Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Spadek masy ciala

Polecane posty

Gość gość

Mam 14 lat i nurtuje mnie jedna rzecz. Ostatnio tracę masę ciała. Z 8-10 miesiecy temu ważyłam 60 kg. Utrzymywala sie na poziomie 58 kg, a w grudniu 2016/styczniu 2017 spadła do 57 kg. Dziś zwazylam sie i wyszlo 55.8 kg i zaniepokoilam sie. Ostatnio mialam problemy z pechęrzem i robiłam badania krwi i moczu-wszystko w normie, wiec uznałam ze po prostu za malo piję wody. Ginekolog na kontroli w porządku. Często miewam zaparcia i nie wyprozniam się regularnie, a to zaczęło sie kiedy przestałam trenować. Trenowałam 6 lat akrobatyke sportowa, tzn byly tam bardziej siłowe ćwiczenia i musze przyznac, ze miałam wyrobione spore mięśnie jak na swoj wiek. Przestałam trenowac gdzieś w styczniu. Od wtedy zaczely sie problemy z kręgosłupem, pechęrzem i zaparciami właśnie. Zastanawiam sie, czy spadek masy ciała nie jest przez nagłe zrezygnowanie z ćwiczeń, czy moja masa mięśniowa nie zanika. Prosze o odpowiedzi

Gość gość
sprawdź tak dla świętego spokoju poziom hormonów tarczycy i poziom cukru bo to może być przyczyna chudnięcia .

Gość gość
Ogoknie zrobilam tarczyce i wyszla niedoczynnosc na usg 19 mm płynu w jamie douglasa i sie zastanawiam czy to moze niec zwiazek z tarczyca

Mysle, ze to moze miec zwiazek z hormonami, zglos sie do lekarza roinnnego, niech da skierowanie na potrzebne badania.