Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Oliwia2004

Czy dużo dzisiaj zjadłam?

Polecane posty

Dzisiaj zjadłam: - śniadanie: Chrupiące musli owocowe Vitanella 50 g + 1 szkl. mleka 3,8 tłuszczu, 1 banan - II śniadanie: bułka dyniowo-słonecznikowa z masłem, 2 plastry sera żółtego, 1 plaster szynki + 1 herbatka z sokiem malinowym - obiad: rosół z makaronem (bez marchewki), 2 łyżki ziemniaków, 1 łyżka buraków konserwowych, 2 duże kotlety mielone + 2 szklanki soku pomarańczowego (świeżo wyciśniętego, mama wyciskała) W między czasie wypiłam herbatę miętową i zjadłam 3 kostki czekolady. Na kolację dzisiaj będę miała bułkę kajzerkę z masłem i trochę twarogu półtłustego + wypiję herbatę owocową. Mam 13 lat i ważę 32 kg, mam wzrostu 152 cm. Czy to za dużo jedzenia dla 13 -latki ?

Gość gość
Z jakiego powodu pytasz? Wazysz rzeczywiscie tylko 32 kg? Rosniesz i potrzebujesz dobrego odzywiania chocby zeby miec zdrowe kosci i zeby.

Tak, ważę tylko 32 kg a pytam dlatego że ja nigdy tak dużo nie jem bo mama mnie jeszcze wczoraj nie zmuszała do jedzenia a dzisiaj zmusza

Gość gość
Mama pewnie sie martwi, ze jestes chudzizna a potrzebujesz zapasow bo w Twoim wieku jeszcze wszystko rosnie, zeby, kosci, narzady wewnetrzne, nerki, watroba. Jezeli nie mozesz jesc tak duzo, to lepiej zjedz ser z polowa bulki i tylko jedna lyzke ziemniakow. Lepsza jest gorzka czekolada bez cukru ale za to ma wiecej kakao. Nie spozywaj ciast i cukru. Nie jedz bialej czekolady, bo ona nie zawiera kakao a same utwardzone tluszcze i cukier, tylko zapycha i nie masz ochoty na wartosciowe jedzenie. Badz zdrowa! Anja Rubik tez jest bardzo szczupla ale je duzo i jest zdrowa.

Gość gość
https://www.bmi-kalkulator.pl/nastolatki Tutaj jest opisane. Mozesz z mama albo sama sprawdzic, czy Twoje BMI jest prawidlowe, tzn. czy jestes za szczupla w stosunku do wzrostu, wobec innych dziewczat w Twoim wieku.