Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziecko wstaje o 5 rano, jestem wykonczona

Polecane posty

Gość gość

Witam, moje dziecko ma 10 miesiecy. W nocy budzi sie okolo 4-5 razy, nie wiem po co. Musze wziasc na chwile na rece to od razu zasypia i odkladam ja do lozeczka. Kladziemy ja okolo 20.30 a wstaje o 5 rano i nie chce juz spac. Mleko na sniadanie dostaje kolo 7 rano. W ten sposob probuje jej pokazac ze nie ma po co wstawac tak wczesnie bo i tak nie dostanie od razu mleka. Robie tak juz 3 miesiace i jeszcze nie zalapala... A wczesniej byl czas ze wstawala o 6, czasem nawet o 6.30. A teraz jak jest rano jasniej to juz tragedia, o 5 rano juz na nogach. Poradzcie cos prosze.

Gość gość
Moj ma 2,5 roku i od urodzenia wstaje o 5. Nieważne o której godzinie położę go spać, czy o 20 czy o 22. Przetestowałam juz chyba wszystkie możliwe opcje, z drzemka w ciagu dnia, bez drzemki. I tak wstanie o 5. Juz sie chyba przyzywczailam. Był czas ze wstawał o 4. Odkąd się urodził jeszcze się nie wsypalam. Nic Ci nie poradzę, może Twój to taki sam typ.

Gość gość
Za niedługo będziesz miała problem wyciągnąć ją z łóżka do przedszkola. Trzeba przeżyć i tyle. Poszukaj plusów tej sytuacji. Zaczynasz wcześniej dzień, możesz więcej zrobić. Ja i bez dziecka lubię wcześnie wstawać.

Gość gość
Tu autorka. Fakt ze moja spi duzo w ciagu dnia, ma dwie drzemki po okolo poltorej godziny. Ale jakbym ominela jedna drzemke to bym chyba zwariowala, bo gdy jest spiaca to jest nie do wytrzymania, placze non stop a jak ja poloze wykonczona to budzi sie co 40 minut

Gość gość
Moze problem lezy tez w tym ze ona nie zasypia sama. Trzeba ja bujac na rekach albo jezdzic po domu wozkiem. Moze gdyby nauczyla sie sama zasypiac to by dluzej spala. Albo przynajmniej lepiej w nocy. Ja jestem typem spiocha, moj maz tez. A dziecko nie wiem za kim taki ranny ptaszek....

Gość gość
Miałam ten sam problem. Teraz córki maja 4 i prawie 3 lata i też są dni że wstają o 5

Gość gość
Dziecko gloduje 2 godziny bo mamusia wielce d,py nie chce zwlec z lozka i zrobic dziecku mleka. Masz sie czym chwalic. No dalej jej podobne atakujcie :-O wyspisz sie po smierci jak to mowia. Dziecko jest wazniejsze a nie spanie. Rozumiesz,ze to nie ma sensu? Budzi sie i Twoim zas.ranym obowiazkiem jest nakarmic dziecko a nie uskuteczniac swoje wymysly z dzieckiem 10miesiecznym.

Gość gość
Budzi się o 5, bo tak MA, nie ma w tym jej złych intencji ale ty, "mamusia" chcesz żeby głodna upłakała się i zasnęła żebyś mogła się wyleżeć? Z tego co piszesz to nie pracujesz, to w czym problem??? Chciałabyś żeby mąż uczył cie czegoś takimi metodami, np.zamykał ma klucz lodówkę żebyś nauczyła się nie podjadać?

Gość gość
"Mleko na sniadanie dostaje kolo 7 rano. W ten sposob probuje jej pokazac ze nie ma po co wstawac tak wczesnie bo i tak nie dostanie od razu mleka. Robie tak juz 3 miesiace i jeszcze nie zalapala..." Skisłem :D :D :D Przecież dziecko nie ma wyczucia czasu i nie zna się na zegarku. Krzyczy bo jest głodna i nic ją nie obchodzi, więc jeśli nie dasz jej jeść, to będzie drzeć się dalej, a tak może by jeszcze na trochę usnęła. Niestety, dzieci mają to do siebie, że budzą nas w nocy o nielogicznych godzinach i nic z tym nie zrobisz. Witamy w świecie rodzicielstwa.

