Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co myslicie o dziewczynie ktora sama leci do egiptu

Polecane posty

Gość gość
gość dziś a może jesteś taka ładna że na twój widok psy uciekają, jeździsz jak głupia i szukasz przygody a pastuchy nic, jak te psy :classic_cool: Co do kultury to najfajniejsze jest to że zgwałcone karzą bardziej niż gwałcicieli ;-)

Gość gość
W krajach arabskich nie jest az tak strasznie jak wam sie wydaje. Po pierwsze jesli nie jestes muzulmanka to trzeba zapoznac sie z ich kultura I napewno odpowiednio sie ubrac,nie rzucac sie w oczy i niereagowac na zaczepki obcych. zgadzam sie ze ta kobieta nie powinna byla jechac sama bo wyglada na to ze niemiala pojecia jak tam moze byc a jak chess tylko sex to lepiej wyrwac jakiegos w Europie,pelno ich tu

Gość gość
Jak oni się pchają do Europy to jakoś nie ubierają się stosownie i nie przestrzegają europejskich reguł, mają je w dopie... rozczulając się nad nimi tylko ich utwierdzasz w tych prymitywnych przekonaniach i sama zniżasz do ich poziomu :-D

Gość gość
Też samotnie udawałam się na wycieczki z biurami podróży do Egiptu, Izraela i Tunezji. Nas przedstawiciel biura ostrzegał, aby trzymać się grupy, samotnie nie udawać się do restauracji i barów, ubierać się skromnie, nie zadawać się z przygodnie poznanymi osobami. Było miło, mam same dobre wspomnienia, z kilkoma osobami z tych wycieczek nadal mam kontakt. Od 4 lat urlopy spędzam w kraju, albo u sąsiadów za miedzą [Czechy, Słowacja], mamy 2 małych dzieci, z nimi na razie nie da się zwiedzać Świata.

Gość Mchy i Porosty
Oczywiście, że to jest dzicz. Dzicz i tyle. W dziczy porobili enklawy dla turystów takie jak właśnie Hurgada, Sharm-Al-Shejk, itp, gdzie biali zostawiają pieniądze, które idą głównie na utrzymanie armii, która ma się tłuc z Żydami. Nawet w Turcji, o niebo bardziej cywilizowanej i świeckiej biała kobieta może się spodziewać idiotycznych zaczepek i molestowania, za które kara grozi bardziej jej niż sprawcy. UWAGA! Co do szpitali w dziczy to znam przypadek, że DZIECKO z krwotokiem czekało w poczekalni na pomoc, aż przyjdzie przelew z Polski na konto szpitala. Nic nie dawało ważne ubezpieczenie. Możesz się wykrwawić w Egipskim szpitalu, jak nie ma kasy to leżysz pod ścianą i zdychasz. Dzicz i tyle

Gość gość
Polscy faceci to nie tylko Janusze i Sebixy... Znam inteligentnych, wrażliwych facetów z poczuciem humoru, osobowością, charyzmą(!), z szerokimi zainteresowaniami... W dodatku szarmanckich i zadbanych. Może obracacie się w określonym towarzystwie? To trochę jak z portalem randkowym czy społecznosciowym - mnóstwo dziewczyn narzeka, że są kretyńsko i chamsko nagabywane, że sami napaleni idioci... Ja mam zgoła inne doświadczenia, prawie zawsze jestem zagadywana uprzejmie, z pomysłem, nigdy wulgarnie i chamsko...

Gość Mchy i Porosty
To jak będziesz zagadywana to kwestia dress-codu,u.... Janusze podrywają Dżesiki, Sebixy podrywają Sylwunie : ) Sebix jak Cię widzi, to wie, żeby Ciebie zabrać na kolację, a nie na zimną pizzę, to musiałby sprzedać Golfa Trójkę.

