Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

moje pierwsze objawy ciąży

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny! Jestem w 6 tc i postanowiłam opisac Wam moje objawy ciąży - pytań pojawia się bardzo wiele. Cykle mam 30-dniowe. W zeszłym miesiącu jak się okazało owulację miałam dopiero 19 dc. W tym dniu współżyłam z moim facetem. Tak naprawdę przez kolejne 2-3 dni czułam co jakiś czas bardzo mocny ból jajników - naprzemiennie. ból był krótki ale bardzo intensywny. 25 dc zrobiłam test z krwi na obecność bhcg - wynik poniżej 0,1. Przyszedł 31 dc a ja nie miałam okresu. Postanowiłam zrobić test, który wyszedł leciutko pozytywny. To był chyba bobo test. Zrobiłam kolejne dwa - pepino o czułości 10 mlU i zero kreski. Tego samego dnia poleciałam na betę a ona wynosiła ponad 20! Trzy dni później już ponad 100! I wiecie co? Z ciekawości zrobiłam kolejny test pepino - ten teoretycznie najczulszy - wyszła taka blada kreska, ze trzeba było się przyglądać, a pink test wyszedł tak, ze dwie krechy były w takim samym kolorze! 3 dni przed terminem miesiączki wszystko leciało mi z rąk, łącznie ze szklankami.Od 30 dc było mi strasznie zimno przez kilka dni. No a teraz mogę zasypiać na stojąco, czuję się też jakby lekko podziębiona. I jeszcze jeden objaw, który mnie zdziwił - tak naprawdę od 22 dc. codziennie miałam takie jakby drgania w pochwie - leciutkie bardzo szybkie skurcze. Bolał mnie brzuch jak na miesiączkę, a 3 dni przed terminem okresu przestał mnie boleć. Od 5 tc. pobolewa mnie brzuch jak na miesiączkę, ale trwa to chwilę. Ach, jeszcze jedno - od owulacji temperatura powyżej 37. Ale jakiś tydzień po stosunku pojawił się 2-dniowy spadek temperatury do 36.8. Mam nadzieję, że komuś pomogłam!

Gość gość
Dzieki!