Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

osoby ktore maja zeba leczonego kanalowo sa czesto chore na serce...niestety

Polecane posty

Gość gość

Czytał am artykuł gdzie udowodniono ze leczenie kanałowe rozwija straszne bakterie powodujące zapalenie wsierdzia serca itd...wspolczuje kiepskiego zdrowia osobom z zebami leczonymi kanalowo

Gość gość
No dobrze, wobec tego co radzisz? Mam 4 zęby leczone kanałów.

Gość gość
hahaha internet jak papier, każdą głupotę przyjmie :D

Gość gość
Radze zbadaj się na serce bo na bank jest chore. I tak te zeby stracisz,bo zeby leczone kanalowo sa slabe i nigdy nie sa na zawsze.

Gość gość
znowu ten/ta kretyn/ka od leczenia kanałowego :D to forum to zaprwdę psychiatryk jest... :o

Gość gość
Nie sądzę, dwa zęby były leczone kanałowo prze 16 i 15 laty i świetnie się trzymają.

Gość gość
Bakteria enterccocos fecalium rozwija simn a w w zębach leczonych kanałowo Lekarz sie wypowiadal wiec chyba lekarz ma wiedzę i to nie bzdury kręty ko.do czytaj trochę.

Gość gość
"do czytaj" :o nie dosyć że idiotka to jeszcze analfabetka. A własciwie to nie; jedno wynika z drugiego... :D

Gość gość
Te bakterie naturalnie posiadamy w przewodzie pokarmowym i odpowiadają za większość zakażeń w tym zakażania szpitalne. To co, nie wolno iść do szpitala też Twoja logiką? I teraz z ciekawości poszukałam badań - są różne, są też badania gdzie po kanałowym tych bakterii wcale nie znaleziono w zębach u żadnej z badanych osób. I co?

Gość gość
To nie chodzi o leczenie ale o nie leczenie!!! Bakterie z nie leczonych zębów mogą uszkodzić serce!

Gość gość
twoim zdaniem lepiej wyrwać i nie ratować zęba? wiesz,nie każdego stać na implanty i nie każdy też może je nosić. Puknij się w makówkę.

Gość gość
"wiesz,nie każdego stać na implanty i nie każdy też może je nosić." Implanty to jeszcze większa ingerencja niż kanałowe. Wwiercają Ci przecież śruby w szczękę. Podejrzewam, że jej zdaniem osoby ze słabymi zębami powinny zbiorowo popełnić samobójstwo bo już nie ma nadziei :P

Gość gość
Jak myslicie,czy pan Włodek z Na Wspólnej pozyczy mi wędke?bo nie mam,ale mam ochote na ryby wyskoczyc :-(

Gość gość
Podejrzewam, że jej zdaniem osoby ze słabymi zębami powinny zbiorowo popełnić samobójstwo bo już nie ma nadziei xxx powinny usunąć wszystkie zęby i chodzić z zapadniętą szczęką :D w końcu ludzie kiedyś nie leczyli i żyli. A i na serce nikt nie chorował. Bo kardiologia nie istniała, więc się umierało od "morowego powietrza" :P Po prostu ludzka głupota jest bezgraniczna

Gość gość
Moje "kanałowe" mają po 20 lat i mają się świetnie. Serce też mam zdrowe, ale jak padnę w wieku 80 lat, to przez to, a nie ciśnienie etc. :) Poza tym czemu ma niby służyć ten temat - nawet gdyby istniało jakieś ryzyko, to nikt nie będzie szczerbaty chodził i nie wybierze takiego rozwiązania

Gość gość
Kobieto,wiesz ile ja artykułów przeczytałam? ;) np o szkodliwości kawy a drugie tyle o jej leczniczych wartościach ;-) współczuj sobie swojej głupoty i nie zaglądaj ludziom w paszcze. Wiesz,moja babcia nie paliła papierosów i nie miała palaczy wokół siebie a zmarła na raka płuc także pilnuj swojego serduszka i ząbków ;-)