Gość gość
przestań promować samotne wycieczki kobiety ,widocznie miałaś szczęście ,nigdy nic nie wiadomo ,martynke tez niedawno aresztowali,chcesz to jezdzij ale nie pisz tu o kulturze tych dzikusów i że długa kieca gwarantuje ci bezpieczeństwo no chyba że jak pisałam wyglądasz jak chłop

Gość gość
a ze na portalu randkowym ominęła cie zaczepka niższych lotów to nie wiem może wyglądasz na 50,i teraz cwaniakujesz

Gość gość
konto na portalu randkowym,samotnie do Egiptu mhmm,czemu z tym szarman nie poleciałas

Gość gość
Teraz nie musicie już latać tak daleko w poszukiwaniu romantycznej arabskiej miłości, do Berlina samochodem można skoczyć i powodzenie gwarantowane bez względu na wiek i urodę :classic_cool: ...nawet zbiorowa Popatrzcie na YouTube jak te wasze niejanusze traktują przypadkowe dziewczyny, zaczepiają, łapią za tyłek a spuszczeni na drzewo od razu biją w twarz... zwykłe pastuchy niedorozwinięte, dzicz!

Gość portalrandkowy
Nie byłam samotnie w Egipcie. W ogóle nie byłam w Egipcie :P Dress-code pewnie ma znaczenie w tym sensie, że jak zdjęcie jest wykadrowane głównie na cycki, to zagaduszki też będą "cyckowe". Miałam propozycje tylko i wyłącznie seksu, ale to raczej wychodziło w rozmowie - to znaczy facet określał jasno jakiej relacji szuka - i wtedy dochodziliśmy do wniosku, że mamy zupełnie odmienne oczekiwania, dobranoc :P Ale chamski nikt nie był. Nie wiem co to znaczy, że "wyglądam na 50". Kwestia gustu, ja się sobie podobam. Poza wszystkim - wygląd to składowa ;> Tylko denerwują mnie głupie obraźliwe komentarze o tym, że nie ma fajnych Polaków, bo osobiście znam wielu takich. Moje koleżanki też mają fajnych facetów. I nie mam na myśli tego, że na squash chodzą w polo z Lacoste , a drogę znaczą banknotami, aż nam desusy spadają. Wkurza mnie, ze wiecznie robi się z Polek puszczalskie chciwe bezmózgi, a z Polaków zapijaczonych i śmierdzących roboli w klapkach i skarpetach, z reklamówką z Biedry i plecakiem sponsorowanym przez Urząd Miasta Wodzisław.

Gość gość
A na zimna pizza z ciekawą osobą też może mieć swój urok :P

Gość gość
jesli nie ty promowałaś samotnie do Egiptu to nie było do ciebie,ja mam przystojnego mądrego Polaka reszta może się bujać

Gość gość
ja bym sama nie poleciala.

Gość gość
gość dziś ja bym sama nie poleciala. Poleciałabyś nawet byś nie wiedziała że jesteś ofiarą manipulacji

Gość gość
21.00 znaczy co / Że ja sprzedano czy co ?

Gość Mchy i Porosty
Zimna pizza to tylko w ramach romantycznej przygody w środku ciepłej nocy na schodach poczty, ale nie w restauracji na pierwszej randce:)

Gość gość
O samotnych wycieczkach pisałam wczoraj ja, a później już się nie wypowiadałam. Ktoś napisał powyżej, że tam jest dzicz. Odpowiem tylko na to tak: bardzo różnimy się kulturowo od Arabów i podróżując tam i mając IQ wyższe od wiewiórki jest się tego raczej świadomym. Ci ludzie mają inny sposób bycia, który mnie może również nie do końca przypaść do gustu, ale... Wiedzmy że kawałek życia, któy otrzymaliśmy był losem na loterii. Nigdy nie mieliśmy do końca wpływu na to, w jakim środowisku dorastaliśmy. Nie wybieraliśmy sobie rodziców, ich sposobu wychowywania nas, ani ich wyznania religijnego, w którym nas wychowali. Nie wybraliśmy swojej przynależności etnicznej, ani narodowości (która notabene jest tematem do dyskusji, bo jesteśmy mieszanką genów, i to często z całego świata). Nie wybraliśmy przypadków ani przypadkowych ludzi, których w naszym życiu spotkaliśmy i którzy poniekąd ukształtowali naszą osobowość. Po co więc oceniać? Każdy z nas mógłby się równie dobrze urodzić w Syrii, Bangladeszu, albo na Syberii. Samo zaś zróżnicowanie kulturowe świata czyni go pięknym i interesującym. :) Moja mała rada dla dziewczyn, które chciałyby podróżować spokojnie po większych miastach w krajach Arabskich. Polecam kupić sobie hijab, może być nawet na wzór libańskiego. Burka + okulary przeciwsłoneczne prawie całkowicie uwolnią was od zaczepek obcych mężczyzn. :) No i oczywiście odpowiedni strój. :P

