Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mitkaa

depresja z powodu wagi w ciąży

Polecane posty

hej wam. w ciąże zaszłam w momencie, gdy byłam najmniej zadowolona ze swojego ciała. Mianowicie w ciagu roku przytyłam 10kg przez branie tabletek antykoncepcyjnych. Nie żałuję tego, że jestem w ciąży, wręcz przeciwnie oboje z partnerem bardzo chcieliśmy mieć dziecko. Czuje się tragicznie, jestem dopiero w 4 miesiacu, a juz nie moge na siebie patrzec. Nie obzeram sie, nie jem po nocach. Wiem, ze w ciazy cialo kobiety sie zmienia i nie powinnam byc tym zdziwiona jednak to jest silniejsze. Nie mam ochoty wychodzic z domu, stroic sie jak kiedys. Potrafie pol dnia spedzic w dresie w lozku i uzalac sie nad soba. Wiem, ze moj zly nastroj udziela sie rozniez dziecku, ale nie potrafie nad tym zapanowac. Czy ktoras z Was czula to samo? Czy to normalne czy po prostu ze mna jest cos nie tak?

Gość gość
Nie przytyłaś przez branie tabletek ale dlatego ze zarlas jak świnia taka prawda i się nie usprawiedliwiaj :-)

Gość gość
eee tam, moja szwagierka przytyla w ciazy 30kilo, a juz przed miala nadwage. W koncu poszla po rozum do glowy i w ciagu roku zrzucila 38kg!! Autorko przestan sie nad soba uzalac, bo co ci to da? tylko dziecku zaszkodzisz. Urodzisz, wezmiesz sie za siebie i wszystko zrzucisz. Glowa do gory!! Szczesliwego rozwiazania :)

Gość gość
Przytylam w obu ciazach 26 kg. Teraz jestem laska zrzuciłam wszystko. Nie przejmuj się. Dbaj o siebie. Jeszcze to zrzucisz; )

Gość gość
Nie musisz w ciazy przytyc wiecej niz 8 kg, dbaj tylko o dowoz mineralow z uwagi na zeby. Dasz rade, ruszaj sie, masz na razie hustawke hormonow przygotowanie do wzrostu dziecka. Porozmawiaj z lekarzem dluzej o depresji.

Gość gość
Kilogramy to jest coś co jest nam dane na całe życie. Raz chudniesz raz tyjesz i tak w kółko. Urodzisz to się będziesz odchudzać. Teraz skup się na sobie i dziecku

Gość gość
teraz nie ma co się odchudzać ale jedyne co możesz zrobić to zacząć jeść zdrowo plus spacery albo jakaś gimnastyka dla ciężarnych schudnąć od tego nie schudniesz ale przynajmniej będziesz miała poczucie że coś ze sobą robisz i da ci to jako taką satysfakcję, jak teraz nabierzesz zdrowych nawyków żywieniowych to szybciej po porodzie zrzucisz kg,

Gość gość
Jestem w 8 miesiącu ciąży i właśnie jem czekoladę. Przytylam już 11-kg.

Gość gość
a to była wpadka? skoro wiedziałaś, że masz nadwagę i starałaś się o dziecko, to musiałaś wiedzieć, że tych kg będzie jeszcze więcej. Więc z czym masz teraz problem? Trzeba było myśleć wcześniej, albo dieta, albo się nie przejmować. A teraz to co niby???

Gość gość
Naprawdę przez 4 mce ciąży przytyłaś tyle że wpadłaś w depresję? Bo te 10 kilo które przytyłaś wcześniej miałaś już przed ciążą... nie mówiąc o tym że tabletki zaleca się odstawić 3 mce przed staraniami, i to spokojnie wystarczy żeby zrzucić nadwagę, skoro już byłaś na tyle niepoważna że brałaś źle dobrane hormony (dobrze dobrane nie powinny mieć takich skutków ubocznych). Ale samo siedzenie w dresie, marne samopoczucie, zaniżona samoocena i zniechęcenie w ciąży, to kwestia hormonów a nie wagi jako takiej.

Gość gość
A ja wierze, bo przez 3 miechy na tabsach przytylam 5kg, po kolejnych wypadaly mi wlosy a po trzecich i ostatnich mialam non stop plamienia. A stosowalam je na torbiel i na zanikajacy okres. Dalam na luz, juz wiecej nie bede krolikiem doswiadczalnym u lekarza. W ciazy do 20 tyg przytylam 2 kg, a potem lawinowo do 36 tyg 15kg. Ze zdrowym jedzeniem roznie bywalo, bylam bardzo wybredna. Czasem nie da sie jesc super zdrowo, jesli mdli Cie na sam widok. Ale ja sie przyznaje, pod koniec ciazy apetyt mi wrocil i jadlam zapiekanki, spagetti, smietanowe grzybowe sosy, uwielbialam kaszke manna i zelki. Pewnie dobilabym do 20kg, gdybym ur w terminie.

