Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziecko wstaje o 5 rano, jestem wykonczona

Polecane posty

Gość gość
Od 6 rano do 11 mam wszystko zrobione. Tak wstaja i koniec . po co jeczysz ?? Wstajesz bierzesz sie za robote i dzien leci . o 21 spac ;)

Gość gość
Moze mala za duzo spi w dzien? Kladz Ja na drzemke wczesniej po poludniu. Tak zeby obudzila sie najpozniej o 15, potem kladz wieczorem spac okolo 20. Ile i w jakich godzinach ma drzemki?

Gość gość
Moje dziecko do 3 roku życia wstawało o 5. Niezależnie o której poszło spać. Teraz ma 5 lat i wstaje po 6. Szału nie ma. Taki model :-)

Mojej mleko daje i nie zasnie bo prz3spi 9-10 0h i hest wyspana. Nawet jak fo lozka ja wezme to nic nie da to albo jak ja nosze.

Gość gość
Kładź sie w dzien wraz z córka i spij. Nie przejmuj sie domem, sprzątaniem, obiadem, wypocznij. Prace domowe sobie rozkładaj, jeśli mala to taki typ, to juz tak będzie. W zamian za te pobudki, jak juz będzie miała naście lat, to w sobotę zaczynaj dzien o 6 rano z odkurzaczem:D żartuje:) dodatkowo powiem tak - im wcześniej ty sie wieczorem położysz, tym lepiej. Wiem, ze czasem cieżko, bo sama jestem sowa, ale zdarza mi sie, ze idę spać ok 21 i to daje dużo plusów. Maz pomaga w domu? W dzien wolny wstaje rano z mała, żebyś mogła choć trochę dłużej pospać?

Gość gość
Ja mam córkę 2,5 miesięczną, zasypia ok 23.00 i śpi do 8.00-9.00 ( z jedną pobudką na jedzenie ok. 6.00 ) jakby kładla się spać o 20.30 to też wstawalaby o 5.00. Kładz dziecko pozniej do spania po prostu. Aczkolwiek fakt faktem że śpi krótko. Moja druga córka ma prawie 3 lata, śpi od 22.00 do 8.00 i ma godzinna drzemkę w ciągu dnia.

Gość gość
Co za kretynka ma małe dziecko i nie daje mu jesc tylko dlatego żeby się nauczyło spać. Rusz swoją dduuppee i daj dziecku jesc jak się obudzi. Taka natura dzieci ze nie rozumieją że mają spać bo mamusia chce się wyspać . Chciałaś dziecko to przynajmniej je nakarm leniwa paniusiu

Gość gość
O 23 spac??? Chyba zart. Dzieci kladzie sie max o 21. Za pare lat bedzie siedzialo nieprzytomne na lekcji bo mamusi nie chcialo sie wstawac o 6 wiec kladla dziecko spac o polnocy. Brawo ty.

Gość gość
Mój synek też wstaje ok 5.00. Ma tak od ok 3 miesiąca. Da się żyć tylko trzeba kłaść się wcześniej spac- ja o 19 z nim się kładę. Rano wstaje i zajmuje się domem do 6.30, potem zanim maz pojdzie do pracg idę na 40 min biegać. Resztę prac domowych wykonuje w ciągu dnia na raty bo synek niestety nie z tych co ładnie śpią w dzień. Nie jest lekko ale oby nie było gorzej ;)

Gość gość
Gość 13:57 - mój synek tez przesypia kolka godzin, ma 3 mce, ale najpóźniej zasypia ok 21 i to najpóźniej, zwykle ok 20 juz śpi. Także 23 muszę sie zgodzić, ze to o wiele za późno:/

Gość gość
a ja tam stara baba i śpię do godz. 7-8

Gość gość
A co to za prace domowe codziennie wykonujecie?? Tez mam małe dzieci, ale nie latam codziennie ze szmatą. Chodzenie z dzieckiem o 19:00 spać??? Co to za życie?? Gdzie czas na dobry film, książkę czy sport, albo chociaż troche czasu dla męża, czy partnera???