Gość Mchy i Porosty
22:11 -> To co piszesz w stylu: nie nam oceniać, inna kultura, inne obyczaje, to coś co niestety zalewa Europę. Nazywają to pogardliwie lewactwem. Ta "inna kultura" jest niesamowicie ekspansywna i absolutnie nietolerancyjna dla naszej kultury. To co liberalnie nazywamy "inną kulturą" jest jawnym pogwałceniem praw człowieka. Obrzezanie dziewczynek, morderstwa rytualne, karanie zgwałconych kobiet i inne wymysły "innych" kultur i religii. Nietrudno się zorientować, że wszystko kręci się wokół seksu i religii. Są to dwa symbole największego zacofania społeczeństw.

Gość gość
Nie pier/dziel bo gdyby nie nasza religia to mielibyśmy tutaj rusy albo związki kazirodcze z zachodu, nie mówiąc o milionie pastuchów co by rypali was na ulicy a na koniec bili w pysk, policja i politycy by wam pociskali że to normalne i tak musi być :classic_cool:

Gość gość
@Mchy i Porosty Ja raczej pisałam o życiu jako o dziele przypadku, który sprawia, że na wiele czynników nie mamy wpływu. I wcale nie popieram gwałtów, stosunku mężczyzn do kobiet, ale oni innego świata nie znają i na to potrzeba czasu. Zresztą, może to i pora na dygresję: przecież kilka wieków temu kobieta w chrześcijaństwie traktowana była podobnie (czy prawie że identycznie): uznawana była za twór uszkodzonego plemnika i istotę bez duszy (polecam poczytać cytaty np Tomasza z Akwinu o kobietach :) ), a muzułmanizm, o ile dobrze pamiętam jest przeinaczonym wyznaniem chrześcijaństwa wywodzącym się z Samarii. Notabene, odnośnie podobieństw. Pewnego razu, siedząc sobie z właścicielem hostelu w Marakeszu, razem z poznanymi tam ludźmi, rozmawialiśmy o cechach naszych religii. Bądźcie świadomi, że większość historii z Koranu i Tory jest prawie identyczna. I szczerze? Wolę być "lewaczką", ale pozostać też dobrym i otwartym człowiekiem. Podróże otwierają umysł i pomagają zauważyć, że gdziekolwiek na świecie nie będziemy, zawsze potrzebny bedzie nam kontakt z drugim człowiekiem, który niezależnie od miejsca zamieszkania będzie zdolny do tych samych uczuć i odruchów, co my.

Gość gość
To wszystko co napisałaś to żaden powód żeby Europa miała zniżyć się do ich poziomu, cofnęła się w rozwoju o 500 lat i ulegała kulturze analfabetów z pustyni, która polega na mordowaniu przypadkowych osób i zbiorowych gwałtach :classic_cool: Francuzi czy Szwedzi nie potrafili ich ucywilizować przez kilkadziesiąt lat, nawet urodzonych w kraju, a Ty chcesz dać czas zabójcom i gwałcicielom, myślisz że teraz nagle ich olśni :classic_cool: To jak z oswajaniem wilków, w wielu krajach próbowano... bez powodzenia, nawet hybrydy są tylko ciekawostką nieprzydatną zupełnie w porównaniu do psów, które potrzebowały na to tysięcy lat a nie kilkudziesięciu :-D