Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie porównuj Olsztyna do Opola Olsztyn nie ma zoo i Ikei i amfiteatru a Opole ma

Polecane posty

Gość gość

Co taki Olsztyn zwykła Biedna ściana wschodnia może zaoferować? Wy nawet nie macie ogrodu zoologicznego w przeciwieństwie do Opola opole jest bogatsze nawet niż Wrocław lublin łódź Szczecin Bydgoszcz macie lotnisko owszem ale w szczerym polu z którego nikt nie lata właśnie kilka kierunków lotów zagranicznych się wycofało z tego śmiesznego lotniska macie tylko 2 kierunki lotów niedługo żadnego nie będzie bo kto chce latać z lotniska w szczerym polu nie chwal się że macie tramwaje bo tramwaj nie jest żadnym wyznacznikiem nowy Jork nie ma tramwajów a nie jest dziurą w Opolu jest główna siedziba biura podrózy Itaka mamy najbardziej nowoczesne muzeum w Polsce Oraz najbardziej nowoczesna miejska bibliotekę w Polsce...

Gość gość
Skoro Olsztyn jest taki super to czemu tysiące osób z Olsztyna do Gdańska i Warszawy za praca wyjedzdża a nawet Elbląg Braniewo nie chcą być w województwie Warmińsko-mazurskim chcą należeć do bogatego Gdańska a nie biednego Olsztyna

Gość gość
Opole to wiocha poniemiecka i naucz sie geografii bo olsztyn to akurat polnoc

Gość gość
Kał (inaczej stolec, ekskrementy, odchody) – odpadowe produkty procesu trawienia. Kał powstaje w jelicie grubym. Resztki pokarmowe przemieszczane z jelita cienkiego do jelita grubego mają konsystencję stosunkowo płynną. Dopiero w jelicie grubym dochodzi do końcowej fazy resorpcji wody i zagęszczenia kału. W skład kału wchodzą resztki pokarmowe, śluz, bakterie, resztki nabłonka, woda, itp. Kał przesuwa się w jelicie wskutek ruchów perystaltycznych. Ostateczne jego formowanie zachodzi w odbytnicy. Wydalany jest podczas defekacji przez odbyt, dzięki skurczom ścian odbytnicy. Kał człowieka i innych ssaków charakteryzuje się dość znaczną gęstością, natomiast w przypadku kręgowców innych niż ssaki (z wyłączeniem stekowców), może być znacznie rozcieńczony. Wiąże się to z faktem, że w końcowej części jelita grubego (kloaka) znajduje się u nich ujście moczowodów. To właśnie z tej przyczyny kał ptaków (guano) charakteryzuje się znaczną płynnością.

Gość gość
przecież ten debil nie rozróżnia Warmii i Mazur imbecyla z każdej szkoły wywalali, więc co się dziwić...

Gość gość
Ps Piszesz do mnie naucz się geografii? Ja akurat wiem że Olsztyn jest na północy ale to ściana wschodnia woj Warmińsko-mazurskie jest na północy polski ale to sciana wschodnia wiesz dlatego bo korzystacie z rozwoju polski wschodniej Ps ja zawsze miałem same piątki z geografii wiem gdzie jest Olsztyn Olsztyn to zwykła sciana wschodnia

Gość gość
Skoro Olsztyn jest taki super to czemu nie macie ogrodu zoologicznego amfiteatru czy Ikei? I czemu opole jest bogatsze niż twój Olsztyn? I czemu parku sensorycznego nie macie a Opole ma? Olsztyn to zwykła dziura na ścianie wschodniej mimo że Olsztyn leży na Warmii na północy polski to i tak sciana wschodnia Ps wiem od wieku lat gdzie jest Olsztyn miałem i w gimnazjum i w technikum i zawodówce same piątki z geografii jestem dobry z geografii

Gość gość
jak grochem o ścianę... :o

Gość gość
Up

Gość gość
Olsztyn nie ma Ikei z prostego powodu. Firma chciała ziemię pod budowę za darmo. Tłumaczyli to tym, że dadzą wielu ludziom pracę. Tyle że jeszcze więcej ludzi pracę by straciło, bo padłoby wiele sklepów z meblami i wyposażeniem. Kierownicy pewnie przyszliby z Gdańska lub Warszawy w ramach awansu wewnętrznego, więc miejscowi dostaliby tylko szeregowe posady. Mówiąc krótko, skandynawska tandeta w ogóle się Olsztynowi nie opłacała.

Gość gość
17:11 a czemu nie macie ogrodu zoologicznego? A Opole ma ogród zoologiczny a Olsztyn nie ma? Ps opole ma Ikea wpisz sobie w Google Ikea opole Ps czemu nie macie ogrodu zoologicznego amfiteatru i skansenu?

Gość gość
Up

Gość gość
Nie wiem, dlaczego Olsztyn nie ma ogrodu zoologicznego. :D A skansen jest w Olsztynku, niecałe 30 km na południe od Olsztyna.

Gość ZnudzonaOpolemKłobucem
Czy tobie nigdy sie to nie znudiz? Sram na Opole na rzadko

Gość gość
Aha, a amfiteatr Olsztyn akurat ma. Nie taki duży jak w Opolu, ale ma. Im. Czesława Niemena. :)

Gość gość
17:18 czyli Olsztyn to zadoopie w porównaniu do Opola bo w Opolu jest skansen jest amfiteatr jest ogród zoologiczny jest Ikea jest cementownia jest elektrownia rolkowisko a wy nic nie macie i dalej twierdzisz że Opole to dziura? A jaki festiwal w Olsztynie jest legendarny i znany i pokazywany w tv jak w Opolu festiwal polskiej piosenki? Ps festiwal polskiej piosenki jest kultowy i ma nawet własne muzeum Ps czemu piszesz ze opole to dziura skoro wy nic co wymieniłem nie macie?

Gość gość
Up

Gość gość
Up

Gość gość
Olsztyn ma tramwaje a wiocha Opole nie ma :) Olsztyn ma duzy uniwersytet Olsztyn ma jeziora z przystaniami, plaza i molo Olsztyn ma najdluzszy festiwal w Polsce Olsztynsie lato artystyczne wiec wypieprzja juz i przestan gledzic te same spiewki bo juz to nudne i nikogo nie obchodzi

Gość gość
Nowy Jork też nie ma tramwajów Ps opole ma KFPP na wiele innych ciekawych wydarzeń i festiwali Ps myślisz że opole nie ma uczelni i uniwersytetów? Akurat opole ma uczelnie i uniwersytet opole ma na uniwersytecie obserwatorium astronomiczne co czwarty mieszkaniec Opola jest studentem to wynik lepszy niż w Gdańsku czy Wrocławiu i Warszawie opole jest bogatsze niż Olsztyn i nawet Wrocław Ps opole ma piękny ogród zoologiczny Ps nowy Jork też nie ma tramwajów i co też nazwiesz go wiochą?

Gość gość
Up

Gość gość
Nowy Jork nie ma tramwajow ale ma metro :) Faktycznie swietne porownanie Opola do Nowego Jorku :D :D

Gość gość
Up