Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Natalia9000

Ciąża po odstawieniu tabletek antykoncepcyjnych

Polecane posty

Witam. Około 4-5 miesiące temu rzuciłam tabletki antykoncepcyjne (Novynette, przejmowałam je od 7 lat), ponieważ zdecydowaliśmy się z partnerem, że będziemy starać się o dziecko. Zawsze wydawało mi się, oraz często słyszałam, że po odstawieniu tabletek bardzo łatwo jest o poczęcie. Jednak tak się nie dzieje, choć bardzo często uprawiany seks (również w dni płodne). Już zaczynam mieć czarne myśli, co do mojej, lub partnera płodności. Czy może to jest normalne? Błagam kobitki, uspokójcie mnie trochę, albo napiszcie może swoje doświadczenia i opinie na ten temat. Gorąco pozdrawiam.

Gość gość
Popierwsze- bierz luteinę. Po drugie- 4 czy 5 miesięcy to tylko 4/5 cyklów. Choć to mnóstwo czasu, należy pamiętać że w ciąże można zajść tylko kilka dni w miesiącu więc stosunkowo was okres prób jest krótki.

Gość gość
Jeśli Cię to bardzo niepokoi idź do lekarza na monitoring cyklu, czy dochodzi do owulacji, czy pęcherzyki odpowiednio wzrastają dojrzewają i pękają. Luteina może zablokować owulację, więc od tak sobie jej brać nie można dowolnie tylko zgodnie z zaleceniami lekarza. 5 miesięcy to jest bardzo malutko, jeszcze hormony nie zdążyły się wyregulować pewnie. każdy organizm jest inny.

Gość gość
Różnie to bywa ja zaszlam w pierwszym cyklu po tabletkach ale to zależy. 4 miesiące to nie jest dużo możesz zacząć obserwować siebie albo kupić testy owulacyjne żeby uspokoić się.

Gość gośćesmeralda
Ja cztery lata bez zadnych zabezpieczen i nic,nie mam zamiaru juz uzywac zabezpieczen,napewno juz nie zajde