Gość gość
To jeszcze ja z 7:11. Fakt zgadzam się z wypowiedzia powyżej, że przetrzymywanie małego dziecka na glodniaka 2h po przebudzeniu jest wybitnie głupie. Tak jak wspomniałam moj syn od urodzenia wstaje o 5, bywało, że wcześniej, ale jak tylko wstaje to ide mu zrobić kaszke bo jest głodny po przebudzeniu. Tez mi się nie chce tak wcześnie no ale trudno

Gość gość
Poza tym 10 miesięczne dziecko nie pomysli sobie " nie będę się budzić o 5 bo i tak nie dostane mleka" :D jest głodna to się budzi i tyle, nieważne która godzina :D

Gość gość
to są uroki bycia matką, kolejne dziecko będzie o 4 wstawało także już się możesz przygotowywać

Mam to samo! Moha 6 skonczy 9 miesiecy . Wczoraj wstala o godz:4:40!!! Zjadla o 5 ponisilam ja bo ogolnue to by sie chciala bawic . Polozylam do lozeczka niby cicho byla ale zarax kupe zrobila. Dzis o 5 wstala i to samo. Tzn mleko dalam o 4 na spiocha bo na noc za duzo nue wypila. Myslalam ze dzieki temu pispi fo 7 bo poszla spac przed 21 ale nie! I tez sie nie wysypiam. Moj 3 latek wstanie po 6 wiec nie moge z mala sie potem zdrzemac:/ Maz wraca w srode z pracg to pare razy mize za mnue wsranue bo bedzie 10 dni w domu potem znowu pojedzie na 11 dni Jakbym szla spac o 21 to bym sie wyspala. Tak to czlowiek nue ma sily sprzatac ani nyc

Gość gość
Haha, przecież - policz - dziecko śpi 8,5 godziny!!! Niewyspana? Większość ludzi śpi jakieś 6h, bo nie ma czasu i wstaje ok. 6-ej do pracy :D Ja sama jak jest jaśniej wstaję o 5-ej :D

Gość gość
o kurde, daj dziecku jeść po przebudzeniu. Może jeszcze coś dośpi, a może nie. Ale nie będzie głodne :O Ty jak wstaniesz rano, to pamiętaj jeść dopiero po co najmniej 2 h od pobudki. Dla sprawiedliwości.

Gość gość
Kup rolety

Gość gość
Wiekszosc dzieci wstaje wczesnie. My dzis zaspalismy bo do 7 spalismy;)

Gość gość
Zaplanuj sobie ze koniecznie dziecko musi wstać rano bedzie spało do 8. Urok rodzicielstwa potem będzie tam z przedszkolem od poniedziałku do piątku wojna o 7 w weekend pobudka o 6 jak skowronek. może za duzo śpi w dzień albo czasem ale nie zawsze położenie godzinę pozniej spać może Dax te 30 min snu rano dodatkowo a czesem poprpstu trzeba czekać na lepszy czas. Mój miał etap ze żeby niewiem co robić zasypiam o 23.30 i wstawal o 6. Samo minelo

Gość gość
Jak odstawić jedna drzemkę to się zmieni. Z tym ze w tedy inaczej wieczór bedzie wyglądał. Pozatym możesz jednak Dax jeść po przebudzeniu niektóre dzieci jak się na spiocha nakedza to mogą spać jeszcze trochę. Nie masz najgorzej mój syn jak miał 8 miesięcy spał tylko raz w dzień trzeba to jakoś przetrwać. Niestety życie niewyglada jak w reklamie a dzieci wstają wraz ze slonkoem może masz zajasno w pokoju gdzie śpi dziecko.

Gość gość
Moja córka jak miała 2 latka też wstawała o 5. Była zaduża by wziąć do siebie do łóżka i troche jeszcze polezeć. Tylko przychodziła i powtarzała" wstawaj już dzień" aż wstałam. Musiałam zrobić jej noc w pokoju. Kupiłam zasłonki przyciemniające z czarną nitką w środku i problem się skończył. Potrafiła przespać nawet do 8.

Gość gość
Moja corka tez budzila sie okolo 5, czasami wczesniej. Bralam ja do lozka, dawalam piers i spalysmy dalej do 8. Masz glodne dziecko, niemowlaka. Jest za mala, zeby ja glodzic rano, bo wg ciebie powinna spac dluzej. Jak jest glodna to daj jej mleka, moze po takim sniadaniu zasnie jeszcze. A jak nie to np kladz Ja rano okolo 8na pierwsza drzemke.

