Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dieta po ciąży, polećcie

Polecane posty

Gość gość

Byłam bardzo szczupła, w ciąży chciałam nadgonić to, ze mało jadłam zwykle i dużo przytyłam. Teraz jest całkiem ok, ale bardzo bym chciała wrócić do swojej garderoby sprzed... Macie jakieś dobre diety? Chciałabym schudnąć ok 10 kg, nigdy nie byłam usportowiona, dlatego najlepiej bez ćwiczeń, moze być restrykcyjna (żołądek sie skurczy, kiedyś tak miałam, ze nie jedząc dzień-dwa gubiłam jakiś kilogram, teraz widzę, ze ten metabolizm trochę osiadł). Myślał o kopenhaskiej, proszę o rady:)

Gość gość
Normalne, zdrowe jedzenie.

Gość gość
Mielone, kartofle, buraczki/ćwikła. Schabowy, ziemniaki, kiszony. Frytki, szaszłyk, surówka. Nie ma za co 🖐️

Gość gość
Polecam zdrowe odżywianie. Na restrykcyjnej schudniesz szybko ale długo na niej nie pociągniesz, wiec efekt krótkofalowy. Poza tym szkoda zdrowia. Zmień dietę na zdrowa, biała mąkę zmien na kasze i płatki jaglane smażone mięso na warzywa i owoce, jaja, ryby. Schudniesz a do tego będziesz dobrze się czuła .

Gość gość
Gość 19:57 dziękuje. Pewnie masz racje, zacznę jeść więcej warzyw... Bo wcale nie jem dużo, a waga sie zatrzymała (rodziłam 3 mce temu, dużo spadło po porodzie i w pierwszych tygodniach). Dziękuje:)

Gość gość
Jaka waga i wzrost?

Gość gość
To zależy czy karmisz czy nie. Bo jeśli karmisz to daruj sobie diety a jedynie jedz więcej warzyw itp jeśli już niekarmisz to możesz ograniczyć kalorie sprawdź ile jesz możesz sprawdzić ile powinnaś spożywać kalorii i ograniczyć stopniowo

Gość gość
Proszę bardzo. Trzymam kciuki żeby się udało. Ja utrzymuje stała wagę od lat i żadna restrykcyjna dieta się u mnie nie sprawdzała. A teraz mam przyjemność z jedzenia, od czasu do czasu nawet pozwalam sobie na mały grzeszek żywieniowy żeby nie zwariować. Pilnuje tylko zasady- węglowodany tylko zdrowe, zero smażenia, zero słodyczy (chyba ze tych zdrowych domowych) i jak najwiecej warzyw i owoców. Do tego regularne posiłki żeby podkręcić metabolizm i żeby organizm nie magazynowal sobie tłuszczyku.

Gość gość
Mam 173 cm i wazę teraz ok 65. Nie karmie, bo laktacja nie dopisała:( Muszę sie przyznać, ze nie jem ani regularnie ani do końca zdrowo, np cały dzień jestem tylko o wodzie/herbacie/kawie, a późnym popołudniem/ wieczorem pizza:/

Gość Madzia8798
Kupiłam ostatnio z koleżanką pakiet dla kobiet na stronie www.igortreneronline.pl (na stronce jest taka możliwość zakupienia bezpośrednio) jestem zachwycona efektami. Co tu dużo mówić – ujędrniłam biust, pośladki i przede wszystkim zrzuciłam tłuszczyk z brzucha!!! Koleżanka już schudła 10 kg w ciągu miesiąca. Już się nie mogę doczekać wakacji i wyjścia na plaże aby się pokazac z nową sylwetką ;) Polecam

Gość gość
Nawet jak ktoś będzie mniej jadł to nie ma gwarancji, że organizm będzie chętny pozbywać się nagromadzonych kilogramów. Organizmowi trzeba dać szansę zapracować właśnie dobrze dobraną dietą i regularnie przyjmowanymi posiłkami. Ja wybrałam fajny catering Dietbox właśnie dla mam karmiących.

Gość gość
Jedz bardzo dużo fasoli. Na fasoli kilogramy szybko lecą.

Niektórym urodzenie dziecka spowalnia metabolizm, czego jestem przykładem. U mnie najlepiej sprawdzają się mniejsze porcje i jakieś 5 a nawet 6 posiłków dziennie, żebym nigdy nie była bardzo głodna.