Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jestem w ciąży, nie dbałam o siebie

Polecane posty

Gość gość

Witam, byłam ostatnio u lekarza, wyszło ze jestem w 12 tygodniu ciąży. Boję się że dzidziusiowi się cos mogło stać. Źle się odzywiałam, praktycznie same słodycze codziennie, praktycznie zero warzyw i owoców, mięso to tylko bardzo rzadko i to tylko kurczak. Ale głównie słodycze. Nie brałam kwasu foliowego, żadnych witamin. Piłam alkohol, spore ilości. Prawie Codziennie ze 2 piwka, w weekend wódka, wino. Codziennie ze 2 paczki mocnych fajek. USG niby nic nie wykazało, dzidziuś według lekarza rozwija się prawidłowo, ale ja i tak sie boje. Badania krwi wyszły źle, mam dużą anemię, przepisał mi żelazo. I infekcje w drogach moczowych. No i teraz jestem cała w strachu. Dziecko jest z wpadki ale nie jest niczemu winne przecież. Skoro juz jest to muszę uczynić wszystko żeby było mu jak najlepiej. I jeżeli będzie chore nie daj boze to nigdy sobie nie wybaczenie ze przeze mnie. Ja mogę żyć jak chce, robić co chce, znaczy mogłam, bo moje życie i moje błędy. Ale teraz jestem odpowiedzialna za drugiego człowieka.

Gość gość
oj tam nasze matki nie brały żadnych kwasow foliowych, witaminek, pierdółek, nie latały po aptekach za testami ciązowymi i dzieci były zdrowsze niż te ''kaleki'' teraz , teraz co drugi ''bachor'' z autyzmem, dysgrafią i innym zaburzeniem mózgu, z alergiami, syfami ble, dziewczyny jakieś zmutowane, wielkie jak chłopy, giry w rozmiarze 41-43 boże, jakies GMO rośnie

Gość gość
Nic nie bedzie dziecku Teraz wez sie za siebie i bedzie ok I gratulacje ;)

Gość gość
dziewczyny często na początku ciąży nie wiedzą że w niej są, dowiadują się dopiero w 2 lub nawet 3 miesiącu. Też palą, piją, chodzą na imprezy, ciężko pracują, nie śpią i rodzą zdrowe dzieci. Najważniejsze żebyś teraz jak już wiesz o ciąży o siebie dbała, ewentualnie skonsultuj się jeszcze z innym lekarzem żeby potwierdzić czy z ciążą jest wszystko ok.

Gość gość
Wszystkie które nie wiedzialysmy o ciąży prowadzilysmy życie na luzie. Nic nie będzie dziecku, nie bój się. Dla dziecka najważniejszy jest drugi trymestr,odzywiaj się wtedy dobrze i dbaj o siebie. Powodzenia.

Gość gość
Ja nie piłam, ale paliłam dosyć sporo kiedy ustaliłam, ze jestem w ciąży. Prawie nic wtedy nie jadłam. Odebrałam wynik beta hcg i od razu poleciałam do apteki po kwas, jeszcze zapytałam farmaceutki czy dla pewności pomoże mi odczytać prawidłowo wynik i to był 7 tydzień:) dała mi kwas foliowy i poleciła być dla siebie i dziecka dobra:) nie przejmuj sie, jeśli badania są ok to jedz dobrze, oczywiście odstaw papierosy.

Gość gość
Wiem, jak tylko dowiedziałam się o ciąży to wiedziałam że muszę zmienić dotychczasowy tryb życia. Przed wizytą u ginekologa wypaliłam ostatniego... Było ciężko ale wiedziałam ze muszę dla maluszka... Właśnie lekarz powiedział ze na USG wygląda ze dziecko dobrze się rozwija, ale to tylko tak wizualnie wygląda... Bo patrząc na moj***adania to mam za duże niedobory,lekarz powiedział ze nie chce straszyć, ale zapewne takie niedobory miałam od początku ciąży i mój tryb życia to z dzieckiem może nie być dobrze, przepisal cały zestaw witamin ale powiedział ze teraz to juz za późno może być na witaminy jak dziecko juz powinno mieć narządy rozwinięte i przez niedobory to mogło przebiec nieprawidłowo.

Gość alakala
spokojnie, nie myśl tak. najgorsze jest negatywne myślenie. zapytaj lekarza czy masz stosować jakieś witaminy lub coś w tym stylu. u mnie np. sprawdziły sie suplementy Pregna Plus i moja mała Julka urodziła się bardzo zdrowa:0

Myślę, że jeśli zaczęłaś brać kwas foliowy dedykowany dla przyszłych matek np. Folik Mama, to raczej nie powinno być problemów z dzieckiem. Tylko kobiety starające się o dziecko biorą już wcześniej kwas foliowy.

Gość gość
Ja nie planując ciąży ale uprawiając seks brałam kwas foliowy przecież to oczywiste że można zajść bo nie ma 100%zabezpieczenia gdy się uprawia seks. 12 tydzień trochę szok ale ja znam przypadek kobiety która dowiedziała się dopiero w 5 miesiącu (wielorodka)

Gość gość
Kochana pomodl się do Św. RITYy o wstawiennictwo do Boga o to by miał je w opiece i uchronil przed ewentualnymi chorobami.

Gość Azwwawa
Dzień dobry. Wraz z mężem szukamy dziecka do adopcji. Jesteśmy rodziną bezdzietna. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zapraszam do kontaktu. azwwawa@gmail.com

Witaminki serwuj sobie w postaci warzyw i owoców.Nie martw się będzie wszystko dobrze tylko teraz zadbaj o prawidłowe odżywianie.O właściwą ilość płynów.O codzienne spacery.Ale, że papierosy dałaś radę palić.Nie odrzucało Cię?