Gość gość
Spadki nastroju w ciąży są dosyć częste. Ja prawie przez wszystko płakałam (nawet na reklamie ) :). Jeśli czujesz, że nie ogarniasz porozmawiaj o tym z ginekologiem, czasem dobrze dobrana witamina pomaga (np. D). Waga jest problemem - też mam podobny. Po ciąży jak skończysz karmić będziesz się z tym borykać. Teraz nie jest ten czas. Nawilżaj dobrze skórę, bo kilka razy smaruj się kremem (polecam nivea baby) i wtedy skóra na jędrności nie straci i prawie w ogóle nie pojawią się rozstępy. Smaruj się po porodzie, a nagłe wahania wagi nie odbiją się na skórze. Nie myśl teraz o wyglądzie. Spaceruj dużo i dbaj o dziecko i siebie. Potem wszystko nadgonisz :) powodzenia

Gość gość456
Kobieto, nigdy nie będziesz piękniejsza masZ w sobie życie !!!!dziecko cud ! Po ciazy wszystko ci spadnie samo w 3 pierwsze miesiace. A dziecko to najpiękniejszy dar

Gość gość
Jak juz tak bedziesz siedziała w tym dresie i sie użalała nad kilogramami, z których polowe zgubisz zaraz po porodzie a resztę z niewielkim wysiłkiem w kilka miesięcy, to popłacz tez nad rozstępami które nie znikną do końca życia a pojawiają sie błyskawicznie jak masz zbyt mało ruchu ;-) No a teraz od jutra jak dopadnie cie chandra to bierz psa i na spacer marsz ;-) powodzenia i zdrówka życzę.

prosze mi nie zarzuac, ze zarlam jak swinia w trakcie brania tabletek bo tak nie bylo. gdy powiedzialam swojemu lekarzowi, ze w ciagu 3msc przytylam 5kg i obawiam sie, ze to przez antykoncepcje wysmial mnie i powiedzial, ze to on tu jest lekarzem i wie co przepisuje. niestety nie bylo mnie stac na prywatnego lekarza, a w lekarzy z nfz juz stracilam wiare. jednak sie udalo i lekarza ktory teraz prowadzi moja ciaze potwierdza, ze moze to byc spowodowane tabletkami. do tego bylam bardzo ospala przez ten caly czas i wypadaly mi wlosy. pozdrawiam.

Gość gość
Nie przejmuj się, negatywne wypowiedzi to ludzie, którzy hejtują lub nie mają o niczym pojęcia. Sama przytylam kiedyś podczas brania antykoncepcji i miałam depresję. Lekarz bagatelizowal więc odstawiłam i było już ok. Obecnie jestem na finiszu ciąży z 11-kg na plusie. Jednak przed ciążą brałam kilka miesięcy dużo hormonów i przytylam 5 kg. Nie zmieniłam trybu życia ani żywienia. W ciąży rozregulowala mi się tarczyca i zaczęłam tyc okropnie. Teraz już jest wszystko ok, przy tym samym jedzeniu waga znacznie wolniej wzrasta. Nie jest tragicznie, ale po ciąży będę walczyła z tymi kg. Może założymy nawet grupę wsparcia. ;)

Gość gość
No i mam nadzieję, że z twoją tarczyca wszystko ok. Sama miałam tsh na poziomie 2,6 i to było za dużo, mimo norm do 4. Teraz mam 1,3 i jest znacznie lepiej. Po ciąży muszę wybrać się na dokładniejsze badania do endokrynologa.

Gość gość
Ja Cie pociesze- w ciazy przytylam 18 kg, urodzilam 20stycznia a obecnie zostalo mi do zrzucenia jeszcze niecale 2 kilo. Rozstepow zero, obwislej skory tez :) Dodam ze to moja druga ciaza, w pierwszej tez przytylam 18kg i przez rok czekalam az samo zniknie :) po roku zobaczylam ze cudow nie ma i wzielam sie za siebie :D takze wszystko da sie zrobic :)

Gość gość
Nie stac Cie na dobrego lekarza, ale stacna dziecko... zamiast skupiac na glupotach, mysl o dziecku.

Gość Madzia8798
Kupiłam ostatnio z koleżanką pakiet dla kobiet na stronie www.igortreneronline.pl (na stronce jest taka możliwość zakupienia bezpośrednio) jestem zachwycona efektami. Co tu dużo mówić – ujędrniłam biust, pośladki i przede wszystkim zrzuciłam tłuszczyk z brzucha!!! Koleżanka już schudła 10 kg w ciągu miesiąca. Już się nie mogę doczekać wakacji i wyjścia na plaże aby się pokazac z nową sylwetką ;) Polecam

Gość gość
Ja jestem na finiszu ciąży i siedzę i wyczekuję. Przez cała ciąże jadłam dania z cateringu dietetycznego dietbox. W całej ciąży przytyłam tylko 8 kilo wiec jak by policzyć mój nadbagaż to przytyłam może kilo. Dzięki mojej dietce z dietbox-a miałam zawsze zbilansowane posiłki na każdy dzień.