Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy macie toksyczne matki?

Polecane posty

Gość gość

Czy macie prawdziwie toksyczne matki,bo ja taka mam.Typowy przykład,posiada wszystkie 8 cech toksycznej matki a nawet wiecej.Prawdziwy,książkowy przykład toksycznej matki.Jezeli macie to jak sobie radziecie,jak radzicie sobie z wyrzutami sumienia,ze np dzisiaj mamusi czegos tam nie zrobiliscie na zawołanie tylko np 5 minut później?

Gość gość
Jedyna rada uciec jak najdalej,ja ze swoją widzę się 2 razy w roku i nie tęsknię ,zniszczyła mnie bardzo nawet terapia mnie nie uzdrowiła do końca aleterapia pomogła mi pozbyć się poczucia winy,dała poczucie własnej wartości,dała siłę i wiarę w to że jestem kimś ważnym ,terapia dała mi to co odebrała mi matka.mówcie co chcecie swoje wycierpiałam.

Gość gość
Tak mamy niestety

Gość gość
Też mam niestety.Szok,to nie życie,zreszta i tak nie masz swojego zycia.Przeczytałam te 8 cech i moja tez wypisz,wymaluj.Ja teraz jestem w gorszej sytuacji,po rozwodzie zostałam z nią w mieszkaniu,chociaz jestem niezalezna finansowo i pod kazdym wzgledem musze teraz z nia siedziec ze wzgledu na jej juz podeszly wiek.Jest ode mnie zalezna a zachowuje sie jakby to ja była od niej.Tez mam wyrzuty jak napisał ktos powyzej,ze zrobie cos 5 min później niz matka zarządzi.I udaje ze nic ode mnie nie potrzebuje,ze sobie radzi,ale tylko w gadce.

Gość gość
tak mam i niestety tez siostre, obie sa takie same, wiele lat je znosiłam az w koncu przegieły na maksa miesiac temu i stwierdziłam ze niech spieprzaja nie sa mi potrzebne do szczescia, obce osoby sa bardziej dla mnie zyczliwe

Gość gość
Ja mam toksyczną rodzinę,zwłaszcza siostry i brata.Ojciec był strasznie toksyczny.Jednak poznałem w porównaniu do rodziny której toksyczność mojej to perfumy.

Gość gość
moja ma pierwsze 5 pkt toksycznej matki :P cale szczęście, ze z nia nie mieszkam.

Gość gość
Mam równiez i to tez ksiazkowo.

Gość gość
a jakie to są te punkty toksyczności, bo pierwsze słyszę? Czy ktoś może wymienić?

Gość gość
Moja to uwaza sie za pępek świata,tylko ona i jej zycie sie liczy ,moje nic a nic.A jak powiedziałam jej kiedys ze dobrze sie trzyma i zdrowa jest jak na swoj wiek toby mnie zabiła prawie. WSzyscy tylko przy niej musza latac.

Gość gość
Wpisz sobie 8 cech toksycznej matki i przeczytaj,porównaj.Ja własnie przeczytałam i moja ma wszystkie 8.

Gość gość
a ja mam toksyczną córkę, bo napieprzyła 4 dzieci i się kłóci ze mną, że powinnam im prać, gotować, sprzątać i opiekować i to codziennie, bo jestem na emeryturze. Córka uważa, że staruchom a mam 65 lat nic się od życia nie należy, mam gotować kupując ze swojej emerytury. Już mam dosyć, jak ja zaczynam ją nienawidzić

Gość gość
Jak sobie wychowałas to tak teraz masz.Jestes toksyczna matka,to czuć i córka powiela toksyczne zachowania matki.

Gość gość
Toksyczna Matka Cechy 1.Nadmierna kontrola 2.Nadopiekuńczość 3.Ciągłe wtrącanie się w sprawy dziecka, brak zgody na separację dziecka, brak przestrzeni na przyjęcie odmowy 4.Stosowanie przemocy fizycznej, psychicznej 5.rywalizacja z dzieckiem 6.nadmierne wymagania 7.Brak reakcji na krzywdę dziecka 8.Etykietowanie 9.Manipulacja 10.Wpędzanie w poczucie winy 11.Obrażanie się 12.Brak zgody na założenie rodziny, utrudnianie relacji damsko-męskich 13.Szantaż emocjonalny

Gość gość
To u mnie ma wszystkie pod punkty pod przykrywką dobra i szczęścia.

Gość gość
Moja tez ma te cechy. Na szczescie nie mieszkam juz z nia.

Gość gość
Tak ja mam i na szczescie juz z nia nie mieszkam. Cale zycie mna poniewierala i do dzisiaj jeszcze walcze z konsekwencjami jej zachowana. Nikt mnie w zyiu tak nie ponizyl jak moja wlasna matka

Gość gość
Teraz już wiem skąd tyle tu jadu