Gość gość
To przecież jest normalna godzina do wstawania. Ale wam sie w d poprzewracalo i pewnie byscie gnily do 9. Poludnie to polowa dnia, polnoc to polowa nocy. Dziecko nie jst jeszcze zepsute dzisiejszym swiatem i budzi sie jak mu rytm natury nakazuje. Uszanuj to i zrozum ze to ono jest normalne. Taki wlasnie jest rytm doby czlowieka. A ze dzisiejsze czasy i praca 9-17 wszystko psuja o ludziom sie we lbie miesza i chodza spac po polnocy (a o polnocy polowa snu powinna byc za nami) to nie wina dziecka

Gość gość
Zrób malej dwie drzemki. Jedna rano ok 9.00-10.00 na ok. 30 min i druga po obiedzie ok. 13.00 na dwie godziny. Kladz spać ok 19.30 do 20.00. Koniecznie zmień zaslony/rolety, które nie przepuszczają swiatla slonecznego rano. Jak będzie ciemno powinna spać dluzej.

Gość gość
Jeju dlaczego ty jej przez 2 godziny nie dajesz mleka ? przecież to jeszcze maluszek . Nie szkoda ci jej ?

Gość gość
no i dobrze, i wuj, jak teraz wstanie rano to wypieprz je przez okno i będziesz miała spokój i po co robisz problem

Gość gość
Debilko dziecko się budzi z głodu! !!! A ty je przetrzymujesz bo nie chcesz pokazać, ono ma 10 mcy dopiero. Ale z ciebie patola. ....

Jakby glodne bylo to by plakalo. Moja o 5:30 sie obudzila . Spala 10 h od 18):39. Reraz moze usnie. To bedzie miala pewnie 3 drzemki chyba ze do 10 pospi. Maz dzis wraca to moze on jutro wstaniw

Gość gość
9 miesięczne dziecko ma trzy drzemki? To ja się nie dziwię że wstaje potem o 5

Gość gość
Uff jak to dobrze ze nie musze uzerac sie z bachorkiem hihihi

Gość gość
Ja mam 2 synow i tez wstawali o 5 czasami nawet wcześniej. Przeszlo im jak skończyli rok :) Teraz chodza już do szkoły i trudno ich rano zwlec z lozka. :D

Gość Jedynaczka4
Mam dwoje dzieci 2, 5 roku i i 15 miesięcy i też obie budzą się o godz. 4, 5 Daję im od rana mleko, za 2 godziny śniadanie.O godzinie 10 drzemka i tak jest codziennie. Przyzwyczaiłam się i nie narzekam.

Ma standardowo 2vdrzemki. Jak o 4 wstanie to miewa trzy ale rzadko to sie zdarza. Dzis o 6 wstala i 2 drzemki miala.

Gość gość
Ja mam syna 11mc i hmmm...idzie spac kilka minut po 20, w nocy budzi sie 6 razy z niewiadomych przyczyn, juz nie mam sily szukac przyczyny, pogodzilam sie z tym ;) jak ma dobra noc to wybudza sie o 7, jak zla to o 5 :D mam jeszcze starsza corke(6 i poł roku) ktora idzie spac o 21 i spi do 7, 8 czasem i do 10 :D a gdy byla malutka to w nocy plakac mi sie chcialo bo wiecznie sie budzila... coz...sama mam kiepsko bo padam na twarz, ale nie wpadlabym na to by mlodemu mleka nie dac przez 2h zeby "sie nauczyl" :| ten typ tak ma i tyle....jak mlody idzie spac do poludnia to klade sie z nim i odsypiam :) i mam w nosie nieumyta podloge...przy pierwszym dziecku szalalam na mopie, ale teraz mam to w...yyy nosie ;) martwie sie co to bedzie we wrzesniu kiedy do pracy wroce ale...moze mu juz to minie ;) wrzuc na luz i daj sobie czas na regeneracje...cobys sie nie zajechala :)

Gość gość
Moje dziecko też miało taki nawyk - pobudka o 5 rano w szczególności w lato...bo w zimie czy na jesieni to nie. Długo zastanawiałam się dla czego. Okazało się że przyczyną była banalna... w lato juz nawet o 4 jest juz jasno..wiec moją kruszynke budziły pierwsze promienie słoneczne. Kupiłam na szybko w www.dario-biuro.pl ciemne rolety i jest po kłopocie.