Gość gość
Tu autorka. Ale wy czegos nie rozumiecie. Nie sadze zeby mala byla taka bardzo glodna gdy sie obudzi, poniewaz od ukonczenia 2 miesiaca zycia nie jadla w nocy bo przesypiala cale noce az do godz 4. mimo ze karmilam piersia, a teraz karmie ja butelka. Po drugie, gdy mala wstanie to nie wrzeszczy 2 godziny jak ktos napisal. Tylko obudzi sie, ma wielkie oczy, gada sobie i sie bawi. Placze tylko gdy ja leze w lozku, musze koniecznie sie podniesc, wtedy jest ok. Aha, i nie chodzi o to ze dziecko ma sie znac na zegarku.... Chodzilo mi o to zeby naturalnie wydluzyc jej sen. Przeciez my tez czasem budzimy sie w weekend bez budzika o porze o ktorej zwykle wstajemy do pracy i jemy sniadanie. Probowalam jej dawac mleko zaraz po przebudzeniu, nic to nie dalo, nie zrobila sie po tym senna

Gość gość
No pewnie, o 5 mleko i ci usnie dalej. Moje tez budzą sie 5, 6 ale sa juz starsze- takie typy.

Gość gość
A spi z toba w jednym pokoju?

Gość gość
Tak, ze mna w jednym pokoju ale spo w swoim lozeczku. Probowalam brac ja do lozka nad ranem, bez skutku. Chyba po prostu jest wyspana o 5 i tyle. Nawet jak budzi sie w nocy okolo 8 razy to i tak nie spi ani 5 minut dluzej

Gość gość
O Boże ile ja bym dała żeby mieć takiego aniołka cała noc spała jak miała 2 miesiące mój jak rok miał to dopiero to nastąpilo. .. budził się kilka razy na jedzenie od kad pamiemietam. Ps a np tatuś nie staje wtedy? Mój budził się zawsze w momencie gdy mąż zamykał drzwi wychodząc do pracy zawsze mimo że robił to pocichutku. Poza tym są dzieci ranne ptaszki u których nawet po zastosowaniu wszelkich znanych metod i tak będą wstawać tak wcześnie. Taki ich urok

Gość gość
a jak "próbowałaś" jej dawać to mleko po przebudzeniu, to jadła czy nie? To, że nie zasnęła, to trudno. Ale jak zje butlę, to znaczy, że jest głodna. Czemu jej jeść nie dajesz. Dziecko je kolację koło 20:00, w nocy ma pobudki, wstaje o 5:00 i nie dostanie jeść, bo nie. To są nawet złe nawyki żywieniowe. Śniadanie się je do godziny po przebudzeniu. Po co jej wprowadzasz to sztuczne przedłużenie, bo ma być śniadanie o 7:00 :O No denerwujesz mnie kobieto. Nie da jej jeść, bo po tym i tak nie śpi :O No co z tego, że nie śpi. Jakby spała, to by jeść dostała? Nagroda taka czy jak?

Gość gość
Moj syn we wrzesniu skonczy 3 latka a dopiero dzis w nocy przespal cala noc. Od 20 do 6 rano bez obudzenia sie.Cud!

Gość gość
Mam dwoje dzieci i pierwszy raz słyszę coś takiego, żeby dziecku po przebudzeniu dać dopiero jeść po 2 godzinach!!! Opamiętaj się. Mój syn też wstaje o 5, mleko dostaje o 5.30, ja na 8 do pracy, starsza córka do szkoły i jakoś trzeba przeżyć te pierwsze lata życia dziecka! Moja córka też była takim rannym ptaszkiem, czasami nawet o 4 już była wyspana. Teraz chodzi do szkoły i trudno ją rano dobudzić!!! Nie męcz dziecka i daj mu jeść po przebudzeniu!

Gość gość
Boże... Moje dziecko jak była niemowlakiem to też wstawał o 5:00 rano a nawet i wcześniej i jakoś nie męczyłam dziecka tak jak .ty daj mu normalnie jeść po przebudzeniu. teraz cora ma 3 lat i nie śpi w dzień i budzi się między 6-7 rano.a zasypia zazwyczaj koło 19-20. Śpi bez budzenia całą noc. Inni mają gorzej Trzeba wszystko przetrwać . Przecież nie będzie niemowlakiem całe życie jak będzie w wieku szkolnym i nawet jak wstanie tak wcześnie to już nie będziesz musiała do niej wstawać . Cierpliwości bo i tak śpisz disco dużo pozdrawiam