Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Sex i porod

Polecane posty

Gość gość

Moze i dziwne pytanie ale czytalam tematy o sexie zaraz przed porodem, np ze rano bylo bzykanie z mezem a.wieczorem na.porodowce. i moje pytanie to czy facet czuje rozwarcie? Bo jesli porod byl doslownie po kilku h to znaczy ze jalies rozwarcie musialo juz byc. Czy moze sie tak szybko wszystko zaczac i nagle.skacze do 3 cm w godzine. Czemu pytam....bo minal termin porodu juz kilka dni temu i z mezem "kombinujemy" jak tu przyspieszyc akcje, ale ja jestem tak ciasna ze hej :/ czy to znaczy ze do porodu jeszcze daleko? Czy moj maz poczulby jakby juz bylo jakies rozwarcie? Niechce juz dlugo czekac....

Gość gość
Raczej oksytocyna wywoła skurcze i akcje więc działajcie.

Gość gość
Czyli ze niekoniecznie jescze dlugo do porodu jesli dzisiaj rano bylam bardzo ciasna... Bo to moze sie zaczac w kazdej chwili? Jest tu ktoras ktora juz miala rozwarcie jak z mezem jeszcze sex uprawiala? Jakie wrazenia?

Gość gość
Ale jak ma Ci mąż poczuć rozwarcie szyjki macicy? Możesz zobaczyć sama palcem chodź tego nie radzę bo bakterie itp. Jak wkładasz palec do pochwy to wysoko jest szyjka i na jej czubku jest otwór i jest otwarty lub zamknięty da się to wyczuć. I tak możesz zobaczyć jak koniecznie chcesz tylko najlepiej rękawiczke specjalną załóż. I mi jak ginekolog sprawdzała bo pojechałam przestraszona że chyba już rodzę:) to sprawdziła i było na opuszek palca i pewnie zruszyła bo po 5 godzinach ze skurczami pojechałam do szpitala i było już 6cm.

Gość gość
No ze on niby poczuje na zasadzie ze jest luzniej.... Niewiem sama.to moja pierwsza ciaza, niewiem gdzie to rozwarcie sie czuje, myslalam ze u wyjscia do pochwu to widac.... Wiem moze i glupia jestem ale nieznam sie....

Gość gość
kobieto, przecież masz internet... Pochwa a szyjka macicy to co innego. Poszukaj na necie. Pochwa w ciąży jest dobrze ukrwiona, opuchnięta niejako i stąd wrażenie, że jest ciasno. Nijak ma się to do rozwarcia szyjki macicy. Można być pierwszy raz w ciąży i nie wiedzieć pewnych rzeczy. Ale akurat to anatomia + fizjologia i można samemu poczytać a nie czekać na wyjaśnienie w temacie.