Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pani Monika

Czy matka z dwójką dzieci ma szansę poznać normalnego faceta

Polecane posty

Gość gość
19:19 jeszcze nadmienie ze na dziecko tez negatywnie wplywa obecnosc nagle obcego pana u boku mamy .Mezczyzni po rozwodach maja z dziecmi najczesciej kontakty weekendowe i realne szanse jeszcze na jakis zwiazek a kobieta raz ze nie powinna sie wiazac raz ze nie wiem jak spotykac sie przy dzieciach z potencjalnym partnerem hmm nie jest to zbyt optymalna sytuacja dla dzieci ktore jeszcze bardziej traca nadwatlone poczucie bezpieczenstwa po rozstaniu sie rodzicow biologicznych .Za swoje czyny trzeba brac odpowiedzialnosc.Fakty sa takie nie inne.Nie udalo sie trudno to zycie nie bajka .Trzeba wziasc sie w garsc nie robic z siebie wielka pokrzywdzona.Miec godnosc nie byc desperatka i starac sie jak juz taka sytuacja nastapila jak najlepiej wychowac dziecko .Zapewnic mu stalosc nie mieszac w glowie .Co nie znaczy ze nie moze sie jeszce jakos cieszyc zyciem miec oparcie w rodzinie miec znajomych jakies pasje zainteresowania prace i w tym sie spalniac.

Gość gość
19:19tak ludzie niektorzy widza rzeczywistosc tak jak chca ja widziec a czasem sytuacje obiektywnie nalezy ocenic i realnie chocby prawda mnie byla dla nas tak laskawa jakbysmy chcieli.

Gość gość
19:19no nie ma znaczenia moze dla was czy rozwodka czy panna czy wdowa bo sa dzieci .a cudzych dzieci obcy facet nie pokocha niestety.Ale tez Panowie nagminnie o samotnych mamach ze sa puszczalskie co uwazam za stereotyp i opinie obrazajaca bo sytuacje rozne sa nie wszystko czlowiek jest w stanie przewidziec i nie kazda samotna matka splodzila swe dziecko z przypadkowym panem.Po paru wspolnych latach zycie potrafi smutno zaskoczyc.

Gość gość
Będzie autorce bardzo ciężko znaleźć, mało kto chce wychowywać dwójkę obcych dzieci. Chyba że desperat.

Gość gość
Znajdzie sobie. Jak będzie dobrze lody robić to znajdzie frajera

Gość gość
Frajer to ty jesteś i to wielki :D

Gość gość
po 1 nie ma facetow tylko mezczyzni Po 2 masz wieksze szanse teraz jak nie jestes juz mloda ladna i bezdzietna dlatego, ze inaczej oceniasz mezczyzn. Teraz niesypianie z kim popadnie ocenisz jako zalete tak samo jak bycie niepijacym, spokojnym czy rodzinnym. Predzej zaakceptujesz porzadnego mezczyzne bedacego prawiczkiem niz bezdzietna singielka.

Gość gość
A nieprawda. Jak byłam młoda, ładna, szukalam jakiegoś porządnego, spokojnego i inteligentnego i wiernego, przez lata się to nie zmieniło. No może jak miałam 20 lat, nie przeszkadzalo mi, że chłopak nie pracuje i utrzymuje go mama i tata, Teraz na To patrzę. Z resztą 35 latek żyjący z zarobkow rodzicow kiepsko wygląda :)

Gość gość
gdybys takiego szukala nie bylabys samotna matka zreszta nieistotne. Istotne jest to, ze inaczej oceniasz mezczyzn i masz duzo wieksze szanse niz wczesniej. Czesto ci rodzinni, spokojni nie szlajajacy sie nigdzie mezczyzni zostaja mezami samotnych matek.

Gość gość
Ale ja nie jestem samotna matka. Nawet nie jestem matka i nigdy nie byłam.

Gość gość
Przeczytalem tylko temat sorki. Ale odpowiedz na pytanie to ma bardzo duze.

Gość gość
Czy w takim razie na przykładzie autorki nie powinno się wysnuwać wniosków, że lepiej zapobiegać sytuacji, w której kobieta zostaje samotną matką? Przecież Polska staje się krajem coraz bardziej "ucywilizowanym" to, dlaczego jest coraz więcej samotnych matek? Czemu kobiety mają problemy z odpowiednią selekcją Partnera? Czy to przez to, że ludzie biorą ślubu już po mniej niż roku znajomości? Dlaczego nie mają świadomości, że seks bez zabezpieczenia spowoduje ciąże? Ostatnie zapytanie jest odnośnie specyficznej grupie młodych kobiet, które nie są gotowe na związek a co dopiero na macierzyństwo. Pytam, bo jest to dla mnie czysta abstrakcja i choć sam wychowałem się w rodzinie mocno patologicznej to wyrosłem na przyzwoitego człowieka. Nie jestem sobie w stanie wyobrazić, że mógłbym stać się czynnikiem, który zdekompletuje rodzinę w jakikolwiek sposób:(

Gość gość
16.35- jest coraz więcej samotnych matek bo niektóre desperatki selekcji nie robią, biorą jakiegokolwiek faceta, byle by był. Albo faktycznie sa zakochane i ta milosc (niekiedy jednostronna) powoduje ze mozg im zanika i nie widza lub nie chca widziec ,,czerwonych lampek", sygnalow ostrzegawcych swiadczacych o tym ze ten facet to dup\ek, ze nie nadaje sie na ojca. W imie milosci wybaczaja mu wszystko a potem zdziwione ze jednak mimo pojawienia sie dziecka on sie nie zmienil... Czesto to te kobiety które ,,nie potrafią być same" , boja sie ze nikogo innego nie znajda, zawsze muszą kogoś mieć bo same są nudne, nie potrafią organizować sobie czasu a cale ich życie to facet....wiadomo ze nie wszystkie samotne matki takie są ale część na pewno.

