Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Coś się dzieje z moimi włosami.

Polecane posty

Gość gość

Kiedyś miałam gęste i piękne po ojcu. Dzisiaj mysi ogonek i co najgorsze,mimo że dbam o nie to wciąż są jakieś zniszczone, wypadają. Rzadko je prostuje,nie susze w ogóle. Nakladam odżywki,maski,oleje.Kupne i domowe. Nie stylizuje jakos specjalnie, rzadko nakladam pianki,lakiery czy inne kosmetyki. Staram się używać delikatnych szamponów. I nic. Rozdwajaja się, są suche tak jak byly i coraz rzadsze. Rece mi opadaja.

Gość gość
dikładnie mam to samo. to chyba tarczyca

Gość gość
Badalas sie? Ja mam tsh w normie

Gość gość
ja stosuję od pól roku żoltko sokz cytryny oliwa z oliwek taka maska nawłosy i działa poza tym odpowiednio się odżywiam, orzechy, jaja,chude mieso am te zatrute chemia warzywa

Gość gość
Ja też robię tą maskę i nic...może troszkę nawilża do następnego mycia ale i tak wlosy są koszmarne. Nie jem jakoś niezdrowo, wręcz przeciwnie

Spróbujcie łykać tran. Może być w kapsułkach lub ten na łyżki. Po kilku miesiącach kuracji powinna być poprawa. Skóra też się Wam zrobi bardziej jedwabista od tranu.

Gość gość
a ja nie uzywam szamponu tylko myję żóltkiem włosy a na koniec spłukuję wodą z octem śa wtedy błyszczące czasem tez uzywam ziól do spłukiwania

Gość gość
Proponuję udać się do lekarza (np.ginekolog-endokrynolog) zrobić badania, które zleci; nie wiem na co czekasz chyba aż wyłysiejesz.

Gość gość
"norma" tsh wg pseudolekarzy to do 4, natomiast prawidłowe dla młodych kobiet to 1, więc jak masz więcej jak 1,5 to prawdopodobnie masz problemy z tarczycą. Zbadaj też antytpo i ft4

Gość gość
Popieram. To moze byc tarczyca. Ale mam dla Ciebie pewna podpowiedz. Moja mama.jest lekarzem i zalecila mi po prostu witamine D. Moje wlosy od lutego staly sie geste, blyszczace i rosna jak szalone. Oprocz tego poprawila mi sie cera. Wyraznie schudlam czego nie moglam zrobic od dawna. Naprawde warto. Wit. D czyni cuda.

Gość Marinta
Jeśli szukasz dobrych kosmetyków do pielęgnacji włosów, to możesz zajrzeć do http://triny.pl/166-pielegnacja_wlosow . Uważam, że w sklepie dostępne są bardzo dobre i skuteczne kosmetyki w atrakcyjnych cenach, więc może i wy znajdziecie tutaj idealne kosmetyki dla swoich włosów.

Gość gość
Odżywki czy szampony Ci nie pomogą, bo ty masz po prostu jakieś niedobory. Spróbuj przez kilka miesięcy zażywać Biotebal plus kompleks witamin i Merz Special. Od dwóch miesięcy stosuję taką mieszankę i kondycja moich włosów bardzo się poprawiła.

Gość gość
trzeba zadziałać od środka ja polecam premium collagen 5000 i wszystko się poprawi