Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy tycie i problemy ze snem to normalne skutki uboczne leków na depresje ?

Polecane posty

Gość gość

bardzo mi on pomaga, nie mam juz natrętnych mysli nt smierci, samobojstwa, nie płacze po nocach, jestem bardziej rozmowna no ale ciagle jem :) nawet jak mi sie nie chce, nie czuje głodu to wsadzam coś do ust np teraz połowe piernika zjadłam :O a potem mam wzdęty brzuch jak balon, 2 godziny przejdzie i znow jem, to jedzenie sprawia mi jakąs przyjemnosc, wczesniej mialam ogromne problemy z apetytem potrafilam zwymiotować po obiedzie a teraz na odwrót :) no i nie mogę w nocy zasnąc, kręce sie w łozku z boku na bok, dopiero końska dawka melatoniny powoduje ze usypiam nagle w max 20 minuy

Gość gość
Nie wiem, ale u mnie jak mam stany deprsyjne to ogolnie pojawiaja sie problemy ze snem.. natomiast lekow na depresje nie bralam , wiec Ci nie powiem

Gość gość
zalezy jaki lek, moja mama brała Mirtagen i miała po nim ogromy apetyt, jadła co popadnie, w 3 miesiace przytyła 12 kg lek Velaxin z kolei ma przeciwne działanie, nie chce się jeść Trazodon jest np dobry dla ludzi z bezsennoscia i nadmiernym pobudzonem, Wellbutrin dla ludzi z sennoscią i ciagłym zmęczeniem, dobry lekarz robi wywiad z pacjentem i wie co dobrać, a partacz daje wszystkim to samo

no i za chwilę będziesz gruba i będziesz miała jeszcze większą depresję, niż przedtem :P ja nie wiem jak można ćpać te wszystkie psychotropy. osobiście uważam, ze jak ktoś ma siłę na bieganie do psychiatrów, to ma c***a, a nie depresję.

Gość gość
14'50,zamilcz ludziku jak nie wiesz co to za choroba-depresja.

Gość gość
na początku budziłam się w nocy, teraz już nie.Organizm się przyzwyczaił. Za to łatwiej mi się wstaje, potrzebuję mniej snu. Nie przytyłam.

Gość gość
brałam leki na depresję i nerwicę w tym nasenne przytyłam 20 kg bezsenność i ogromny apetyt od 3 lat nie biorę leków nie mogę schudnąć, leki upośledzają metabolizm, nadal mam nerwicę ale nie borę leków , 4 miesiąc na diecie i ćwiczeniach a waga stoi w miejscu, bezsenności pozbyłam się dzięki akupunkturze przespałam całą noc już po pierwszej sesji niestety nadwagi caly czas nie mogę zbubić

Gość Zuzanna Amelia ææ
Zalezy jaki lek. Ale dzialanie leku czy raczej jego skutki uboczne roznie sie objawiaja u roznych osob. Czy wczesniej , zanim wpadlas w depresje mialas okresy kiedy duzo i niekontrolowanie jadlas lub poprawialas sobie nastroj jedzeniem ?