Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czopki przeciwwymiotne bez recepty czy sa

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny dziecko 6 lat wymiotuje i gorączka.czy sa jakieś czopki bez recepty?

Gość gość
Chyba nie ma. Przez dobe chyba sie wymiotuje,pozniej przechodzi. Myslisz ze to jelitowka ? Jesli tak to powinno przejsc

Gość gość
Chyba jelitówka,ale nie ma biegunki.Wymiotuje od dzisiaj od około 10. Mało pije bo zaraz wymiotuje. Strasznie sie meczy. Do tego 39,4 temperatura

Gość gość
Temp zbijaj. Po malutkim lyczku wode dawaj co pare minut. Wymioty zaraz ustapic powinny. Mysle ze ta noc jescze bedzie kiepska. Biegunka pewnie jutro:( dacie rade. Wszystkie dzieci lapia jelitowki;)

Gość gość
Ona juz kiedyś jelitówke miała jak miała 3 lata,ale wtedy z biegunka i niestety szpital.Mam nadzieje ze sie obejdzie. Podałam syrop nurofen ale po chwili zwymiotowała.Pewnie sie nie przyjął.:/

Gość gość
Są tylko zastrzyki z tego co wiem, na receptę:-( ale fakt, są skuteczne. Musi pić, najlepiej prawie wrzątek

Gość gość
Kurde wolałabym jej oszczędzić wizyty w szpitalu. Ale wymiotuje za przeproszeniem dalej jak widzi.Wsadzilam teraz czopek na gorączkę.

Gość gość
Wlasnie ona nie chce pic,bo zaraz wymiotuje. Boje sie żeby do rana gorzej nie było

Gość gość
Jak można 6 letniemu dziecku czopki wsadzać naruszenie intymności przeciez takie dziecko juz rozumie

Gość gość
Co Ty mi tu mówisz o naruszeniu intymności?Bedzie dorosła to będzie o sobie decydowała,póki co my decydujemy.A forma podania leku w tym przypadku i tak najmniej bolesna,mało przyjemna i płacz i opór był ale trudno.Czyli lepiej żeby dziecko 42 stopnie miało i wymiotowało ale czopka nie podawać?

Gość gość
Ja kiedyś miałam czopki, chyba torescan, ale to było dawno więc nie pamiętam czy były na receptę. No i dla dorosłych.

Gość gość
Nie ma czopkow przeciwwymiotnych dla dzieci. Są tabletki, Nifuroksazyd

Gość gość
Jutro podejdę do apteki,zapytam o jakieś leki p/wymiotne. Boszsze jak ona sie meczy:(

Gość gość
Dziecko nie chce pić, wymiotuję, a ta będzie czekać do jutra aż się odwodni.

Gość gość
Gorączka spadła,obserwuje ja. Jak coś sie będzie działo to w samochód i szpital.

Gość gość
Jedz z nią dzisiaj dostanie zastrzyk albo dwa i was puszcza. Chwila wrzasku ale noc spokojna a tak będzie sie męczyć a Ty razem z nią

Gość gość
I jak tam u was? Lepiej?

Gość gość
Noc była ciężka,zasnęła o 3 i śpi do tej pory.Moze juz dzisiaj będzie lepiej.

Gość gość
Niestety wylądowaliśmy w szpitalu.Doszla straaaszna biegunka i goraczki nie mogliśmy zbić,zreszta nie było formy podania,czopki odpadały i syropy tez.Mala dostała zastrzyki,jest pod kroplówka.Porobia badania. :(.Myslalam,ze obejdzie sie bez szpitala :(.Corcia strasznie sie boi :(

Gość gość
Współczuje Autorko i lacze sie w bólu,ostatnio leżałam ze swoją 6 latka ale na zapalenie oskrzeli.Wydawac by sie mogło ze 6 letnie dziecko jest juz takie "duże" ze łatwiej znosi pobyt,jednak moja tez plakala w niebogłosy przy każdym zabiegu.Musicie to przetrwać,okaz córci dużo zrozumienia i ciepła,zdrówka.

Gość gość
I jak dzisiaj ?

Gość gość
Autorko i jak?