zniknie :D Zrób sobie testy. Kilka miesięcy temu robiłam takie testy w Centrum Zdrowej Skóry i okazało się, że nie mam uczulenia na pyłki tylko na…kurz! Co było dla mnie ogromnym zdziwieniem.

Gość ulaa

My jak szukaliśmy inhalatora do domu dla siebie i dzieci to patrzyliśmy głównie pod kątem funkcjonalności. Dlatego wlaśnie   Pro nam się bardzo spodobał bo z jednej strony inhaluje z drugiej oczyszcza. Mozna też tutaj stosować w sumie każdy typ lekarstwa, nie tylko te klasyczne ale też bardziej oleiste w formie. Radzi sobie z nimi bez problemu.