Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość baliczka

SKŁAD DObRYCH KOSMETYKÓW

Polecane posty

Gość baliczka

Jaki według was skład powinny mieć dobre kosmetyki? Wiele firm ma różne składy,. Co najczęściej kupujecie ? Jaka zawartość czego jest?

Gość filipina45
ja lubię kosmetyki naturalne składające się z dobrych składów między innymi rginina PCA, matrixyl, pantenol, olej ze słodkiego migdała, masło shea, filtry UV, witamina A, witamina E, takie jedne z ważnych substancji. Nie jest ważna marka czy wygląd opakowania a jednak skład.

Gość lusi89
Moim zdaniem wiele kosmetyków naturalnych ma ekstra skład. Sprawdzają się rewelacyjnie pod wieloma względami. Używam kosmetyków z witaminami i składnikami ochronnymi do twarzy na lato muszę mieć z UV. Polecam jak najbardziej te lubiane przez wszystkich.

Gość gość
Mój faworyt to Floslek, w końcu coś co mnie nie uczula.

Gość gość
Jestem fanką Efektimy, zwłaszcza Coffee Miracle, najlepszej rzeczy dla mojej trudnej skóry.

Gość pola788
Ja lubię marki Eldan cosmetics kosmetyki na bazie naturalnych składników. Skóra zniszczona słońcem, skóra trądzikowa, skóra ze skłonnością do przebarwień, cera tłusta, cera mieszana, skóra sucha i bardzo sucha do wszystkich pasuje ten krem i cała seria kosmetyków. Baza spora składników i olejów roślinnych.

Gość tysia89
Ja lubię dobre kosmetyki, nawet dobrze za nie zapłacić, ale aby działały. Ostatnio naturalne, domowe kosmetyki są w modzie, jednak nie każdy ma czas ganiać do apteki i robić swoje różne kosmetyki na co dzień. Czasem lepie coś kupić co skład ma naturalny.

Gość ewelina546
Ja zawsze patrzę na skład kosmetyków, są to dla mnie ważne sprawy. Warto czasem czytać i wiedzieć za co się płaci, ja lubię jak są olejki, witaminy.

Staram się zwracać uwagę na skład kosmetyków dla mojej tłustej, problematycznej cery. Moim ostatnio odkrytym faworytem jest krem Effaclar Duo+ .

Gość Annnkaka
A puder Tokyo Bikora ktoś ma? Polecacie??

Gość sylwia_fikk
Ja mam i polecam, jesli się zastanawiasz to lepiej po prostu kup, a nie będziesz żałowała. Tokyo jest idealny na co dzień, daj***ardzo ładny efekt matu bez przesuszania, co ważne zie zawiera talku ani parabenów,a i można w ciągu dnia spokojnie poprawiać makijaż, bez wrażenia maski na twarzy, lekki i przyjemny efekt dzieki niemu

Gość hela69
Skład kosmetyków czasem jest wart czytania, ja już nie płacę za opakowanie lecz za skład. Wolę czasem nawet kupić w saszetce produkt niż pudełeczku ładnym, ale z dobrym składem. Te naturalne kosmetyki najlepiej sprawdzają się.

Gość Annnkaka
Tokyo Bikora jest spoko, a skład ma bardzo dobry, zawiera m. in. olej z róży rdzawej, który chroni skórę i pomimo zmatowienia pozwala utrzymać jej odpowiednie nawilżenie!

Gość naturalcosmeticslover
Teraz jest boom na kosmetyki naturalne. Ale tutaj musisz uważać :) Wiele firm (bardzo drogich skądinąd,) mimo że reklamuje się jako marki naturalne, w składzie swoich kosmetyków zawiera ogromną ilość konserwantów i sztucznych aromatów, które sprawiają, że ważność kremu przekracza rok. Tu najłatwiej zauważyć, że coś jest nie tak. Bo jak krem naturalny wytrzyma w temperaturze pokojowej tak długo? Przedtem leżąc wieki na pólkach w drogeriach? Kosmetyk naturalny to taki, który ma maksimum kilkumiesięczną datę zużycia, który się trzyma w lodówce i który składa się w 100% ze składników pochodzenia naturalnego. Ja szczerze polecam kosmetyki marki Anna Pikura. Po pierwsze dlatego, że jest to marka polska, po drugie, że nie odbiega od wysokiej jakości biokosmetyków francuskich, a jest tańsza i łatwiej ją dostać tutaj na miejscu :) Najbardziej lubię nawilżający krem Hydrology i przeciwzmarszczkowy krem pod oczy Serenology :) w moim wypadku dają super rezultaty. Polecam zapisać się do newslettera marki :) Można trafić na prawdziwe perełki promocyjne (powyżej 50%) wtedy z pewnością zakochacie się w PRAWDZIWYCH kosmetykach naturalnych :)

Gość Annnkakaka
Moim zdaniem najlepiej samemu trochę uzupełnic wiedzę i sprawdzać co jest ok, a co nie. Jeśli chodzi o mój puder Tokyo nie mam do niego zastrzeżeń, jest na bazie naturalnych składników, co potwierdza moja wrażliwa cera;)

Gość Malagosska88
Mam sporo przebarwień na twarzy i szukam własnie sprawdzonego kosmetyku który dobrze je zatuszuje, ten puder Tokyo może się u mnie sprawdzić? I gdzie go ewentualnie zamówić/kupić?

Ja nigdy nie zwracalam uwagi na sklad i to byl moj blad, od jakiegos czasu zwracam uwage i np jestem zadowolona z esencji w perelkach z bielendy z serii zielona herbata, jest na bazie olejku herbacianego i wody kwiatowej z lisci zielonej herbaty. jesli kiedys probowalyscie przemywac twarz zielona herbata to pewnie wiecie jak super to dziala na cere tlusta i mieszana. Ja odkat mam te esencje widze ogromna roznice, cere mam gladka, odzywiona i dokladnie zmatowiona.

Gość gość
klekot dziś Ile ci płacą za tę żałosną reklamę?

Gość gość
jeśli chodzi o bielende to vegan friendly ma naturalny skład :) i do tego piekne zapachy balsamów

Gość gość
te balsamy vegan friendly poza składem maja nieziemskie zapachy, peeling arbuzowy to mój faworyt zapachowy

Gość gość
Dużo ci zapłacili za reklamę ?