Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ellaone

Polecane posty

Gość gość

Zawsze miałam problem z okresem, po czasie okazało się że miałam torbiel na jajniku, po operacji okres pojawiał się zwykle w 35-45 dniu cyklu. Ostatni raz miesiączkę miałam 5 marca i spodziewałam się w okolicy świąt wielkanocnych jednak nie doczekałam się, w połowie marca byłam silnie przeziębiona, miałam krwotoki z nosa co też myślę przyczyniło się do jej opóźnienia. 16 kwietnia pod koniec stosunku pękła partnerowi prezerwatywa, zauważyłam to przy oddawaniu moczu kiedy trochę więcej płynów ze mnie wyleciało. Ellaone zażyłam po 55 godzinach, dziś mija tydzień od zażycia tabletki,8 dni po stosunku robiłam test ciążowy, wynik negatywny, po obserwacji śluzu w okresie świąt nie miałam dni płodnych. Dodatkowo w lutym także zażyłam Ellaone i nie wiem czy to teraz skutkuje spóźniającym się w kwietniu okresem, bardzo się denerwuję i nie wiem czy to możliwe żeby tyle dni nie pojawiał się okres po zażyciu tabletki?

Po zastosowaniu ellaOne kilkudniowe opóźnienie wystąpienia miesiączki jest normalne. Po dwukrotnym zastosowaniu pigułki w lutym i w marcu okres mógł się w tych dwóch cyklach rozregulować, ponieważ pigułka przesuwa owulację, jeśli ta jeszcze nie nastąpiła. W przypadku kiedy konieczność przyjęcia pigułki powtarza się warto rozważyć stałą, skuteczniejszą metodę antykoncepcji. Jeśli po przyjęciu pigułki miesiączka spóźnia się o ponad 7 dni; jest nietypowo skąpa lub nietypowo obfita; albo jeśli wystąpią objawy, takie jak: ból brzucha (żołądka), wrażliwość piersi, nudności lub wymioty możliwe, że nastąpiło zajście w ciążę.