Roza94 0 Napisano Maj 4, 2017 Cześć kobietki! Mam do was pytanie czego używacie do dodatkowego zabezpieczenia się przed niechcianą ciążą. Odnośnie zabezpieczania ja od 5 lat używam tabletek antykoncepcyjnych novynette i przez dłuższy czas męczę się już z tymi prezerwatywami :/ Ocierają strasznie,drażnią, zsuwają się,ciągle trzeba dodatkowo nawilżać lubrykantem), bez prezerwatywy nie ma takich problemów. Jednak odważyłam się tylko 1 raz na seks bez gumki. Chciałabym dodatkowo się zabezpieczać zanim zdecyduję się na kolejny kontakt bez gumki, myślałam o żelu/piance/globulce lub innym preparacie plemnikobójczym... Jakie macie doświadczenia z żelami,globulkami czy piankami? Jakie są skuteczne wraz z tabletkami antykoncepcyjnymi? Czy padła któraś z Was ofiarą niechcianej ciąży mimo stosowania takich metod? Proszę o jakieś odpowiedzi, próbowałam nawet prezerwatywy dla kobiet są okropne! seksu się odechciewa...nie chcę też ryzykować ze spiralkami wewnątrzmacicznymi. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Maj 4, 2017 Yyy masz niezłe schizy z tym zabezpieczeniem się podczas seksu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Maj 4, 2017 Po co wykładać piz,ę gumą tak jak buazerią. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Roza94 0 Napisano Maj 4, 2017 Uważam ,że lepiej się zabezpieczać niż mieć dzidzie w nieodpowiednim momencie ;) . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Seremida 0 Napisano Maj 7, 2017 Skoro bierzesz tabletki, to po co się jeszcze zabezpieczać? Mają bardzo niski wskaźnik Pearla, a więc mało kobiet zachodzi w ciążę, stosując tabletki, a i to wynika z ich złego użytkowania. Jeśli tak panicznie boisz się ciąży, to czy powinnaś uprawiać seks? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Maj 7, 2017 Ja stosuję tylko tabletki belara. Biorę je regularnie- od tego mam ustawione przypomnienie w telefonie i zawsze paczkę przy sobie. Nie widzę sensu w braniu tabletek jeśli miałabym jeszcze gumek używać -poza tym ani ja ani mój mąż nie lubimy prezerwatyw. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach