Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ostre zapalenie trzustki czy znacie kogoś kto

Polecane posty

Gość gość

Wyszedł z tej choroby mimo że było bardzo źle i lekarze dawali małe szanse.

Gość gość
Tak znam , osoba koło trzydziestki ,ponad miesiąc w szpitalu , ostre zapalenie trzustki- przyczyna alkohol.

Gość gość
U tej osoby przyczyną są kamienie zolciowe. Woreczek usunieto ale stan jest ciężki spiaczka farmakologiczna. Lekarze mówią ze szanse małe :-(

Gość gość
Na zapalenie trzustki się nie umiera, mój mąż dwa razy to przechodził, pobyt w szpitalu, kroplowki non stop,ścisła dieta. Mogę się zgodzić z takim stanem,ale w przypadku zmian nowotworowych. Moja babcia zmarła na raka trzustki, gdzie była wrogiem alkoholu i papierosów.

Gość gość
Ja moze troche z innej beczki, ale moj pies byl na to chory i teraz jedzie na specjalistycznej karmie do konca życia :/

Gość gość
Poczytałam w necie o ostrym zapaleniu trzustki i niestety duzo osobom nie udaje się z tego wyjść. Bo trzustka produkuje za dużo enzymów i sama się zjada i inne organy. Ta odmiana to zapalenie martwiczo krwotoczne i zabija szybciej niż rąk. U tej osoby ne wiadomo jaki to rodzaj zapalenia ale nowotwór wykluczony.

Gość gość
No i wiek chorego też ma duże znaczenie. Biopsja byłaby wskazana, właśnie dla określenia zapalenia.

Gość gość
ja mialam ostre zapalenie trzustki. tydzien lezalam w szpitalu nieprzytomna bo pogotowie zabralo mnie juz w fatalnym stanie, odwodniona, z tezyczka i wstrzasem. wyszlam z tego i jest teraz bardzo dobrze ale nie toleruje tlustego jedzenia w nadmiarze, jak i jedzenia w nadmiarze w ogole.

Gość gość
Moja mama przez to przechodzila..miala przez kamienoe bo zwlekala z operacja az miala zapalenie calej otrzewnej wszystkiego i nawet rope . oczyscili ja . zle wygladala balam sie ale doszla do siebie .3 tyg w szpitalu. Dzieki Bogu i modlitwir udalo sie.