Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego chciałyście dzieci?

Polecane posty

Gość gość

Takie zupełnie poważne pytanie - skąd wzięło się wam myślenie "chcę dziecka"? Jak to się w ogóle objawia?

Gość gość
Nie rozumiem, jak mozna swiadomie chciec dzieci. Jezeli ktos lubi nieprzespane noce, siedzenie w pieluchach i kolejne conajmniej kilkanascie lat zmartwien, to niech sie w to bawi. ja napewno nie bede. A dlaczego kobiety chca dzieci? To juz wyjasnia bardzo dobrze psychologia ewolucyjna ;)

Gość gość
no właśnie to mnie zastanawia. Bo myślałam o dzieciach i odpowiedź była "NIE"

Gość gość
Chciałam bo takie geny jak moje nie mogą się zmarnować.

Gość gość
To się rodzi w sercu Taka miłość Później urzeczywistnia się w brzuszku I rośnie Przychodzi na świat Odmienia świat Sprawia że staje się lepszy Dodaje energii i motywuje Koloruje uśmiechem Taki Cud. Niektórym spowszednial Dla mnie jest Darem od Boga Miłość,miłość,miłość.

Gość gość
Nie chciały -wpadły .

Gość gość
Ja chcialam od zawsze . Dlatego male dziewczynki bawia sie lalkami

Gość gość
No ja się bawiłam lalkami, ale moje lalki miały kariery i dużo pieniędzy :P

Gość gość
Tak na chłodno mówiąc to nic innego jak instynkt rozmnażania. Ludzie, zwłaszcza kobiety lubią tą chęć ubrać w ładne słowa i mówią o miłosci itd., a to po prostu pod wpływem miłosci do partnera wytwarza się w pewnym momencie hormon odpowiadający za chęć bycia zapłodnioną. I tyle. Żadna racjonalnie myśląca kobieta, znajaca trudy macierzyństwa i odpowiedzialnosci, nie zdecydowałaby się na dziecko.

Gość gość
21:12 mów sama za siebie.

Gość gość
Popieram goscia z 21.12. Gosciu z 21.13, uwielbiam, gdy ludzie chca zaprzeczac udowodnionym prawom ewolucji, ale masz do tego prawo ;)

Gość gość
gość dziś Tak na chłodno mówiąc to nic innego jak instynkt rozmnażania. Ludzie, zwłaszcza kobiety lubią tą chęć ubrać w ładne słowa i mówią o miłosci itd., a to po prostu pod wpływem miłosci do partnera wytwarza się w pewnym momencie hormon odpowiadający za chęć bycia zapłodnioną. I tyle. Żadna racjonalnie myśląca kobieta, znajaca trudy macierzyństwa i odpowiedzialnosci, nie zdecydowałaby się na dziecko. X Żadna kobieta nie mająca dzieci nie zna trudów macierzyństwa więc trochę się zagalopowałaś w argumentach.

Gość gość
ja bardzo kocham swojego partnera i jakoś nie pojawiła się we mnie ochota rozwalenia tego związku przez zrobienie sobie dziecka

Gość gość
gość dziś x Nie u wszystkich kobiet ten instynkt się pojawia. Natura jest mądra, widocznie nie nadajesz się na matkę.

Gość gość
To jest instynkt . Albo sie go ma albo nie .

Gość gość
21.16- no wlasnie...dzieci rozwalaja niektore zwiazki bo partnerzy nie maja juz czasu DLA siebie, ciagle tylko zajmowanie sie dzieckiem, kobieta skupia na nim uwage, caly jej swiat to dziecko a partner czuje sie zaniedbany, rzadziej podobno wtedy uprawia sie seks bo opieka nad dzieckiem meczy, konieta po ciazy ma obwisłe ciało, rozstepy, nadwage...a facet wtedy zapewne oglada sie za szczuplymi laskami na ulicy :( jak ma okazje to o zdrade wtedy latwo... Ja nie czuje instynku macierzynskiego I raczej nie poczuje, nie chce zeby przez dziecko rozlecial sie zwiazek

Gość gość
Nigdy nie mialam instynku, to maz bardziej chcial niz ja. Mala jest planowana i bardzo kochana, chociaz innych dzieci nie znosze ja kocham od momentu gdy zobaczylam serduszko na usg. Dlaczego chcialam? Bo maz chcial;) i dzieki Bogu, ze sie zdecydowalam.

Gość gość
21:15 no a ja uwielbiam jak ktoś mi wspiera bo sam się interesuje czyimś życiem,dziećmi. Jesteście poranieni przez własnych rodziców nieudolnych wychowawczo nie doswiadczyliscie miłości etc. i swoje żale wylewacie na kafe podwazajac czyjeś zdanie.

Gość gość
"gość dziś 21.16- no wlasnie...dzieci rozwalaja niektore zwiazki bo partnerzy nie maja juz czasu DLA siebie, ciagle tylko zajmowanie sie dzieckiem, kobieta skupia na nim uwage, caly jej swiat to dziecko a partner czuje sie zaniedbany, rzadziej podobno wtedy uprawia sie seks bo opieka nad dzieckiem meczy, konieta po ciazy ma obwisłe ciało, rozstepy, nadwage...a facet wtedy zapewne oglada sie za szczuplymi laskami na ulicy smutas.gif jak ma okazje to o zdrade wtedy latwo... Ja nie czuje instynku macierzynskiego I raczej nie poczuje, nie chce zeby przez dziecko rozlecial sie zwiazek" X Raczej mam wrazenie , ze cos innego jest powodem , ze nie chcesz , nie instynkt .

Gość gość
nie mogłam, ale też i na szczęście nie mogłam "mieć dzieci", ale matką jestem :) i się realizuję

Gość gość
Gdyby nie ten instynkt ludzkość by po prostu nie przetrwała. Czasami pojawia się on dopiero po urodzeniu dziecka, jak napisała kobieta kilka cm wyżej, wiec tzw. wpadki też to potwierdzają.

Gość gość
akurat ja miałam bardzo fajny dom rodzinny, może aż za fajny bo jestem rozpieszczona i wygodna :) Do tego mam w życiu dużo rzeczy do zrobienia

Gość gośćlaura
Ja zaluje ze mam jedno dziecko,ma 8lat i nie moge miec nastepnego,a na leczenie mnie nie stac,pozatym za pozno mam42lata :'(

Gość gość
errata, nie mogłam, ale też nie chciałam ;)