Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co zrobic gdy sie jest nekanym przez osobe z otoczenia

Polecane posty

Gość gość

Wiec problem zapowiada sie nastepujaco: moja matka od dluzszego czasu jest z takim jednym facetem. Na poczatku wszystko bylo dobrze, pozniej, gdy relacje zaczely sie psuc, pojawily sie problemy. Mianowicie, za kazdym razem gdy sie pokloca, ten facet szantazuje ja smsami, wysyla jej jakies zdjecia na telefon i nawet do pracy (!!) I tak caly czas do momentu az sie nie "pogodza" a potem znowu sie zaczyna. Jemu nie da sie nic przetlumaczyc, moja matka ma go dosyc, ja tez. Mowie jej zeby go zostawila, zmienila prace (bo pracuja w tej samej firmie) albo poszla nana policje (ale wszyscy znamy realia) tylko ze ona nic nie chce robic...a sytuacja sie pogarsza i sie o nia martwie. Co robic? Czy moge zglosic sie do jakiejs instytucji? Policja tu u nas na miescie jest bezuzyteczna, ale to chyba jedyna mozliwosc. Nadmienie, ze ja sama nie jestem pelnoletnia i juz nie wiem jak ja przekonac...

Gość gość zawadiaka
Czyli jest nękana sms'ami i jest stosowany wobec niej jakiś szantaż emocjonalny (bo chyba to jest na tych zdjeciach, że on sobie robi/zrobi krzywdę jeśli ona do niego nie wróci?). Najprostsze, to moze zmienić nr telefonu, albo go zablokować i każdy jego nowy nr. Można to zgłosić na policje jako stalking (stalking to 20-parę punktów) no, ale to ona musiała by zadziałać. Niech też trzyma te sms i zdjecia jako dowód.

Gość gość
Ogolnie na zdjeciach jest ona, sa one dosc kompromitujace, z tego co mi wiadomo. Nie wiem nie przegladalam.jej wiadomosci , czasem tylko zauwazylam ze wypisuje do niej paskudne rzeczy co ona niby tam z innymi facetami nie robi...a on to wszystko wymysla aby sie wyzyc...i caly czas wmawia ze ja kocha mimo tgeo

Gość gość zawadiaka
22:13 A czyli szantażuje ją jej intymnymi zdjęciami. Nawet jeśli dostał je od niej, to nie ma prawa ich upubliczniać, ani rozsyłać np. znajomym, rodzinie (bo chyba w te klimaty leci). Przeczytaj sobie to co w linku: http://www.gazeta.policja.pl/997/archiwum-1/2011/numer-75-062011/66545,Polskie-prawo-karne-wobec-uporczywego-nekania-innej-osoby-stalkingu.html