Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

happy1514

Okres a wyjazd na wakacje ..

Polecane posty

Hej, za niedługo mam wizytę u ginekologa ale chciałabym się również Was zapytać o mój problem. Pod koniec czerwca wyjeżdżam na wakacje za granicę , mój pech! Okres wypada akurat na sam wyjazd. Biorę tabletki antykoncepcyjne, na uregulowanie cyklu czy któraś kiedyś próbowała przesunąć okres stosując antykoncepcje, jak to wtedy działa i co się robi ? co wtedy radził ginekolog. Proszę o odpowiedź :)

Gość gość
Hej, ja akurat brałam tabletki na przesunięcie okresu jak brałam ślub. Musiałam wziąć dwa opakowania bez tygodnia przerwy, lekarz rodzinny (nie gin, bo nie mieszkam w Polsce) poweidział, zę mogę mieć małe plamienia w połowie drugiego opakowania (nie miałam), i że okres moze być nieco mocniejszy i nieco bardziej bolesny po skończeniu 2 op. I był, ale tylko troszkę - ja zwykle mam skąpe miesiączki i boli mnie tylko pierwszego dnia. A co do podróżowania z miesiączką - zdarzyło mi isę latać samolotem i być tak na wakacjach, no taki pech, ale dałam radę!! Miałam okres w Grecji, przy temperaturze 25-30 stopni, podczas gdy w kraju w jakim mieszkam takie temperatury nie rzadkość. I miałam też okres lecąc do Norwegii, chodząc duzo, i nic mi nie było. nie martw się. :)

Gość gość
Bierz bez przerwy tabletki.Amerykanki maja okres 4 razy w roku.

Wiem ale ja z moim okresem gdzie ból jest ogromny , przy temperaturze 30 stopni kończę życie :P więc jak będę dzwonić do ginekologa to się go spytam właśnie. Tak pewnie będzie że bez odstawiania będę brała :) Dziękuję bardzo za odpowiedź :)