Gość gość
samotne matki sa bo kobiety sie puszczaja ot co.

Gość gość
Tak wdowa. Z dzieckiem po smierci meza tez jest puszczalska samotna matka.Kobieta ktora znala mezczyzne kilkanascie lat kryzys w zwiazku. Mezczyzna zdradza kobieta nie jest w stanie wybaczyc tak tak bardzo puszczalska...zal mi was za tak ograniczone myslenie.Kiedys ludzie kobiety tolerowaly wiecej u mezczyzn i siedzialy z takimi mezami ktorzy ich nie szanowali.Autorka nie powinna nikogo szukac a skupic sie na dzieciach .I taka prawda ale Panowie oby wam tak dobrze w zyciu bylo ze was niczym nie zaskoczy.Gratuluje myslenia bardzo zamknietego horyzontalnie.Pozdrawiam.

Gość gość
Tylko frajera ma szansę poznać. Tylko frajer będzie zapier. Na cudze dzieci.

Gość gość
szanse raczej marne... sorry ale wiem jak jest,jesteś towarem po przebiegu z felernymi dodatkami... żaden facet nie będzie chciał cudzych dzieci,co najwyżej będzie brał cie do seksu ale na nic powazniejszego nie licz.

Gość gość
gość dziś szanse raczej marne... sorry ale wiem jak jest,jesteś towarem po przebiegu z felernymi dodatkami... żaden facet nie będzie chciał cudzych dzieci,co najwyżej będzie brał cie do seksu ale na nic powazniejszego nie licz. xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Może to i lepiej. Jeszcze by trafiła na takie coś jak ty jesteś i dopiero by miała przchlapane :(

Gość gość
No ale to prawda - life is brutal. tutaj nie chodziło o to by jej dogryźć on napisał prawdę - zobacz po portalach ile jest samotnych matek i czy one szybko likwidują konta bo znalazły tego jedynego? No właśnie/ Gdzie ona miała głowę jak poznawała tamtego goscia? Czy prezerwatywy są aż tak drogie? Tak to jest jak się w młodosci nie wybiera z głową.

Gość gość Hanka J
A czemu nie? Otwórz się na ludzi... Przecież nie musisz od razu robić wyznań. Ale równocześnie nie ukrywaj, że masz dzieci. Nie wiem może na początek spróbuj poprzez flirt? Ostatnio trafiłam na ciekawą rzecz https://play.google.com/store/apps/details?id=com.fcards&hl=pl Zawsze to jakiś początek pozwalający choćby uwierzyć w siebie

Gość gość
Pewnie że możesz znaleźć

Gość gość
Pewnie że możesz znaleźć

Gość gość
Najpierw olewacie normalnych porzadnych mezczyzn a potem jakies zale i jeszcze pretensje. Porzadny mezczyzna szuka porzadnej kobiety a panna z dzieckiem porzadna nie jest. Moze to staroswieckie myslenie ale posiadanie dzieci bez slubu nie majac mezczyzny nie jest normalne.

Gość gość
gość dziś A gdzie jest napisane, że ta kobieta to panna z dziećmi? Może jest rozwódką bo mężowi odwaliło i odszedł do dziuni o 10 lat młodszej. Może jest wdową tak jak ja, tylko ,że ja mam jedno dziecko.

Gość gość
Jasne że tak

Gość gość
Jasne że tak

Gość gość zza miedzy
Ma szansę, ale musi spełnić kilka warunków. Musi być zgrabna i w miarę ładna, oferować dobry seks bez marudzenia - to podstawa. Musi mieć kogoś z kim może zostawiać dzieci - babcia, były mąż itp. Byłem z matką z dwójką dzieci przez rok. Jakieś tam kolacje, spacery, wyjazdy na weekend. Dzieci nie widziałem na oczy - z czego się bardzo cieszę. Dla przyzwoitości zawsze pytałem jak im idzie w szkole i czy są zdrowe - lepiej się wtedy bzykała.

Gość gość
gość zza miedzy pytanie było czy znajdzie normalnego bo Ty raczej do tej grupy mężczyzn się nie zaliczasz.

Gość gość zza miedzy
A to przepraszam. Popełniłem faux pas.

Gość gość
Gość zza miedzy ma rację. Normalny facet co najwyżej może zaakceptować to że ona ma dzieci, ale ani ich nie pokocha ani specjalnie nie będzie chciał ich towarzystwa. A tak w ogóle to kobiety to hipokrytki. Tematy pt "nigdy nie wiąż się z facetem z dziecmi" przeplatają się z "czy kobieta z dziećmi zasługuje na normalnego faceta".