Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Rozstęp mięśni prostych po ciąży?

Polecane posty

Gość gość

Czy któraś z was tez sie boryka lub borykała z tym problemem? Czy specjalne ćwiczenia na zejście sie mięśni brzucha coś dały? Ja jestem 7 miesięcy po drugiej ciazy. Jestem dosyć szczupła, ale mój brzuch, to straszny flak, bez mięśni.

Gość gość
Ja miałam przerwę taka na 3 cm poradzilam sobie z górą brzucha niestety dół poniżej pępka dopiero przy diecie i tylko na niej wyglądał ok. Można nosić jakis pas ale ja go nie mialam. Ważne żeby nieprzesadzic bo można sobie zrobić krzywdę ja ćwicząc na siłowni myslalm że robię to dobrze i na szczęście trener dodatkowo fizjoterapeuta zwrócił mi uwagę ze brzuch kę zaslaby i nie trzyma odcinka lezdzwiowego i może się to źle skonczyc. Bezpiecznie na początku robić ćwiczenia na brzuch z piłką brzuszki skosy itp wtedy Masz pewność że ćwiczenia wykonujesz prawidłowo.

Gość gość
Moja siostra miała znaczny problem z diastasis, ale sama sobie na niego zapracowała "brzuszkami" na początku ciąży i zaraz po. Problem był na tyle znaczny, że konsultowała u chirurga, ale na szczęście udało się praktycznie go zlikwidować odpowiednimi ćwiczeniami. Mnie już siostra ostrzegła, moja ginekolog też powiedziała, że powyżej 1 trymestru absolutnie żadnych "brzuszków" bo tylko sobie zaszkodzę, więc takiej tragedii nie miałam (choć wiadomo, że tak czy siak dojście ciała do jako takiego porządku swój czas zajmuje).